arrow_drop_up arrow_drop_down
7 augustus 2014 

Outplacement? Heb ik er recht op?

Misschien voel je al langer dat er ‘iets’ in de lucht hangt, misschien komt het als een donderslag bij heldere hemel… Anderen hopen dan weer stiekem op ontslag…
Zoveel mensen, zoveel situaties, zoveel verhalen… Met één ding gemeenschappelijk: Wat nu? En hoe dan?

Geen gemakkelijke vraag. Plots wordt je geconfronteerd met jezelf, met een blanco toekomst. Hoe ga je die invullen?

Wie ben je? Wie wil je zijn? Hoe wil je leven?… Existentiële vragen, waar je waarschijnlijk met één nacht goed slapen geen antwoord op hebt.

En dan is er nog je omgeving… Ook zij zijn bang, willen voor jou het beste, willen dat je snel een oplossing vindt, terwijl een ontslag een rouwproces kan zijn wat je niet kan forceren. Het zou fijn zijn als er iemand is die met je meewandelt, die je steunt, die kennis heeft van de arbeidsmarkt, bij wie je terecht kan met je vragen, je twijfels en die je successen deelt! Outplacement kan hierbij een oplossing zijn!

Sinds 1 januari 2014 is de wetgeving op outplacement veranderd. Om te weten of jij recht hebt op outplacement, kan volgend schema je duidelijkheid geven: outplacement wetgeving (klik op link voor schema).

Heb jij recht op outplacement? Je werkgever zal je hoogstwaarschijnlijk een bureau voorstellen. Zolang jij geen contract getekend hebt met dat bureau, kan jij zelf een voorstel doen. Passion for Work biedt ook outplacementbegeleiding, waarbij we vertrekken van jou als persoon. Rekening houdend met het budget van je werkgever maken wij een voorstel op maat. Je leest er hier meer over.

Heb jij geen recht op outplacement? Dan kan je zelf investeren in coaching. Klik hier voor ons aanbod. Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Heb je vragen? Wil je een gratis telefonisch kennismakingsgesprek? Neem contact met ons op en vermeld in je mail dat je info wil over outplacement.

 

 

 

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?