arrow_drop_up arrow_drop_down
6 december 2016 
in Geluk

Hoe een dreamboard JOU helpt je dromen te realiseren!

Wat is een dreamboard?

Een leuke manier om je focus scherp te houden op wat je wil realiseren, is een dreamboard (ook wel visionboard genoemd) maken. Je gaat beelden en inspirerende woorden gebruiken om je diepste wensen visueel vorm te geven. Je gaat je onderbewuste én de wet van aantrekking in gang zetten om voor je te werken!

Een voorwaarde is natuurlijk wel weten wat je wil, of tenminste een richting. Ook als het nog niet helemaal duidelijk is, kan het proces van het dreamboard maken je helderheid brengen in wat je wil. Want hoe concreter jij bent, hoe groter de kans dat je realiseert wat je wil!

Je kan dit doen per levensgebied (werk, financiën, relatie, gezondheid…) of voor alle levensgebieden samen. Ik heb met beide ervaring, het werkt allebei. Kijk maar of je er een thema uitkiest of je gaat voor een globaal board. Als je een thema kiest, kies dan datgene wat nu het minste loopt in je leven. Door hiermee aan de slag te gaan, gaat je hele levenswiel in beweging komen. Je leven ‘bolt’ namelijk maar zo snel als je zwakste schakel.

Hoe maak je een dreamboard?

Dat kan op meerdere manieren: je kan het digitaal doen of via knippen en plakken op een blad. Ik geef voorkeur aan het laatste, maar dat is persoonlijk.

  • Digitaal kan het bijvoorbeeld via Dreamitalive.
  • Ik ben gek op tijdschriften en neem gewoon een grote stapel, schaar en een groot blad en plaksel en begin te knippen en plakken… Met een leuk muziekje op de achtergrond! Kaarsen aan…
Waarom werkt het?

Een dreamboard maken past goed bij het stellen van doelen. Waar wil je naar toe? Hoe zou je dat willen hebben? Het is een ontzettend leuke manier om scheppend bezig te zijn. Het focust niet op wat er niet is (wat je energie naar beneden haalt), maar op wat je wil wat er zou zijn (wat je energie geeft) en is daarom zo leuk!

Je kan bedenken wat je wil. Je kan opschrijven wat je wil, dan wordt het al een stuk krachtiger. Ik las ooit dat de kans dat dingen zich manifesteren verdubbelt als je het opschrijft. Wil je het nog krachtiger maken, gebruik dan zeker beelden! Beelden en eventueel enkele woorden maken immers gevoelens bij je los. Een plaatje zegt ook meer dan 1000 woorden en het spreekt je onderbewuste ook beter aan dan enkel een droog document vol geschreven en soms abstracte taal. Het delen met anderen geeft jezelf én je wens nog een extra boost! De wereld mag het weten! Het voelt nl heel kwetsbaar om te delen wat je diepste verlangens zijn…

Zo maakte ik 2,5 jaar geleden mijn dreamboard over mijn leven op Ibiza! En ja, ik wilde heel graag een tweede thuis op Ibiza én een baby! En mijn bedrijf runnen van daaruit (met elke maand een weekje België) en tijd hebben om te wandelen, te koken, te genieten van mijn dierbaren, boeiende mensen te ontmoeten, wonen op een mooie plek, bij de zee…
En ik kan je zeggen… dat appartement bij de zee op het magische eiland is intussen een feit! En die baby trappelt levendig in mijn buik!  En die leuke man, die is nog steeds onderweg:-)!

Het is daarbij een heel creatief proces om een dreamboard te maken. Het er mee bezig zijn door plaatjes te verzamelen, te bedenken hoe het er uit zou moeten zien, het maken er van, het schuiven met de plaatjes tot het goed voelt.. het werkt allemaal mee om te focussen. Het is een actief proces waarbij je psyche heel intensief en creatief op een leuke manier bezig is met hoe jij je toekomst zou willen vormgeven.. letterlijk bijna, in dit geval.

the-secret-book

Waarom en hoe dit precies werkt, kan je lezen in het boek ‘The Secret’.

Het is de combinatie van de kracht van beelden, je gevoel en het jezelf hier voortdurend aan herinneren wat ‘de wet’ in werking zet.

Als het klaar is, is het belangrijk het te hangen op een zichtbare plek in je huis, zodat je onbewuste al kan wennen aan je nieuwe toekomst! Of als je koos voor de digitale versie, er je screensaver van te maken en het evt als openingsfoto op je telefoon te gebruiken! Alles wat aandacht krijgt, groeit!

En praat ook met anderen over je dromen! Ik kreeg een gouden tip van een vriendin over een Spaanse kliniek. Ik was uitbehandeld in België. Mijn droom was nog niet vervuld, dus ik ging door… één bezoek daar was hét verschil tussen diep rouwproces of grote vreugde!

 Wanneer werkt een dreamboard niet?

Als jij onbewust belemmerende overtuigingen hebt, of het jezelf niet waard vindt om je dromen te realiseren, kan je nog zoveel dreamboards maken als je wil, dan werkt het niet. Zelf deed ik Thetahealing om onbewuste overtuigingen bewust te maken en om te buigen.

En jij?

Wil jij helder krijgen wat je professioneel wil, dan kan het carrièrepaspoort je helpen, zodat je weet wat je wil en je je carrière zelf kan sturen. Bekijk zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.
Als je helder hebt WAT je wil, maar ondersteuning nodig hebt in HOE dit te realiseren, bekijk dan ons vervolgprogramma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’Beide programma’s komen in aanmerking voor  loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80.

We zijn benieuwd naar je reactie op onze blog en post zeker een foto van JOUW dreamboard op onze Facebookpagina!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Emmanuel Beyers

Door

Emmanuel Beyers

op 8 December 2016

Katrin, bedankt voor je inspirerende artikel vanmorgen. Opschrijven wat je denkt, wat je voelt, wat je wil, is heel krachtig, dat weet ik. Het geeft me toch enige zekerheid, nu al mijn houvast wegglijdt. Zekerheid en inspiratie. Nog eens : dank je. Emmanuel

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 8 December 2016

Dag Emmanuel, dank voor je fijne reactie! Ik wens je... dat al je dromen werkelijkheid mogen worden! Warme groet! Katrin

Ruth

Door

Ruth

op 26 December 2016

Katrin, bedankt voor je inspirerende artikel! Hierbij mijn dreamboard... :-) http://www.blijeblog.be/2016/12/26/live-your-dreams/ grtz Ruth

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 29 December 2016

Dag Ruth, Dank je wel voor je reactie en voor het delen van je dreamboard! Ik wens je dat alle dromen gemanifesteerd worden in het nieuwe jaar! Vele groetjes, Katrin

San Droushoudt

Door

San Droushoudt

op 12 December 2017

Fijn om deze tips te lezen! Tijd voor actie! :-)

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?