Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Page content

Talent management in je bedrijf

Laat je medewerkers begeleiden in hun carrière en pluk de vruchten: meer motivatie en productiviteit, hogere retentie en beter imago. Talent management met resultaat!

Laat medewerkers niet los

Je bedrijf staat niet stil. Je medewerkers ook niet. Logisch dat hun carrière mee evolueert. En dat ze nood hebben aan begeleiding. Aan talent management. Enkele voorbeelden:

Mentaal ziekteverzuim

Medewerkers die al lang hetzelfde doen (lees: in hun comfortzone zitten), willen opnieuw een uitdaging. Negeer je dat, dan groeien ze niet meer en gaat hun energie omlaag. Ze komen enkel ‘hun uren doen’ en vallen in slaap. Mentaal ziekteverzuim dus.

Voor of na reorganisatie

Als je wil reorganiseren, vraag je je af hoe je dat aanpakt en communiceert. Of je stelt na de reorganisatie vast dat sommige medewerkers ontevreden zijn met de nieuwe functie die ze (niet) kregen. Doe er iets aan voor ze opstappen.

Tegenvallende prestaties

Je kent ze wel. De medewerkers die niet op hun plaats zitten, ondermaats presteren of gewoon niet gemotiveerd zijn. Er zit meer in, maar het komt er niet uit. Ze steken hun collega’s aan en worden soms slachtoffer van een burn-out of bore-out.

Ontslag of verloop

Je moet mensen ontslaan en wil hen outplacement of loopbaanbegeleiding aanbieden. Of je merkt dat die waardevolle medewerker uitkijkt naar een nieuwe werkgever, terwijl jij hem/haar absoluut wil houden.

Energieke 45+’ers

45+’ers hebben meer tijd. Hun kinderen zijn zelfstandig, ze hebben veel knowhow en beleven een tweede jeugd. Ze zijn gemotiveerd en willen uit hun comfortzone om nieuwe uitdagingen te ontdekken. Bij jou of een andere werkgever.

De bottom line: het kost je bedrijf veel tijd en geld als de energie bij je medewerkers omlaag gaat. Hun productiviteit daalt, collega’s raken gedemotiveerd, de sfeer verzuurt en klanten voelen dit.

Zet je bedrijf in beweging

Tijd om het roer om te gooien. Om je medewerkers te begeleiden in hun carrière. Talent management levert snel resultaat op:

 • De sfeer op de werkvloer verbetert
 • Het mentaal en/of fysiek ziekteverzuim neemt af.
 • Medewerkers komen sneller terug uit afwezigheid.
 • Het personeelsverloop daalt, je retentie stijgt.
 • De productiviteit van je medewerkers gaat omhoog.
 • Werknemers zetten hun schouders onder je bedrijf.
 • Je omzet en winst nemen duurzaam toe.
 • Je imago als werkgever krijgt een stevige boost.

Recente studies tonen aan dat bevlogen medewerkers 12% meer rendabiliteit, 18% meer productiviteit en 12% meer klantengroei creëren voor je onderneming. En dat met 27% minder verzuim. Talent management is dus een win-win voor jou en je werknemers!

Wij trainen en coachen in het Nederlands, Frans en Engels.

[testimonial author=”Petra Schyvynck, HR People Development, Belfius Insurance”]Passion for Work geeft bij ons een tweedaagse workshop “Aan het roer van je loopbaan” voor groepjes van 8 personen. In plaats van individueel kan je samen met collega’s op zoek gaan naar je waarden en competenties en krijg je een zicht op wat je energie geeft.

Deze aanpak zorgt ervoor dat de deelnemers actief nadenken over wat ze graag doen. Ze maken een balans op van hun huidige job en zien wat er goed is of wat er beter kan. Het geeft hen inderdaad de kracht om hun loopbaan zelf in handen te nemen.

Deze workshop wordt gevolgd door een zeer heterogeen publiek, jong of ervaren, hoog in de hiërarchie of niet. Een aanrader om medewerkers zelf verantwoordelijk te maken voor hun loopbaan![/testimonial]

Daarom kies je voor ons

Employability oplossingen die werken

Je wil praktische tools waarmee je medewerkers aan de slag kunnen. Concrete oplossingen die hen vooruithelpen. Onze krachtige toolkit toont hun favoriete vaardigheden en waarden, en de competenties die ze nog kunnen ontwikkelen. Impact gegarandeerd!

Maximale retentie en engagement!

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk mensen houden. Door ons talent management ontdekken je medewerkers interne opleidingen en mogelijkheden die ze nog niet kenden. Ze nemen zelf initiatief, groeien door in je bedrijf en blijven. Zelfs als ze eigenlijk wilden vertrekken.

Het Nieuwe Werken

Je managers doen zelf steeds meer aan talent management. Onze trajecten geven hen daarvoor de tools in handen. Zo zijn ze zeker dat hun thuiswerkers doen wat bij hen past en dus zo goed mogelijk presteren.

Externe coaches

Medewerkers die niet alles durven zeggen, vertrouwelijke info die je niet mag vrijgeven: als HR-medewerker ben je altijd betrokken partij. Wij benaderen je mensen objectief en met een open blik. En de methode die we gebruiken bewees zich al bij +1500 werknemers!

Voeten op de grond

Onze coaches/trainers hebben een achtergrond in het bedrijfsleven en deden al talent management voor tientallen grote en kleine ondernemingen. Ze spreken dus de taal van het bedrijf, werken zich snel in en gaan meteen naar de kern. Zo win je kostbare tijd.

Warm aanbevolen!

Onze aanpak is succesvol. Deze bedrijven doen of deden beroep op ons: Dela, Océ, Sara Lee, Vodafone, Lanxess, Belfius, ING, DSM, BMW, Kluwer, Akzo Nobel, HRD Academy, Kanselarij van de Premier, Jobat, Universiteit Antwerpen, Universiteit Maastricht, Vrije Universiteit Brussel, … Word jouw bedrijf ons volgende succesverhaal?

Passion for Work is in het bezit van het Qfor-kwaliteitslabel.

qforkwaliteitscertificaat

Inspirerende begeleiders

Bekijk hier het team van Passion for Workcoaches. Afhankelijk van de opdracht wordt gekeken wie het best aansluit bij de behoeften van het bedrijf.
Al onze coaches zijn opgeleid volgens de Passion for Work-methodologie, hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven en relevante coachings- en trainingservaring.

Talent management op maat van je bedrijf

Passion for Work begeleidt je medewerkers naar meer motivatie en productiviteit. We boeken resultaat met één of meer van deze talentmanagement formules:

 1. Een introductielezing over Personal Branding: zet jezelf als merk in de markt (1u).
 2. Groepstraject ‘Aan het roer van mijn loopbaan’ (2 dagen).
  • Vertrekt vanuit de unieke E=mc² filosofie.
  • Onderwerpen:
   • Waar liggen mijn talenten?
   • Wat is er nog mogelijk voor mij?
   • Hoe verhoog ik mijn zichtbaarheid?
   • Hoe bereid ik een evaluatie- of intern sollicitatiegesprek voor?
   • Hoe overwin ik angst voor verandering?
   • Hoe hou ik mijn energie hoog?
  • Kan aangevuld worden met individuele coaching.
 3. Groepstraject ‘Energiemanagement’ (2 dagen)
  • Vertrekt vanuit de unieke E=mc² filosofie.
  • Onderwerpen:
   • Krijg zicht op je energiegevers en -vreters.
   • Blijf vitaal en efficiënt functioneren.
   • Versterk je mindset en teamspirit.
   • Zet stress om in energie en harmonie.
  • Kan aangevuld worden met individuele coaching
 4. Individuele coaching: traject op maat van je vraag en budget.
 5. Outplacement: traject op maat van je vraag en budget.

Contacteer ons

Meer weten? Kennismaken? Onze talentmanagement toolkit inkijken? Een offerte vragen? Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

PS Wist je dat elk bedrijf met +20 medewerkers een werkgelegenheidsplan voor 45+’ers moet opstellen? Onze trajecten passen daar perfect in.

[button link=”/contact/” size=”medium” icon=”share-alt” color=”alternative-1″]Maak een afspraak[/button] Vraag advies op maat van je bedrijf.

Comment Section

0 reacties op “Talent management in je bedrijf

Plaats een reactie


*