Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Page content

article content

Tips voor jouw carrière: maak van 2018 jouw beste jaar met de tips van onze coaches

Hoe maak je van 2018 je beste professionele jaar ooit? We vroegen alle Passion for Work-coaches om hun beste tip. We delen deze graag met jou.

Je carrière in een groter geheel plaatsen.

Passion for Work-Coach Ellen Van Buel

Ellen Vanbuel | coach in Brasschaat

Mijn tip om van 2018 het beste jaar ooit te maken op professioneel vlak:
Anno 2018 is het essentieel om je carrière in een groter geheel te plaatsen. Het gaat over verbinding met jezelf, met anderen, met wat er leeft in de samenleving. Ik nodig je uit om dit jaar volgende vragen centraal te stellen zodat je eind 2018 een diepe tevredenheid kan ervaren:

  • Wat is belangrijk voor jou?
  • Welke pijnpunten zie je in de samenleving en welke invloed kan je daar zélf vanuit je werk op uitoefenen?
  • Stel dat jij de moed zou hebben om de volle verantwoordelijkheid te nemen over je gedrag, gevoelens en gedachten, welke zinvolle en duurzame bijdrage kan je dan vanuit je werk leveren aan de samenleving?
  • En hoe zorg je ervoor dat dit een louter positieve invloed heeft op de toekomstige generatie?

It’s time to connect, dream, think and act!

Neem af en toe afstand.

Passion for Work-Coach Isabelle DecramerPassion for Work-Coach Isabelle Decramer

Isabelle Decramer | Coach in Aalst en Damme

“Neem tijdens de werkdag regelmatig pauzes. Ook wanneer het druk is, is het belangrijk om hier tijd voor te nemen. Verlaat ook effectief je werkplek, want je werkplek wordt geassocieerd met werken en productiviteit, waardoor je niet echt kan ontspannen. Verandering van omgeving zorgt er bovendien ook voor dat je creativiteit en probleemoplossend vermogen aangewakkerd worden.”

 

Onderzoek je job: past deze bij wie jij bent en bij wie je wil zijn?

Passion for Work-Coach Mieke Meynen

Mieke Meynen | coach in Kermt, bij Hasselt

Mijn tip voor 2018: “Als loopbaancoach raad ik je aan om als je niet tevreden bent in je job je job te onderzoeken. Welke zijn jouw 5 favoriete vaardigheden (wat je graag en goed doet) en 5 favoriete waarden (wat vind jij belangrijk)? Wat wil jij graag ontwikkelen? Kijk of je deze zaken in je job terug vindt. Plan een gesprek met jouw leidinggevende of HR en kijk wat er kan aangepast worden opdat jij meer jobtevredenheid en dus energie hebt in 2018! Want als jij je goed voelt in je job, zal je er ook privé de vruchten van plukken. Geraak je er zelf niet uit? You are very welcome!

Als je aan anderen laat weten wat je kan, wenst en wat je voor hen kan betekenen, openen er deuren!

Passion for Work-Coach Miriam Hofman

Miriam Hofman | coach in Overijse

We leven in een complexe maatschappij en een systeem waarin we allemaal verbonden zijn met elkaar en waarin het geheel groter is dan de delen, zoals in de natuur. Om daarin je (professionele) weg te vinden is het belangrijk dat je weet, begrijpt, voelt wat jouw deeltje is in het geheel. Ook in 2018 zal het transformatieproces van meer verbondenheid zich voortzetten.

Het is daarom belangrijk om goed om je heen te blijven kijken, je netwerk te ontwikkelen en in te zetten. Als je geeft, dan krijg je terug, dat is een natuurlijk proces. Als je aan anderen laat weten wat je kan, wenst en wat je voor hen kan betekenen, dan zullen er zich nieuwe mogelijkheden voordoen op je (loopbaan)pad. Passion for Work ondersteunt je graag verder in deze boeiende zoektocht! Je hoeft het niet alleen te doen…

Geef jezelf de belangrijke rol als ‘architect’ van je loopbaan.

Passion for Work-Coach Catherine Hoogmartens

Catherine Hoogmartens | coach in Kuringen

Mijn tip: Dé klassieker om deze tijd goede voornemens te maken en de balans op te maken van je huidige situatie. Welke voornemens maak jij? Blik je ook terug op je jobtevredenheid van het afgelopen jaar? Ben je gelukkig met wat je professioneel hebt gedaan? Vind je je werk zinvol? Krijg je nog steeds energie van je werk? Via loopbaancoaching krijg je inzichten in wie je écht bent en wat je écht wil. Zinvol leven en werken brengt energie, maar ook geluk. Dit hebben al honderden studies bewezen. Loopbaancoaching is niet enkel nuttig als je van werk wil veranderen, maar is ook een manier om jezelf een belangrijke rol te geven als ‘architect’ van je loopbaan en zo je geluk te verhogen. Dus… niet twijfelen en vraag een gratis telefonisch gesprek aan om te kijken wat wij voor jou en je loopbaan kunnen betekenen.

Ontwikkel je talenten in plaats van je zwaktes!

Passion for Work-Coach Karolien Embo

Karolien Embo| coach in Sint-Amands

Het is niet altijd even evident je talenten te ontdekken. We staan er spontaan niet vaak bij stil en hebben de neiging ze te minimaliseren omdat we ze vanzelfsprekend vinden. Waar krijg jij vaak complimenten over? Wanneer ervaar je flow? Op welke prestatie ben je trots en welke vaardigheid had je nodig om dat tot een goed einde te brengen?

Eenmaal je je talenten in kaart hebt, kan je je afvragen welke van die talenten je een boost zou willen geven in 2018 en of je het zelfs plezierig zou vinden om er in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Beter je te focussen op je kwaliteiten dan op je groeipunten. Wat je aandacht geeft, groeit… Zoals Isabelle, één van mijn coachees, het verwoordde: “Door te focussen op mijn talenten, voel ik mij steeds energieker, heb ik meer drive en zet ik reuzestappen”. De kans om met passie te werken, is veel groter als je je talenten kan gebruiken. Welke concrete stap wil jij in 2018 zetten om je talent verder te ontwikkelen? Bij Passion for Work helpen we je graag om te talenten te ontdekken, te ontwikkelen en ze zichtbaar te maken zodat jij datgene kan doen wat je het liefste wil!

Blijf in contact met je kern: denken, voelen en doen.

Passion for Work-Coach Ingeborg Leën

Ingeborg Leën | coach in Peer


Bepaal voor jezelf welke doelen je wilt behalen. Maak een combinatie van verschillende soorten doelen: je gevoel van welzijn, je work-life balance, je energieniveau, je werk, financiële doelen, praktische realisaties…Plan maandelijks een date met jezelf waarin je stilstaat bij de realisatie van deze doelen tijdens de afgelopen maand. Visualiseer op een creatieve of grafische of cijfermatige manier in een “maanddagboek” in welke mate je je doelen bereikt hebt.Geef jezelf een groot compliment voor de doelen die je bereikt hebt en vier dit succes! Als denken, voelen en doen op één lijn liggen ivm je gewenste doelen, komt er een geweldig vliegwiel op gang!
Kijk met mededogen naar de doelen die je volgens jezelf in onvoldoende mate bereikt hebt. Welke acties kan je ondernemen om deze wél te bereiken? Hoe ga je dit aanpakken? Wat ga je aanvaarden zonder iets te veranderen?
Deel dit met dierbaren, teamleden zodat zij als supporters aan de zijlijn kunnen staan. Wat je aandacht geeft groeit. Wat je deelt, vermenigvuldigt zich.

Maak de sprong en luister naar je hart.

Passion for Work-Coach Isabelle Dewinkeler

Isabelle Dewinkeler | coach in Diest, Vilvoorde, Korbeek-Lo

Mijn tip om 2018 professioneel het beste jaar ooit te maken? “Il vaut mieux vivre avec des remords qu’avec des regrets”. Als loopbaancoach ben ik ervan overtuigd dat het beter is om professioneel van de berg te springen dan jarenlang op de heuvel te blijven staan en te dromen van hoe het beneden zou kunnen zijn. Uiteraard kan springen ook pijn doen en misschien is beneden niet wat je zocht maar je hebt de sprong gemaakt en geluisterd naar je hart. Nu kan de zoektocht naar je professionele zelf echt beginnen. We helpen je graag bij de keuze waarvoor je wil springen én ook hoe je neerkomt met een ‘zachte landing’

Neem de tijd om even stil te staan bij wat JIJ écht wil.

Passion for Work-Coach Katleen Straetmans

Katleen Straetmans | coach in Landegem

We zijn zo gewoon om een tandje bij te zetten en door te bijten, dat we in de rush van het dagelijkse leven dreigen uit het oog te verliezen wie we echt zijn en wat we echt willen. Even pas op de plaats om van scratch te vertrekken, alle opties in beeld te brengen en vervolgens op zoek te gaan naar de bomen achter het bos, om JOUW richting te ontdekken… Dat wens ik je toe!

Mijn tip: Be you – Be seen – Belong (Brené Brown)

Passion for Work-Coach Anja Van Nueten

Anja Van Nueten | coach in Noorderwijk

Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat jij in 2018 steeds meer jezelf kan zijn, jezelf kan laten zien, deel uitmaakt van een organisatie waar je thuishoort?

Of je nu een eigen zaak hebt, of werkt in loondienst, als jij jezelf kan zijn omdat je in je kracht staat, omdat je doet wat jouw passie is, en dit in een omgeving die aansluit bij wie jij bent, dan zorgt dat voor een flinke portie bevlogenheid en veerkracht. Je staat sterker in je schoenen en hebt meer zelfvertrouwen. Als je hierbij dan ook nog zorgt voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning, dan zorgt dat ook nog eens voor erg veel energie én mentale rust!

Welke momenten ben je echt in flow?

Passion for Work-Coach Ruth Verhasselt

Ruth Verhasselt | coach in Asse

Ik wens je… dat je je talenten meer mag ontdekken in 2018 en jezelf in de verf kan zetten op je werk, maar ook daarnaast.
Welke momenten ben je echt in flow en vergeet je alles om je heen?
Ben je een ideeënfontein, een sfeervoeler, een nieuwfreak, een uitblinker…? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je talenten (nog) meer kan inzetten op je werk zodat je energie hoog genoeg blijft?

Het geeft meer voldoening om kleine doelen te bereiken dan (te) grote doelen niet te halen.

Passion for Work-Coach Linda Kleingeld

Linda Kleingeld | coach in Lint en Antwerpen

Mijn tip voor 2018: ga er even bij zitten en stel jezelf de vraag wat je in 2018 wil bereiken? Van daar uit kijk je (of bespreek je met je coach) wat er voor nodig is om dit te bereiken en zo bepaal je welke stappen je gaat zetten en wanneer. Wees niet ál te ambitieus. Het geeft meer voldoening om kleine doelen te bereiken dan (te) grote doelen niet te halen. Je kunt dit doen voor elk van de verschillende levensgebieden (sociaal vlak, relatie, financieel, professioneel, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling). Maak er een overzicht van, plan het, noteer in je agenda en spreek erover met anderen.

Bewandel jij je eigen loopbaanpad of dat van een ander?

Passion for Work-Coach Karin Cammaerts

Karin Cammaerts | coach in Burcht

Wil je voldoening blijven halen uit je professioneel leven, zorg dan dat je je eigen pad bewandelt. Ben je de weg even kwijt, of wil je bepaalde zijpaden meer onderzoeken ga hier dan actief mee aan de slag. Heb je hier ondersteuning voor nodig, stop dan aan de juiste deur en laat je hierin begeleiden! Ik wens je alvast een superleuk en uitdagend 2018 toe!

Lonkt het ondernemerschap? Ondernemen kan je leren…

Katrin Van de Water oprichtster Passion for Work business mentor

Katrin Van de Water | oprichtster Passion for Work, business mentor

Ik hoor heel regelmatig mensen in loondienst zeggen dat ze zelfstandige in bijberoep willen worden, of zelfstandigen in bijberoep zeggen dat ze de stap naar hoofdberoep willen maken… Mijn wens aan hen die zich hierin herkennen is dat ze de stap durven zetten in 2018! Ondernemerschap is zo leuk! En het is een vak, wat je kan leren! Om jou hierbij te helpen organiseer ik speciaal voor (toekomstige) ondernemers een Facebook Live op 25 januari om 20 u.  Vanuit mijn kennis en ervaring met 11 jaar ondernemerschap en het opzetten van verschillende succesvolle bedrijven, beantwoord ik je vraag. Stuur je vraag over ondernemerschap naar katrin@passionforwork.net mvv FB Live en ga op de bewuste dag om 20 u naar http://www.facebook.com/passionforwork.

 

Comment Section

0 reacties op “Tips voor jouw carrière: maak van 2018 jouw beste jaar met de tips van onze coaches

Plaats een reactie


*