Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Overig

Passion for Work groeit verder na overname

Jaha! Nieuw Leven op alle vlakken voor Katrin Van de Water… Naast het feit dat er binnen enkele weken een baby’tje in haar leven komt, krijgt haar professionele leven ook een nieuwe wending! Het volledige verhaal vertelt Katrin in de video hieronder.

Herken je dat je evolueert als mens? En dat je werk mee hoor te evolueren? Misschien heb je ook het gevoel dat er iets mag veranderen, je toe bent aan een nieuwe uitdaging professioneel gezien?

“Ik dacht vroeger heel naïef dat als je 1x dit proces doorlopen had, je klaar was voor de rest van je leven en het stuk ‘werk’ kon afvinken! Nee hoor, gelukkig niet, want het zou al snel saai worden.”
– Katrin Van de Water –

We nodigen je van harte uit om met onze ervaren Passion for Work coaches aan de slag te gaan met jouw Emc². E staat voor Energie, M voor motivatie, C voor competenties. Als jij werk kan doen wat aanleunt bij wat voor jou belangrijk is, als jij dagelijks kan doen wat je goed kan én graag doet en kan ontwikkelen wat je graag zou willen ontwikkelen, heb jij een Energieniveau van 10/10, en dat is Passie. Dan ben je enthousiast, en enthousiasme is iets magisch, dat is het verschil tussen middelmatigheid en succes, ben je geëngageerd en in staat tot empowerment.

Dat gunnen we jou van harte! Vraag nu een gratis vrijblijvend telefonisch Kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work coach bij jou in de buurt.

De mooie missie van Passion for Work wordt natuurlijk verder voortgezet. “Ik draag vol vertrouwen de fakkel over aan TravvantTravvant is de neutrale marktleider (niet afhankelijk van Uitzendkantoor, Werving & Selectie, opleiding) in outplacement, inplacement alsook  loopbaanbegeleiding. Kortom, op vele vlakken zijn zij heel aanvullend aan wat wij doen met een enorme focus op het individu.” zegt Katrin.

Samen met het huidige Passion for Work-team blijven we duizenden mensen inspireren om hun droombaan te realiseren! En het is geen afscheid, want gelukkig blijven we nog nauw samenwerken.

Na haar bevallingsverlof gaat Katrin verder met haar grote passie: het coachen van ondernemers, iets wat ze al deed, maar wat nu haar volledige focus gaat krijgt. En hiermee is Passion for Business geboren! Speciaal voor ondernemers ontwierp Katrin 10 magische vragen die ondernemers helpen om 10 x sneller te groeien. Je kan deze 10 vragen downloaden op Katrin haar gloednieuwe website: www.passionforbusiness.be.

Fuseren komt steeds vaker voor

‘Word jij ook weggeblazen door de nieuwe wind van een fusie?’ Door Passion for Work-collega Isabelle Dewinkeler.

Bedrijven die fuseren, het is hip. In het begin is het vaak heel spannend en uitdagend maar al snel ontstaat er weerstand en ineens verdwijnt de verwantschap met het nieuwe bedrijf als sneeuw voor de zon.

Wist je dat ongeveer 70% van de fusies geen succesverhalen zijn? Vooral de cultuurverschillen tussen de samensmeltende bedrijven zorgen vaak voor problemen. Het verschil in interne communicatie, een andere manier van werken, een andere persoonlijkheid van werknemers…
kortom het verschil in identiteit komt boven drijven. Deze verschillen veroorzaken wrijvingen tussen het personeel en het “wij-gevoel” versus het “zij-gevoel” krijgt de bovenhand.

Naast cultuurverschillen verandert meestal ook de inhoud van de verschillende functies in het bedrijf. Plots bestaat je functie niet meer of moet je zelfs gaan solliciteren voor je huidige functie…
Een zeer stressvolle gebeurtenis die vaak rivaliteit tussen collega’s in de hand werkt. De ‘verliezer’ blijft achter met een heel onaangenaam gevoel van onbekwaamheid. Dit alles bepaalt in negatieve zin de sfeer op de werkvloer.

Vaak vergeet het management ook intern te communiceren over de toekomstplannen van het nieuwe bedrijf. Werknemers blijven zitten met vragen over visie en missie van het nieuwe bedrijf. De vragen over afvloeiingen blijven onbeantwoord en zorgen voor onzekerheid. Werknemers weten vaak zelfs niet waar ze met al hun vragen en onzekerheden terecht kunnen. Dit geeft angst en zorgt ervoor dat mensen elders werk gaan zoeken.

De fusie maakt dat het bedrijf ook effectief groter wordt. Een gevolg hiervan is dat je in een grotere toename van bureaucratie terechtkomt en de anonimiteit toeneemt. Iets aanvragen of een idee lanceren verloopt zeer stroef en is een hele rompslomp. Een mens wordt daar moe(deloos) van en heeft geen zin meer om initiatief te nemen.

Een fusie betekent verandering

Ook mijn leven veranderde helemaal door een fusieverhaal. Als pedagoog was ik werkzaam in een kleine hogeschool maar kwam ik plots door een fusie terecht in een mastodont waar alles anders liep. Mijn functie kon niet meer blijven bestaan en ik werd opgenomen in een team dat voornamelijk uit werknemers van de andere hogeschool bestond. Ik voelde me verloren, genegeerd en gepasseerd en stevende af op een bore-out. Wilde ik zo mijn verdere loopbaan vorm geven? Dit was niet het bedrijf waar ik voor wilde en kon werken. Vol goede moed stapte ik naar mijn leidinggevenden en smeekte om een nieuwe, uitdagende invulling van mijn job. Daar kreeg ik te horen dat ik het fusieproces tijd moest geven en dat het over drie jaar allemaal wel goed ging komen…. DRIE JAAR!!! Na vele slapeloze nachten en gesprekken met collega’s en vrienden besliste ik om voor mezelf te kiezen en mijn job in het hoger onderwijs vaarwel te zeggen.

En heel eerlijk, ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing! Ik heb terug energie, goesting en kracht gekregen en vooral heel belangrijk: ik kan mezelf zijn in mijn job en word opnieuw gewaardeerd!

Loopbaancoaching begeleid jou door de fusie heen

Als loopbaancoach begeleid ik ook vaak mensen die door een fusie van hun bedrijf in een nieuwe functie terecht zijn gekomen waar ze zich niet goed meer voelen. Ze weten niet meer of hun nieuwe functie nog wel aansluit bij hun vaardigheden en of het bedrijf nog wel aansluit bij hun waarden. Samen met hen ga ik op zoek naar hun carrièrepaspoort en leggen we dit naast hun huidige functie. Daarnaast bekijk ik met hen ook wat de mogelijkheden zijn in het nieuwe bedrijf. Misschien is er wel een andere job in het bedrijf die wel past… Of is het uiteindelijk beter om het schip te verlaten? En je heil elders te zoeken, of voor jezelf te beginnen? Samen met jou bespreken we wat het best bij je past.

Herken jij je in dit verhaal? Heb jij ook het gevoel dat je functie door een fusie uitgehold is en dat je naar nieuwe uitdagingen op zoek moet binnen of buiten het nieuwe bedrijf? Heb jij ook het gevoel dat je je niet meer kan identificeren met je bedrijf en wil je hier iets aan doen? Wij kunnen je zeker helpen in je zoektocht naar nieuwe energie!

Ga aan de slag met je carrièrepaspoort en breng je talenten in kaart

Neem deel aan het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ Stap voor stap ga je je carrièrepaspoort opmaken. Je gaat in kaart brengen wat je talenten zijn, wat je wil ontwikkelen, wat voor jou belangrijk is en welke beroepen bij je persoonlijkheid passen, zodat jij met een heldere focus en energiek kan vormgeven aan je zoektocht naar een nieuwe job die bij jou past! Jij gaat ontdekken waar je ‘ja’ op wil zeggen, en wat een ‘nee’ wordt, gewoon omdat het niet bij je past…

Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (Vlaamse subsidie, werkelijke waarde is €1.100). Neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt.

Inzicht in kernkwaliteiten:
‘Elk nadeel heb z’n voordeel…’

Stoor je je mateloos aan een collega? Kijk ook eens naar de kwaliteit die erachter zit en wat je ervan kan leren. Daarmee kun je ook een uitdaging, valkuil en kwaliteit bij jezelf ontdekken.

Wanneer heb je dit nodig?

Het is een aanrader om eens samen met je collega´s kernkwadranten op te stellen en openlijk allergieën te bespreken. Zo kun je de samenwerking verbeteren.

Ook als voorbereiding op een functioneringsgesprek en voor het opstellen van je persoonlijk ontwikkelingsplan is dit een handige tool.

Vaak zeggen mensen: “Ik ben zo, dat is mijn karakter.” Veel zaken van je persoonlijkheid zijn inderdaad in grote mate bepaald door aangeboren eigenschappen, ervaringen en opvoeding, en daarom moeilijk te veranderen. Dankzij het kernkwadrant van Ofman kan je er wel de scherpe randjes af halen.

Wat zijn jouw kernkwaliteiten?

Kernkwaliteiten zijn de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Ze zijn zodanig belangrijk voor je dat je het normaal vindt bij jezelf, en vaak ook dat je het verwacht bij anderen. Vandaar dat het zo vervelend kan zijn wanneer anderen dat niet doen, en juist de tegenovergestelde kernkwaliteit tentoonspreiden. Iedereen heeft wel een aantal van deze kernkwaliteiten. Wil jij inzicht in jouw kernkwaliteiten? Dit komt uitgebreid aan bod in ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Wanneer wordt een kernkwaliteit een valkuil?

Veel kernkwaliteiten worden een valkuil als je erin doorschiet. Ben je erg besluitvaardig, dan kun je in de valkuil trappen drammerig te worden. Of: als je doorschiet in je zelfverzekerdheid word je arrogant.

Kernkwadrant: allergieën

De valkuil van de ander is jouw allergie. Zoals iedereen kernkwaliteiten heeft, heeft ook iedereen valkuilen. Als een ander doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij jou irritatie oproepen. Jouw reactie daarop wordt een allergie genoemd. Zo’n allergie heeft vaak te maken met een kwaliteit van jezelf. Als je erg bescheiden bent, kun je je mateloos storen aan mensen die zichzelf continu op de borst kloppen.

Jouw uitdaging!

Die vervelende eigenschap van de ander is natuurlijk ook een kwaliteit waarin hij is doorgeschoten. En het mooie is dat juist voor degene die er allergisch voor is, de kwaliteit die achter deze allergie ligt een belangrijk ontwikkelpunt kan zijn. Dit wordt dan de uitdaging genoemd. Erger je je regelmatig aan de passiviteit van een ander? Kijk dan welke kwaliteit daarachter zit. Is iemand bijvoorbeeld bedachtzaam of geduldig en daarin doorgeschoten? Grote kans dat dat nou juist jouw uitdaging, is omdat je zelf soms te drammerig bent. Je kunt dus veel leren van de mensen aan wie je je het meest ergert! De uitdaging is de positief tegenovergestelde kwaliteit van de valkuil.

kernkwaliteiten Passion for Work

Een voorbeeld:

 1. Els is heel nauwkeurig. Dat is haar kwaliteit.
 2. Soms schiet ze daarin door en wordt ze een muggezifter. Dat is dan haar valkuil.
 3. Haar uitdaging is het tegenovergestelde van haar valkuil ‘muggezifter’, in dit geval is dat ‘goed is goed genoeg’.
 4. Aan haar kwaliteit is ook een allergie verbonden. In dit geval is haar allergie ‘nonchalance’.

Dus als jij je nog eens ergert aan iemand, weet je dat er een cadeau voor jezelf in zit !

En jij?

Wil jij meer zelfkennis ontwikkelen? Inzicht in jouw kernkwaliteiten?
Weten wat voor jou belangrijk is in je werk?
Wat je goed kan én graag doet? Wat je graag zou willen leren?
Welke beroepen passen bij je persoonlijkheid?…

Bekijk dan zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Dit geeft onder andere inzicht in jouw kernkwaliteiten en vormt een perfecte basis voor een evaluatie-, functionerings- of sollicitatiegesprek. Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde is €1.100, ook voor zelfstandigen).

Wil je weten of en hoe de 5 stappen jou verder helpen? Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in je buurt.

Ontdekken hoe je jouw kernkwaliteiten in kan zetten om jouw loopbaan future proof te maken? Schrijf je dan in voor het gratis future proof webinar.

Zelfvertrouwen vergroten? Zelfvertrouwencoach Inge Ketels kan je helpen!

Loop je weleens tegen het volgende aan?
• Je legt de lat vaak hoog, bent perfectionistisch.
• Je hebt het idee niet goed genoeg te zijn of te weinig te kunnen/hebben en daardoor onvoldoende hoogte te krijgen van eigen competenties,
• Zelfvertrouwen en opkomen voor zichzelf zijn vaardigheden die je graag zou willen ontwikkelen.
• Contact maken met anderen vind je soms moeilijk
• Je piekert veel.
• Je praat negatief tegen jezelf. Je richt je meer op dingen die nog niet af zijn, problemen, moeilijkheden, mislukkingen en wat er nog niet is.

Een tekort aan zelfvertrouwen heeft een negatieve impact op je carrière/bedrijf, relaties, welzijn en zelfbeeld. Je ziet minder kansen. Je benut mogelijkheden niet, omdat je niet durft of (te) lang twijfelt. Mensen lijken je niet helemaal te zien staan. Contacten en relaties missen iets. Wat in je zit, komt niet volledig tot uiting. Je potentieel blijft, pijnlijk soms, zitten. Ook je genieten van ’t leven is minder dan wat ’t zou kunnen zijn.

Zó werk je aan je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwencoach Inge Ketels* leert jou tijdens de training je zelfvertrouwen vergroten en te behouden, continu! Zo kan je makkelijker je talenten tot uiting brengen, werk doen dat je graag doet, toffe contacten hebben, je ideale werk- en levensstijl realiseren en genieten van jezelf en je leven.

Tijdens de training Zelfvertrouwen en Assertiviteit gaan we in op de bouwstenen voor zelfvertrouwen, werken we aan mindset en oefenen we veel. Het is erg praktisch gericht en een boost om sterker in je schoenen te staan. Je gaat naar huis met een vernieuwd zelfvertrouwen. Uit de vele reacties van eerdere cursisten weten we dat deze aanpak werkt! Mensen gaan hun sterktes zien, makkelijker contact leggen, meer durven, zichzelf meer waarderen, anders denken over zichzelf en hun situatie. Ze bereiken gemakkelijker hun doelen. Deze dag is geschikt voor werknemers, freelancers én ondernemers!

Om je resultaat te waarborgen, krijg je nadien toegang tot de online training ‘bouwen aan je  zelfvertrouwen’. Zo blijf je in contact met het materiaal en heb je de mogelijkheid om telkens opnieuw die technieken die je helpen met telkens meer resultaat toe te passen. Op het einde van de online training is er een vragenmoment, waarin je al je vragen kan stellen.

De combinatie van trainingsdag mét online training vergroot je resultaat. Deze training is de aangewezen manier om je zelfvertrouwen te vergroten bij issues als opkomen voor jezelf, solliciteren, klanten werven, omgaan met moeilijke mensen,….

Resultaten die je mag verwachten:
• je voelt je gewaardeerd en merkt zelf de goede dingen op die je doet
• je weet dat je impact hebt en van betekenis bent voor veel mensen
• je durft gemakkelijker stappen te zetten en dingen te ondernemen
• je hebt een positieve mindset opgebouwd en weet die te onderhouden. Zo kom je sterker over, hebt een positieve uitstraling en bereikt makkelijker wat je wil.
• je legt makkelijker contact
• je staat positiever in het leven en bekijkt situaties vanuit een gunstig perspectief.

Verdere praktische info lees je hier.

Kennismaken? Download het gratis, inspirerende e-book ‘Test je Innerlijk Leiderschap’ en test je zelfvertrouwen! Klik op deze link en vul je naam en mailadres in. Je ontvangt tevens maandelijkse inspirerende artikels rond goed voelen in je vel, van stress naar rust en optimaal leven.

 

Inge Ketels, Zelvertrouwencoach, Spreker Meet The Expert, 20/09/2014.

Inge Ketels, Zelfvertrouwencoach

*Inge Ketels is zelfvertrouwencoach en eigenaar van Bureau Stroom. Ze ondersteunt je om van stress naar topprestatie te gaan. Ze helpt hoger opgeleiden die worstelen met een gevoel van vast zitten. Soms voelen ze zich onzeker, overstelpt, willen ze meer uit zichzelf of hun leven halen en weten ze niet hoe. Inge helpt je uit jezelf te halen wat erin zit en je leven maximaal te leven vanuit vertrouwen en flow.

 
 
 
 
 

Opruimen zorgt voor overvloed in je leven…

Alles is energie…

We zijn ons er alleen niet altijd bewust van. Soms voel je dat alles stroomt, en ervaar je een gevoel van geluk, harmonie, alsof alles ‘klopt’ en moeiteloos gaat… Andere momenten of tijden lijkt het alsof alles traag en moeilijk gaat en tegenzit… En dan lijkt het alsof het je overkomt en je moet ‘wachten’ tot het tij keert…

Er is goed nieuws!

Je kan dit beïnvloeden en zelf meester worden en flow creëren!  Eén van de makkelijkste manieren om overvloed te creëren is ‘opruimen’. Dit betekent afstand nemen van alles wat je niet meer dient, wat je geen energie geeft… Hierdoor zuiver je de energie en maak je ruimte voor ‘nieuw’… Je gaat je omringen met een omgeving, mensen, voeding, werk waar je energie van krijgt… En als vanzelf gaat het stromen en wandelt overvloed je leven binnen…

Je kan dit toepassen op verschillende gebieden:

1. Opruimen van je omgeving

Dit is één van de makkelijkste manieren om flow in je leven te creëren. Er gebeurt iets magisch als je dingen die je niet gebruikt gaat wegdoen. Wat overblijft zijn dingen waar je echt blij van wordt, die passen bij wie jij nu bent of wil zijn… Je huis en werkomgeving worden een ‘oplaadplek’ waar je helderheid en rust ervaart. Geef dingen weg en/of verkoop wat je niet meer nodig hebt.

2. Opruimen van je sociale contacten

Vraag je af of je contacten je energie geven of kosten. Omring je met positieve mensen die het goed met je voorhebben en geniet van hun gezelschap.

3. Je financiën op orde brengen

Maak een overzicht van wat je hebt en ruim je portemonnee op.

4. Geef je gezondheid een boost

Je lichaam is je tempel. Creëer gezonde gewoonten: drink genoeg water, beweeg, ga naar buiten, eet energiegevend voedsel, maak de koelkast en de voorraadkast schoon, verzorg en verwen je…

5. Neem je werk onder de loupe

Welke zaken geven je energie? Welke kosten je energie? We spenderen meer tijd op ons werk dan thuis, dus het is van belang dat we ook daar flow hebben.

En jij?

-Op welke gebieden wil jij meer flow ervaren? Hoe kan je dat doen?
-Misschien kan het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo je op weg helpen. ‘Toevallig’ kreeg ik het cadeau van een klant! Dank Matthias!
-Als je hulp nodig hebt om je werk onder de loupe te nemen, neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Workcoach in je buurt. In het programma In 5 stappen weten wat ik wil’maken we je carrièrepaspoort op, zodat jij helder hebt welke ingrediënten je nodig hebt om ‘in de flow’ te zijn! Je kan dit programma betalen met loopbaancheques. Hierdoor betaal je €80 voor 8 u coaching.
-We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

-Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Kristof legde zijn ondernemers-ei: ICT-consultant werd ijsbereider…

Turbulent cv

Mijn CV is een unicum beweer ik steeds: van marketeer bij Unilever, over people manager bij Colruyt, naar project manager en business analist in de ICT-sector. Gemiddeld 2 jaar bij dezelfde werkgever, en daarna begon hetzelfde proces telkens opnieuw: ik begon me te storen aan de koers die gevaren werd, voelde frustratie, begon minder te presteren, werd ongelukkig. Net in die periodes schreef ik ondernemingsplannen, zocht ik telkens opnieuw naar de ultieme startup en droomde ik van een eigen zaak. Moedeloos omdat het gat in de markt blijkbaar toch niet zo voor het grijpen lag, startte ik dan maar bij een ander bedrijf waarvan ik overtuigd was dat het gras daar zeker groener was.

VIP-coaching bij Passion for Work

Enkele jaren geleden vond ik het welletjes geweest en klopte ik aan bij Katrin Van de Water, Passion for Work, en volgde VIP-coaching, een programma voor mensen die ondernemersbloed voelen stromen. En neen, alles werd niet ineens rozegeur en maneschijn, maar ik had wel een belangrijke stap genomen en dankzij enkele nieuwe inzichten werd een nieuw denkproces in werking gezet. Het opstarten van een eigen zaak was plots geen science fiction meer, maar wel een realistische opportuniteit. Het ‘gat in de markt’ lag misschien wel korterbij dan eerst gedacht. Vanuit mijn kwaliteiten en interesses kwam ik er achter wat ik nu écht graag zou doen.

Briljant idee

Zelfs met 2 eigen kinderen, 2 pleegkinderen en een tweeling op komst, werd het opstarten van een eigen onderneming steeds concreter. Ik had al enkele jaren door dat een ijsjeszaak in mijn geboortedorp een grote kans op slagen kon hebben, en begon me om te scholen tot ijsbereider. Hoe langer hoe meer krijgt de ijsmicrobe me in haar greep. De bouw van het pand waar ik mijn zaak zou openen, duurde langer dan verwacht en op 15 april (een week na de geboorte van onze tweeling) besloot ik in ‘pop-up modus’ in een tijdelijk pand een ijsjeszaak te openen. In 6 weken tijd richtte ik het pand in, kocht machines en apparatuur, ontwikkelde recepturen,… en op 4 juni opende ik ‘mijn eigen zaak’ nICE! – roomijs & sorbet.

Avontuur gestart

De warme zomer van 2015 werd 1 groot avontuur en inmiddels heb ik 4 verdeelpunten en bereid ik de opening van een 2e zaak voor en heb ik de ambitie de ijsdesserten-specialist van de Druivenstreek te worden. Er zijn opportuniteiten zat en het te volgen pad is voor mij nog nooit zo helder geweest. Elke dag maak ik met veel plezier, en met veel trots, mijn dagvers artisanaal room- en sorbetijs, ijstaarten,…

Reactie van de omgeving

Mijn omgeving kon in eerste instantie moeilijk geloven dat ik net na de tweeling in zo’n tempo een zaak uit de grond stampte. Ze zagen echter wel dat het voor mij thuiskomen was en dat ik mijn plaats had gevonden.
Sommigen maakten zich soms zorgen dat ik teveel werkte en het misschien niet ging volhouden.
Mijn vrouw was ongetwijfeld steun en toeverlaat op de moeilijke momenten en ook tijdens de dagelijkse gang van zaken.
In de bredere omgeving waren de meesten blij met de komst van de zaak en er wordt soms gezegd dat de ijsjeszaak voor de dorpskern een zekere dynamiek heeft gecreëerd. In juni ben ik aan het IJscentrum in Nederland jaarlaureaat geworden, dat was ook een mooie opsteker na de start.

Work-life balans

Mijn vrouw heeft een ongelooflijke rol gespeeld deze zomer en heeft het gezin zowat alleen beredderd, met de hulp van directe familie en soms vrienden.
Tijdens de zomer was de work-life balans inderdaad wat zoek en telde elke minuut om de ijsproductie, verkoop en evenementen rond te krijgen.
Sinds half juli kon ik met enkele fantastische dames samenwerken die me hebben geholpen in de verkoop.

Het moeilijkste in heel het opstartproces

De moeilijkste stap in heel het proces was wellicht de financiële onzekerheid die me als een groot monster aankeek. Eenmaal die financiële impact uitgeklaard was, vond ik de energie om er vol voor te gaan. Ik heb de laatste maanden nog nooit zo hard gewerkt, maar heb ook nog nooit met zoveel plezier en voldoening gewerkt. Dat alleen al is een wereld van verschil met mijn loopbaan in de privé-sector.

De grootste uitdaging nu

Het ‘werken’ (al zie ik het eigenlijk niet als werk) even kunnen loslaten, is ongetwijfeld een gevaarlijke valstrik. Daarnaast mis ik soms de quality time met de kindjes heel hard. Ik probeer dat nu in het ‘tussen-seizoen’ goed te maken.

Anderen inspireren

Omdat ik zelf zo blij ben dat ik mijn weg heb gevonden en mezelf daar ongelooflijk goed bij voel, heb ik meegedaan aan de wedstrijd van Selor “De grootste carrièreswitch”. Ik hoop dat mijn ervaringen op één of andere manier inspirerend kunnen zijn en anderen kunnen aanmoedigen om bovenal hun hart te volgen.

Kristof helpen

Momenteel behoor ik tot de 10 finalisten en wordt via een Facebook-wedstrijd de winnaar gekozen door het grote publiek. Stemmen op Kristof De Bois kan via de facebookpagina van Selor. Dank alvast voor je stem!

Meer info over nICE vind je hier: http://www.n-ice.be/.

En jij?

-Hoeveel energie krijg jij van je werk? (cijfer van 0 tot 10)
-Wil jij je droombaan of droombedrijf realiseren? Kijk dan hier voor ons aanbod.Je kan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen met een coach in je buurt. We kijken ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!
-Je kan bij ons terecht met loopbaancheques! Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100,  Vlaamse subsidie).

-Vraag alvast het gratis eBook Personal Branding aan! Daar lees je meer over de filosofie van waaruit we werken! Je ontvangt het door je naam en mailadres hieronder in te vullen. Veel leesplezier!
Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

 

Wie zijn jouw grootste supporters?

Ik hoorde ooit in een training: “Je leven wordt voor een groot stuk bepaald door de 5 mensen waar je het meest close mee bent…”
Dit bekent dat het van belang is om deze mensen zorgvuldig te kiezen als je de beste versie van jezelf wil zijn!
Dit bekent dat het van belang is dat deze mensen je ook steunen in je groei, en omgekeerd… en dat je elkaar helpt en naar een hoger plan tilt als dat is wat je wil.
Dit bekent ook dat het van belang is dat deze mensen je energie geven ipv energie kosten…
Maar ook je ruimere cirkel van contacten beïnvloedt je…

We denken vaak dat we alles alleen moeten doen en vinden hulp vragen soms moeilijk. Je mag er echter van uit gaan dat mensen elkaar graag helpen!

Zelf begon ik twee maal een nieuw leven in het buitenland. Ooit verhuisde ik naar Nederland, later naar Spanje. Telkens ging ik op zoek naar nieuwe restaurantjes, kapper, werk… en had ik op dat moment geen groot netwerk terplaatse. Ik ontdekte de kracht van vragen stellen… en hoe leuk dat kan zijn.

Vaak komt hulp uit onverwachte hoek. Een terloops gesprek met je buurman kan bijvoorbeeld van grote betekenis zijn bij je zoektocht naar je volgende baan. Iedereen om je heen kan een waardevolle supporter zijn.

Hoe herken je je supporters? 
 • Ze gunnen je alle succes
 • Ze luisteren goed naar wat je vertelt
 • Ze leveren bijdragen aan je plannen die ze verrijken met feedback en tips
 • Ze hebben verworven kennis en ervaring die jij nog niet hebt
Welke soorten supporters zijn er?
 1. De cheerleader
  Het is heerlijk om mensen om je heen te hebben die je toejuichen, wat er ook gebeurt. Ze geven je energie, beuren je op als je het even niet ziet zitten en zijn blij met jouw successen.
  Ze vormen de brandstof in je motor om door te gaan.
  Geniet ervan! Zoek ze  op als je het zwaar hebt en je moeite hebt om je focus te houden.
 2. Een maatje
  Dit is een supporter die in hetzelfde schuitje zit als jij. De hulp gaat over en weer en jullie kunnen elkaar goed ondersteunen in je activiteiten. Jullie leren van elkaars zoektocht. Maatjes spreken elkaar  je aan op je voortgang en vormen een stok achter de deur.
 3. De mentor
  Dit is iemand die jou helpt. Hij of zij is minstens 1 stap verder dan jij.  Je vraagt hem om jou te helpen met de vragen die je hebt. Via je mentor kom je tot inzichten, zie je ‘de weg’ en jij neemt de verantwoordelijkheid om in actie te komen.
Waar vind je supporters?
 1. Ga naar buiten
  Help het toeval door naar buiten te gaan. Dan kan je supporter jou vinden. Kom onder de mensen en deel wat van belang is. Geef meer aandacht aan mensen in je omgeving die aan bovenstaande criteria voldoen.
 2. Geef vertrouwen
  Vertrouwen geven vraagt een mate van overgave. Dat is een actieve daad die van moed getuigt. Als je dingen achter houdt kan je er niet mee geholpen worden.
 3. Geef specifieke informatie
  Wanneer je specifiek bent in wat je zoekt kunnen mensen gericht helpen. Zorg ervoor dat je een specifiek antwoord hebt op de vraag: ‘waar kan ik je mee helpen?’

En… het gaat niet alleen om vragen en ontvangen, maar ook delen, en bedanken!

En jij?

Heb jij supporters in je naaste omgeving? En in je ruimere kring?
Wil je extra support op vlak van je loopbaan of bij de uitbouw van je bedrijf? Dan kunnen we je helpen. Als je bij ons een programma volgt, krijg je een mentor (je coach) en maatjes (andere mensen die een programma volgen en elkaar live en online ontmoeten).

Interesse?

Maak hier een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.
Je vindt een Passion for Work-coach in elke Vlaamse provincie en Brussel. 
Je kan bij ons terecht met de loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (subsidie van de Vlaamse overheid). Ook ondernemers hebben hier recht op. Zij kunnen ook kiezen voor KMO-portefeuille.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Graag tot kijk!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Ilse vertelt over haar carrièreswitch; Hoe leukemie haar bij haar nieuwe missie bracht…

Waarom klopte je aan bij Passion for Work?

In 2009 werd ik ernstig ziek. Ik had net beslist om mijn job als business process manager in de chemie op te geven voor iets nieuws. Leukemie en de levensnoodzakelijke behandelingen staken daar een stokje voor.
Twee jaar later kon ik voorzichtig weer aan het werk. Eerst werkte ik een jaar halftijds aan een project voor mijn vroegere werkgever. Toen wees een vriend mij op een nieuw postgraduaat aan HoGent: trendwatching. Het leek ideaal om mijn blik te verruimen na 15 jaar in dezelfde sector. Mijn focus lag dat academiejaar op de zorg, want daarin was ik intussen ervaringsdeskundige. Als zorgcliënt kwam ik in contact met competente, warme zorgprofessionals en zag ik het belang van communicatie, sfeer én inrichting. Met mijn extra diploma op zak wilde ik weer aan de slag. Maar wat wilde ik doen? En zou mijn ziekteverleden daarbij een zegen of een vloek zijn? Om een antwoord te zoeken op die vragen klopte ik in 2013 aan bij Passion for Work.

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Ik volgde het individuele programma “In 5 stappen weten wat ik wil” af. Dit stappenprogramma heeft mij veel geleerd over mezelf, wat ik wél en niet wilde doen, welke waarden voor mij belangrijk waren in een nieuwe job. Het werd helderder in mijn hoofd. De toolkit met de waarden- en competentiekaartjes kwam nadien nog regelmatig van pas. Later volgde ik de workshop Personal Branding en het vervolgprogramma “In 7 stappen bereiken wat ik wil” in groep, Ik vroeg nadien nog bijkomende coaching rond ondernemerschap, wat individueel en op maat is.

Wat was je grootste inzicht?

Dankzij het 5-stappenplan kon ik op een A4-tje een samenvatting maken van mezelf, mijn waarden en competenties. Dat kwam meteen van pas tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek. Belangrijker nog was dat ik leerde dat als een bedrijf moeite heeft met mijn medisch verleden, dat bedrijf niet de juiste werkplek is voor mij. Dus dat ik het niet moest proberen verbergen. Gelukkig kwam ik in een bedrijf terecht waar ze mijn projectervaring én mijn ervaring als zorgcliënt als een voordeel beschouwden.

Wat heb je als het moeilijkste ervaren in je carrièreswitch?

Het pendelen naar Brussel bleek al snel een zware last voor ons gezin (incl. zoon met autisme). Dus die job was geen oplossing op lange temijn. Daarom besloot ik in 2015 om zelfstandig te worden zodat ik meer rekening kon houden met ons gezin én doen wat ik graag wil doen. Het werd een “eenvrouwszaak met zorgambities”, meer bepaald om verantwoordelijken in de zorg professioneel advies te geven voor een warme zorgomgeving. Mijn loopbaancoach Ingrid  was daarbij een grote hulp. Het moeilijkste aan mijn carrièreswitch vond ik het loslaten van wat ik goed kon, en waarvan mensen weten dat je er goed in bent, om je op een nieuw domein te gaan bewijzen. Dat maakt(e) me soms onzeker. Vooral omdat ik koos om zelfstandig te zijn, en dus niet het comfort van een grote organisatie heb. Daarom overleg ik graag eens een uurtje met mijn coach. Ik wil ook graag een mastermindgroep van een vijftal gelijkgestemde personen op poten zetten om regelmatig onze uitdagingen en ideeën te bespreken.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je de stap naar het ondernemerschap toch durfde zetten?

Door mijn eigen ervaring als zorgcliënt geloof ik in het belang van een warme doordachte zorgomgeving als deel van kwalitatieve dienstverlening in de zorg. Voor warme zorg wil ik mijn nek uitsteken, met mijn passie voor kleur & interieur. Het is mijn manier om bij te dragen aan het welbevinden van cliënten, hun naasten en de medewerkers. Nu kan ik als onafhankelijke partner organisaties helpen om daar werk van te maken. Mijn echtgenoot gaf mij het spreekwoordelijke ‘duwtje in de rug’

Hoe heb je het concreet aangepakt?

Om op te starten heb ik het stappenplan van mijn sociaal secretariaat gebruikt, en ook meteen een boekhouder aangezocht. De loopbaanbegeleiding – kleine prijs dankzij de loopbaancheques! – heeft me geholpen om de juiste focus te vinden. Ik leg contacten met mensen in de zorg en licht mijn missie toe. Verder ga ik naar (netwerk)evenementen in de sector. Ik ga helpen in een woonzorgcentrum om ook daar nog meer voeling mee te krijgen. Ik heb een e-book geschreven met advies voor het zorginterieur. En sinds kort heb ik mijn eigen website klaar (zelfgebouwd!). Nu is het tijd om daar te bloggen!

Wat is jouw advies aan mensen die uitgekeken zijn op hun job?

Je spendeert zó veel uren aan je werk, dat het jammer zou zijn om een job te doen die je niet (meer) leuk vindt. Kijk wat je kan veranderen om er toch weer werkplezier aan te beleven. En als dat niet lukt, zoek uit wat wel bij jou past en waar jij je energie uit kan halen. Veel succes!

Hartelijke groeten van iemand die letterlijk en figuurlijk een tweede leven kon beginnen,
ilse.de.cauwer@co-thinking.be 
https://www.linkedin.com/in/ilsedecauwer/

http://www.co-thinking.be

En jij?

Inspireert dit verhaal je? Droom jij ook van een carrièreswitch? Wil je iets anders, maar weet je niet wat?
Dan is ons programma In 5 stappen weten wat ik wil’ wellicht iets voor jou.  Je leest er hier meer over. Je kan dit programma betalen met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80..
Je vindt een Passion for Work-coach in elke Vlaamse provincie en Brussel. Maak hier een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Anders kijken naar tijd… Een beelddenker aan het woord. Ilse Schorrewegen vertelt…

Het verhaal van Ilse…

Ik heb een bijzondere verhouding met tijd en word er niet graag mee geconfronteerd: ik draag geen horloge en in ons huis hangen geen klokken. Ondanks omnipresente tijdsindicaties – via de wekker, PC, telefoon, keukentoestellen, tablet, in de wagen,… – verlies ik namelijk voortdurend alle besef van tijd: ik weet wel hoe laat het is op het moment dat ik naar een klok kijk, ik weet hoe laat ik een volgende activiteit voorzien heb om te gaan doen, maar de periode tussen het nu en het moment waarop ik iets anders ga doen, die is moeilijk in te schatten voor mij. Eens ik in een bepaalde activiteit duik die goed voelt, verlies ik me erin en is er alleen nog ruimte. Digitale klokken – met hun momentopname – helpen daar ook niet bij. Zo’n on-eindige, ronde wijzerplaat waarop je de wijzers ziet voortschrijden ten opzichte van het geheel plaatje, dat geeft al een beter inzicht in het tijdsverloop. Een zandloper, die geeft nog meer rust: daarin verglijdt het zand – en dus de tijd – zonder metrische indicatie: heerlijk. Het doet je realiseren hoe kostbaar tijd en tegelijkertijd hoe beperkt en futiel metrisch tijdsbesef is.

Mijn bijzondere verhouding met tijd komt door mijn breinvoorkeur. Ik ben iemand die bij voorkeur de rechterkant van mijn brein inzet – ook wel als BEELDDENKER of visueel-ruimtelijk denker bestempeld – in tegenstelling tot de begripsdenkers die bij voorkeur de linkerkant van hun brein gebruiken voor hun denkprocessen. Tijdsbesef-en controle bevinden zich aan de linkerkant van ons brein en die kant geniet merkelijk minder mijn voorkeur. Dat weet ik omdat ik via een methode om breinvoorkeuren in kaart te brengen – NBI © of Neethling Brain Instruments – mijn eigen breinvoorkeur leerde kennen en meteen ook inzicht kreeg in de andere breinvoorkeuren die bestaan. Goh, wat viel er dankzij dat inzicht veel op zijn plaats in mijn leven!

Zo begreep ik dat die rechterbreinvoorkeur me een absolute ramp in tijdsdenken maakt. Ik ben op mijn best als ik me kan verliezen in het moment, als ik zinvol bezig ben, kwaliteit mag leveren, alle besef van tijd daarbij vergetend. Voor mij is dat waar vakmanschap over gaat. Sommige mensen omschrijven dat gevoel als ‘flow’ en benijden mij om dat talent. Zelf moeten ze cursussen mindfullness en yoga volgen, of op reis gaan naar Afrika of Azië om eens af en toe in zo’n staat te geraken, terwijl het bij mij redelijk automatisch gaat, mits ik voor de juiste context zorg. Begripsdenkers – of lineair denkers – omschrijven rechterbreindenkers vaak als naïeve dromers. Hoewel ik vandaag ongelooflijk trots ben op die omschrijving – omdat ik ondertussen de kwaliteiten ken die bij mijn profiel horen en ervan overtuigd ben dat de toekomst aan de rechterbreiners is, omdat de wereld zoals we die kennen op een kantelpunt staat – is die fierheid er niet altijd geweest: heel mijn leven al zijn er mensen die op mij foeteren telkens ik het moeilijk heb met tijdrestricties of wanneer het volgens hen lijkt dat ik niet helemaal aanwezig ben in het moment.

Niet dat dat foeteren vaak gebeurde in mijn professioneel leven: al heel jong leerde ik dat ik me maar beter kon conformeren aan die obsessie van anderen met tijdsdenken en aldus werd ik er zelfs heel goed in. Wij doen immers alles OP TIJD, binnen bepaalde TIJD, onder TIJDSDRUK. Vele jaren werd ik zelfs geroemd om mijn strak tijdsbeheer, mijn organisatievermogen, mijn timemanagementskills, afgewerkte to-dolijstjes en de rigiditeit waarmee ik met al die zaken goochelde en er anderen in wegwijs maakte. Nochtans bleven al die tijd deadlines, op tijd komen en vooral binnen té beperkte tijd kwaliteit afleveren stressfactoren voor mij. Tot op een bepaald moment die stressfactoren zo zwaar wogen, dat ik door mijn obsessie met TIJD al mijn creativiTEIT en daarmee ook mijn eigenheid verloor. Dat was voor mij een kantelpunt. Ik wilde begrijpen hoe het kwam dat ik energie verloor, terwijl ik toch die dingen deed waarin ik erg goed was.

Zo ontdekte ik dat er een onderscheid bestaat tussen goed zijn in iets en iets graag doen. Het verschil tussen een aangeleerde vaardigheid en een aangeboren talent werd me pijnlijk duidelijk. Dankzij inzicht in mijn breinprofiel ontdekte ik dat ik helemaal niet goed ben met tijdsbeheer, zelfs een aangeboren afkeer heb van strakke structuren en processen, van hokjesdenken, van hiërarchie, terwijl ik net wel talent heb voor CREATIVITEIT en MENSGERICHTHEID.

Dankzij inzicht in de verschillende breinvoorkeuren, begreep ik ook hoe haaks bepaalde voorkeuren op elkaar staan, hoe verschillend wij allemaal zijn en hoe we allemaal door een andere bril naar eenzelfde realiteit kijken… Met alle mogelijke conflicten, spraakverwarringen, oordelen & onbegrip voor elkaar van dien én met energieverlies als gevolg. In tijden waarin burn-out welig tiert toch een heel belangrijk gegeven!

Als carrièrecoach geef ik mensen inzicht in hun unieke breinvoorkeur, ik inspireer hen rond het onderscheid tussen talenten en competenties en de impact die het verschil tussen beide heeft op de energiebalans. Ik vertel aan zoveel mogelijk mensen over de diversiteit aan breinvoorkeuren en de fantastische opportuniteit die dit biedt om beter met anderen te communiceren en beter voor jezelf te kunnen zorgen en je droombaan te realiseren!

10 typische eigenschappen van een beelddenker
met dank aan Saskia Smet van Numentum

 1. Een beelddenker vertelt zijn/haar verhaal vooral aan de hand van beelden en/of metaforen.
 2. In gesprek bruist een beelddenker van energie en je krijgt het gevoel alsof je overspoeld wordt door een niet te stoppen stroom van ideeën, associaties en verbindingen. Je ervaart deze persoon als een creatief denker.
 3. Ze zien het dikwijls groot omdat ze er vanuit hun visie op het volledige plaatje allerlei zaken lijken bij te sleuren. Hierdoor lijkt hun verhaal totaal chaotisch en onoverzichtelijk voor personen die graag stapsgewijs te werk gaan.
  De “beelden en verbindingen stroom” in hun hoofd passeert aan 32beelden/sec, het is dikwijls lastig om snel de juiste woorden te vinden om te vertellen waar ze naartoe willen.
 4. Ideeën daadwerkelijk uitwerken en een project tot een goed einde afwerken, is lastig omdat er steeds weer nieuwe ideeën hun pad blijven kruisen. Hierdoor verandert alles continu en lijkt het alsof deze persoon in een totale chaos werkt.
 5. Een beelddenker heeft het lastig om te functioneren in organisaties met strikte processen, procedures en een strakke hiërarchische structuur die strikt gevolgd dienen te worden. Dit veroorzaakt bij deze personen extra stress. Hij/zij haakt totaal af als deze processen, structuren en hiërarchie achterhaald zijn.
 6. Een beelddenker voelt of ziet onmiddellijk in processen waar de dingen fout gaan, hij is echter dikwijls niet in staat om kort en bondig uit te leggen waarom.
 7. Een beelddenker kan zo opgaan in iets waar hij/zij mee bezig is en kan zo alle gevoel van tijd uit het oog verliezen.
 8. Ze komen dikwijls te laat en/of hebben alle tijd voor afspraken.
 9. Een beelddenker stelt vaak dingen in vraag en zoekt naar verbanden, ziet zaken holistisch en vanuit het grote plaatje. Deze persoon lijkt te leren door alles in zijn/haar omgeving met elkaar te verbinden eerder dan onderwerp per onderwerp (of vak per vak) te studeren.
 10. Een persoon die dikwijls persoonlijk heel sterk emotioneel geraakt lijkt te worden door de dingen die in zijn/haar omgeving gebeuren ook als is hij/zij zelf geen betrokken partij.​
En jij?

Wil jij weten wat je goed kan én graag doet? Wat er voor jou nodig is om met energie te kunnen werken? Jouw eigenheid ontdekken? Dan is ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ wellicht iets voor jou!  Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met één van onze coaches.
Onze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

4 tips om van zorgen, paniek en angst op te schuiven naar zelfvertrouwen en rust…Door Inge Ketels


Herken je het volgende:
 • Ben je soms bang dat je ontslagen gaat worden of dat er geen (nieuwe) klanten meer zullen komen?
 • Ben je soms onzeker  over wat je werkgever/klant/collega… van je mening vindt?
 • Wil je dingen  perfect  doen en ben je daarvoor veel tijd kwijt?
 • Twijfel je of men je werk wel goed genoeg vindt?

Ja? Je bent daarin niet de enige.

Je hoort het trouwens wekelijks wel op de radio. Ontslag hier, herstructurering daar, fout ginder.

Je zou voor minder ongerust en bang zijn.

Als je echter na zou gaan hoe vaak je bang of ongerust bent en wat er ook werkelijk plaats vond, dan … kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat in 90% van de situaties er NIETS gebeurde.

Zoals Montaigne zei ‘Mijn leven is gevuld geweest met verschrikkelijke voorvallen, waarvan de meeste nooit werkelijk gebeurden’.

We zijn ongerust, bezorgd, paniekerig, twijfelend voor … niks.

Ik hoor je al zeggen:

‘Ja maar, als het toch gebeurt’.

Of juist ‘Ik ben niet zo’n zorgenmaker …’

Misschien ben je niet zo’n zorgenmaker, maar wel iemand die erg druk is en gestresseerd om het allemaal gedaan te krijgen. Je legt de lat hoog. Deze druk is in vele opzichten niet helpend. Het vermindert je mogelijkheid om goeie beslissingen te nemen, helder te denken en heeft een negatieve impact op je gezondheid.

Het blijft interessant eens stil te staan en je af te vragen waar je je leven vult met ‘n moeilijk verloop, angst, twijfel, zorgen, piekeren of mogelijk ronduit ongeluk!

Want waar je je aandacht op richt, dat laat je groeien. Een focus op angst, twijfel, zorgen is dus ronduit niet helpen.

Hoe pak je dat aan? Hoe verander je dit?

4 tips om van zorgen, paniek en angst op te schuiven naar zelfvertrouwen en rust:

 1. Word je bewust van ’t beeld dat je (onbewust) hebt over de situatie.
 2. Vraag je af ‘is ’t waar?’
 3. Vraag je af ‘ben ik absoluut zeker dat ’t waar is en dat dat gebeurt?’
 4. Verander je beeld: ‘Zie je met vervulling en plezier werken tot je 67ste. Verbeeld je een tevreden baas en klant in. Hoor een compliment over je goed geformuleerde mening.’

Wil je op een makkelijke manier daadwerkelijk stappen zetten naar meer zelfvertrouwen? Onder deskundige begeleiding?  Volg dan de training Zelfvertrouwen en Assertiviteit bij Inge Ketels. Schrijf je snel in.

Kennismaken? Download het gratis, inspirerende e-book ‘Test je Innerlijk Leiderschap’ en test je zelfvertrouwen! Klik op deze link en vul je naam en mailadres in. Je ontvangt tevens maandelijkse inspirerende artikels rond goed voelen in je vel, van stress naar rust en optimaal leven.

 

Inge Ketels, Zelvertrouwencoach, Spreker Meet The Expert, 20/09/2014.

Inge Ketels, Zeflvertrouwencoach,

 
Inge Ketels is Zelfvertrouwencoach. Ze helpt hoger opgeleiden die worstelen met een gevoel van vast zitten. Soms voelen ze zich onzeker, durven niet echt, willen meer uit zichzelf of hun leven halen en weten niet hoe. Inge helpt uit jezelf te halen wat er in zit en maximaal te leven vanuit innerlijk leiderschap en flow.

 

 

 

 

Pagina 1 van 212