Karolien Embo

Ik help je om Personal Branding in te zetten 
zodat jij je droombaan of droombedrijf realiseert.

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan

Word ik jouw coach?

Om mij alvast beter te leren kennen, deel ik je graag mijn verhaal…

De voorbije 18 jaar heb ik een brede ervaring opgedaan in het zoeken, aanwerven, inzetten en begeleiden van werknemers. Ik ken enerzijds de verwachtingen van werkgevers en anderzijds ben ik erg bedreven in het mee ontdekken van de talenten en sterktes. Vanuit mijn commerciële en leidinggevende ervaring kan ik je tips geven over hoe je je het beste “verkoopt” tijdens een sollicitatieprocedure. Samen gaan we op zoek naar waar je goed in bent én wat je graag doet en dit in een omgeving die bij je past.

Zelf heb ik ook mijn carrière een andere wending gegeven. Na 15 jaar in loondienst te hebben gewerkt heb ik er bewust voor gekozen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Dit om nog meer te kunnen kiezen voor mijn passie, voor wat ik het liefste doe en het beste kan, namelijk mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en mee op zoek gaan naar de sterktes en uitdagingen van éénieder. Als coach blijf je steeds aan de slag gaan met je eigen ontwikkeling. Zo ben ik ondertussen gecertifieerd coach en gecertifieerd stress- en burnout coach.

Bij mij kan je terecht voor een doelgerichte en pragmatische aanpak, een oprechte interesse in jou en je loopbaan en een vertrouwen in de kracht van elke persoon. Samen gaan we op weg zodat je terug voluit kan genieten van je job!

In mijn vrije tijd 

ga ik heel graag uit eten in het gezelschap van vrienden en mijn gezin, hou ik ervan te wandelen met de hond of een boek te lezen, blijf ik investeren in mijn eigen ontwikkeling en volg ik opleidingen en vind ik het superfijn om te reizen.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen en of we bij elkaar passen? Vraag hieronder een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met mij aan. En laten we samen werken naar jouw droombaan of droombedrijf.

Karolien werkt als zelfstandig consultant voor Passion for Work.


Direct een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen:

Bel ons op +32 (0)3 336.08.66 of gebruik onderstaand formulier:De door ons opgevraagde gegevens worden veilig en met respect voor je privacy verzameld, verwerkt en bewaard.


Via deze link kan je meer informatie terugvinden over hoe Passion for Work in overeenstemming met privacywetgeving omgaat met je persoonsgegevens.

Door een lawaaitrauma in de klas liep ik een overgevoeligheid aan mijn oren op. Ik ben HSP en heel gevoelig voor sfeer en indrukken. Door dit arbeidsongeval kon ik niet meer voor een drukke klas tieners staan. Via een vriendin hoorde ik van Karolien Embo. Ze beschreef Karolien als heel gedreven en competent in haar werk… Al van bij het eerste telefoongesprek merkte ik: ‘De klik is er’. Ik voelde me van bij het begin begrepen en welkom.


Mijn energiepeil zat die eerste afspraken laag, maar hoe meer Karolien me coachte, hoe meer energie ik kreeg.

Door het aanschouwelijk maken van mijn energielekken en waarden en vaardigheden die me energie geven, werd het voor mij ook steeds duidelijker welke kant ik op moest: trachten van mijn zelfstandig bijberoep als schoonheidsspecialiste mijn hoofdberoep te maken.


Dankzij Karoliens ondersteuning en aanpak heb ik de drive gevonden om mijn zelfstandige activiteiten uit te breiden met de verkoop van energetische geschenkartikelen en lichaamswerk voor HSP’s. Ondertussen heb ik reeds allerlei acties ondernomen om te professionaliseren: een banner voor aan mijn voorgevel, website vernieuwen, stickertjes, klantenkaarten en visitekaartjes laten drukken, mijn praktijk herinrichten zodat de geschenkartikelen tentoongesteld kunnen worden, een bakje aanschaffen zodat mijn klanten met Bancontact en Visa kunnen betalen.


Er moet nog veel gebeuren (een Facebookpofiel voor de zaak, LinkdIn profiel aanpassen) en ik voel nog angst en onzekerheid om de sprong helemaal te wagen, maar ik ben ook trots op wat ik in korte tijd al realiseerde. Ik merk dat de producten die ik inkocht in de smaak vallen bij mijn klanten en goed verkopen.

Ik bedenk ook andere pistes voor mijn job in het onderwijs. Die zou ik zeker minstens halftijds willen behouden. Eén op één gesprekken kan ik nog wel goed aan. Ik heb een mail gestuurd naar mijn directeur met uitleg over de uitkomst van mijn loopbaanbegeleiding en met suggesties van wat ik wel nog kan en graag wil doen. En de vraag of hij nog andere mogelijkheden zag binnen mijn school en scholengroep. Hij stelde onder andere het CLB team voor en dat is iets dat mij wel aanspreekt.

De loopbaanbegeleiding maakt je bewuster en maakt dat je proactief reageert, in plaats van te blijven hangen in een passieve houding of een slachtofferrol. Je krijgt zoveel inzicht in je kwaliteiten, talenten en waarden die er voor jou toe doen. Karolien zei dat ik me best focuste op al die kwaliteiten en daarmee aan de slag ging. Dat deed ik en daardoor voelde ik me steeds energieker.

Half februari open ik mijn zaak officieel. Karolien heeft alvast gezegd dat ze er graag bij wil zijn. Ik voel mij hierdoor vereerd, want zij heeft mij deze stappen helpen zetten.


Ik heb Karolien aanbevolen bij vrienden en klanten die met loopbaanissues zitten, omdat ik haar professionele en directe, maar toch gevoelige aanpak zeer waardeer.

Mijn vriendin had gelijk: ’t Is een hele goeie!’


Bedankt Karolien.

Isabelle Viola
volgde 'In 5 stappen weten wat ik wil’.


Met mijn 57 jaar kan ik zeker zeggen dat ik dankbaar ben voor mijn leven, voor mijn groei en ontwikkeling als vrouw, partner, moeder, mens en voor de boeiende, lange loopbaan die ik achter me heb liggen.


Mijn jobinhoud en werkomgeving veranderden in het academiejaar 2016-2017 zo sterk dat ik mijn waarden en bezieling als maatschappelijk werker en vooral mijn unieke authenticiteit dreigde te verliezen. Toeval of niet maar maanden voor mijn besluit om mijn contractueel contract niet voor een derde maal te verlengen, volgde ik een cursus mindfulness. Van mijn coach kreeg ik toen een podcast te horen van Katrin Van de Water de oprichtster van Passion for Work. Haar woorden bleven nazinderen. Via een mail vroeg ik haar een loopbaanreflectie aan.

Zij wees me de loopbaancoach Karolien Embo in St Amands toe. Ik had onmiddellijk een klik met Karolien, haar bureau en omgeving. Vooral haar gedrevenheid en betrokkenheid spraken me erg aan en gaven me een veilig gevoel.


Hoe staat het met je energie? Karolien haar vraag triggerde gans mijn lijf. Van het feit dat ik mijn huidige job zou opzeggen had ik niet alleen veel pijn in mijn hart gehad maar ook heel wat slapeloze nachten.


Via de kaartjes met waarden, vaardigheden en talenten was het snel duidelijk wie ik werkelijk ben en welke job echt bij me past. Toen Karolien me met een lach maar ook met een zucht zei hoe fout ik zat bij mijn huidige job voelde ik me zo gesteund in de keuze die ik had genomen namelijk niet evolueren naar een burn- out maar veel liever tijdig intunen op een warme burn-in.


Mijn carrièrepaspoort vond ik duidelijk. Yes this was me! Een grotere uitdaging voor mij was trouw te zijn en vooral te blijven aan wat goed is voor mij. Een neen zeggen is ja zeggen aan jezelf? Was ik vanuit mijn opvoeding niet geleerd van vooral te pleasen aan anderen?


Door de leerrijke loopbaancoaching slaagde ik erin om rustig toe te leven naar mijn laatste werkdag. Gesterkt door vele inzichten die tijdens de loopbaansessies groeiden wist ik: Veerle je nam de juiste beslissing.


Mijn laatste werkdag was een topdag waar ik verwend, gelouterd en gevierd werd.


Laat 2018 maar komen. Hier zit een vrouw met nog zeer veel pit, ondernemingszin, engagement en slagkracht. Ik wil als 55+ ‘er voor vele jongere werknemers en collega’s nog een voorbeeld zijn wat het betekent om met zin te werken tot je pensioenleeftijd. Mijn persoonlijke wensen en bucketlijst voor na mijn pensioen berg ik nog even op. Op één ding ben ik trots namelijk dat ik trouw ben gebleven aan wie ik ben en aan mijn missie voor mens en maatschappij. Nu maar uitkijken naar die out of the box denkende werkgever die mij met mijn 57 niet oud vindt, die blij is met mijn rijke werkervaringen en die overtuigd is dat ik een meerwaarde kan zijn voor zijn team. Let it be!   

Veerle Breyne

volgde 'In 5 stappen weten wat ik wil’.

Hallo, ik ben Joke, 27 jaar. 

Ik heb 5 jaar lesgegeven in het onderwijs maar hier voelde ik me helemaal niet gelukkig in. Ik besliste om het roer volledig om te gooien en uit het onderwijs te stappen en op zoek te gaan naar een job die me we weer nieuwe energie kon geven. Dit was echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik wist niet goed welke job dan wél bij me zou passen, wat de zoektocht bemoeilijkte. Dit maakte me heel onzeker. Toen heb ik besloten om loopbaanbegeleiding te volgen. Ik contacteerde Karolien van Passion for Work, die bij toeval op 500m van mijn deur woonde. 


Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. 

Hoe kon iemand, die me eigenlijk niet zo goed kende me helpen bij het weten wat ìk wil? Ik was dan ook enorm in de indruk wanneer Karolien haar bevindingen met me deelde nadat ik haar mijn hele loopbaanverleden had verteld tijdens de eerste sessie. Ze had heel snel door welke waarden en normen voor mij belangrijk zijn. Ondertussen heb ik er 4u. loopbaanbegeleiding opzitten. Ik heb nu een heel duidelijk zicht op wat ik belangrijk vind, wat mij energie geeft. Wat ik misschien vanbinnen al een klein beetje wist, weet ik nu met zekerheid en op deze manier kan ik veel concreter en bewuster op zoek gaan naar de voor mij ideale job!

Joke Van Landegem , 27 jaar

volgde 'In 5 stappen weten wat ik wil’.

Overzicht alle coaches:

Antwerpen:

Karin Cammaerts - Burcht, bij Zwijndrecht

Anja Van Nueten - Noorderwijk, bij Herentals

Linda Kleingeld - Antwerpen én Lint, bij Lier-Mechelen

Karolien Embo - Sint-Amands

Ellen Vanbuel - Brasschaat

Katleen Lambregs - Antwerpen

Sabine Havelaerts - Itegem, bij Heist-op-den-Berg
Stijn Derynck - Lier én Antwerpen


Limburg:

Catherine Hoogmartens - Kuringen, bij Hasselt

Ingeborg Leën - Peer


Oost-Vlaanderen:

Isabelle Decramer - Aalst
Martine Van Velthoven - Melle, Gent en Lochristi

West-Vlaanderen

Isabelle Decramer - Damme
Gudrun Deryckere - Reningelst, bij Poperinge

Vlaams-Brabant/Brussel:

Ruth Verhasselt - Relegem (Asse), bij Brussel
Isabelle Dewinkeler - Vilvoorde, Diest en Korbeek-Lo (bij Leuven)
Miriam Hofman - Overijse

Operational Passionista:

Laetitia Hoste - Operational Passionista

Zaakvoerster:

Katrin Van de Water - Antwerpen/Ibiza

Koekje erbij?