arrow_drop_up arrow_drop_down

Outplacementbegeleiding.
Ben je werknemer en stopt je arbeidsovereenkomst? 

Wat is outplacementbegeleiding?

Ben jij werknemer en heb je net de mededeling gekregen dat je arbeidsovereenkomst stopt? Dan kunnen we ons voorstellen dat je even moet bekomen en je je vragen stelt over hoe het nu verder moet...

Outplacement is dan wellicht aangewezen; dit is begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging naar aanleiding van je ontslag.

Volgende elementen kunnen aan bod komen, rekening houdend met je behoeften:

 • Omgaan met emoties n.a.v. je ontslag. Misschien had je het zien aankomen, misschien niet, toch breekt er een periode van onzekerheid aan. Het is fijn om dan begeleid te worden door een professional, zowel op emotioneel als op praktisch vlak.
 • Definiëren van wat je talenten en waarden zijn en welke beroepen passen bij je persoonlijkheid zodat we een helder nieuw jobdoelwit kunnen bepalen waar jij helemaal blij van wordt en waarbij je het gevoel hebt dat je je potentieel kan leven!
 • Plan van aanpak om de arbeidsmarkt te benaderen: samen maken we je cv, sollicitatiebrief, LinkedInprofiel op en bereiden we je sollicitatiegesprek voor (incl. het verwoorden van je ontslag), we bespreken je salarisonderhandeling en leggen je uit hoe je kan kiezen tussen verschillende opportuniteiten.
 • Indien je deze gelegenheid ziet als hét moment om ondernemer te worden, denken we graag met je mee! We verwoorden een heldere niche, leren je hoe je mindset je nieuwe bedrijf ondersteunt, geven je praktische tips ivm netwerken, leren je hoe je klanten aantrekt, hoe je een goede prijszetting doet, hoe je samenwerkingsverbanden opzet enz. We bouwen je bedrijf rond jou als persoon en houden rekening met je gewenste lifestyle.
 • Indien gewenst begeleiden we je ook de eerste weken in je nieuwe job, zodat je ‘overgang’ vlekkeloos verloopt.

Voor wie is outplacement?

Een bedrijf is verplicht outplacement aan te bieden aan medewerkers die:

 • Een opzegtermijn van minimaal 30 weken hebben en
 • Zonder dringende reden worden ontslagen

of

 • 45 jaar of ouder zijn en
 • Meer dan 1 jaar ononderbroken in dienst zijn en
 • Zonder dringende reden worden ontslagen

Er zijn ook bedrijven die hun ex-werknemer outplacement aanbieden zonder dat het verplicht is. Dit is dan een gunst van het bedrijf en draagt absoluut bij tot een positieve noot in het verwerkingsproces!


Heb je geen recht op outplacement én wil je werkgever het ook niet aanbieden? Dan kan je ook met loopbaancheques bij ons terecht zolang je in je opzegperiode zit! Hierdoor krijg je 7u coaching voor €80). 

Kennismaken?

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan

Waarom kiezen voor outplacementbegeleiding via Passion for Work?

 • We werken op maat en individueel. Bij ons heb je geen standaard groepsprogramma’s. Vertrouwen en respect voor jouw tempo en jouw noden staan centraal.
 • We zijn een erkend outplacementkantoor en hebben de afgelopen 12 jaar duizenden tevreden klanten mogen begeleiden
 • We werken vanuit de filosofie van Personal Branding, waarbij we leren hoe je je kan profileren op een manier die bij je past en die ervoor zorgt dat je gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding. We zetten die filosofie om in de praktijk en zijn erg praktisch en concreet; we helpen bij het verwoorden wat je het liefste wil, zodat je met energie kan werken en iets vindt wat echt bij je past. Naast het ‘wat‘ gaan we ook aan de slag met het ‘hoe’.
 • We hebben ervaring in het begeleiden van mensen die de stap willen zetten naar het statuut van freelancer of ondernemer. Dit is wellicht nieuw voor je. We leren je hoe je je verlangen groter maakt dan de angst voor het onbekende.
 • Er is een online mastermindgroep met meer dan 1.650 deelnemers; je kan daar je vragen stellen, successen delen, gebruik maken van elkaars netwerk… Dit zorgt voor continue ondersteuning, 7 dagen op 7!
 • Onze consultants hebben ruime ervaring met de arbeidsmarkt, het werken als freelancer, change, burn-out, HSP… Ze zijn jouw steun in de rug in deze transitieperiode.
 • Je vindt altijd een Passion for Work-coach in je buurt.

Tevreden klanten vertellen over
outplacementbegeleiding bij Passion for Work:

“Nadat mijn vorige werkgever en ik tot een overeenkomst waren gekomen om uit elkaar te gaan heb ik besloten een outplacementtraject bij Passion for Work te volgen om inzicht te krijgen in wat ik in de toekomst wilde gaan doen. In mijn vorige werk had ik een internationale zeer actieve en interessante functie. Hoe verhoudt zich dat ten opzichte wat ik wil gaan doen en wat past bij mij?


De gesprekken die ik met Linda & Katrin heb gevoerd gaven mij een bevestiging dat ik zeker internationaal moet blijven werken en bij voorkeur in een functie die zeer breed is en nagenoeg alle aspecten van een bedrijf bereikt. Ik ben geduldig specifiek op zoek gegaan naar de functie die bij mij past en waar ik energie van krijg. Deze heb ik inmiddels gevonden in een baan als Director of Operations Europe bij een internationaal bruidsmode label met hoofdvestiging in New York. De handvatten die mij zijn aangereikt door Linda en Katrin als ook de spiegel die ze mij voor hebben gehouden hebben er mede voor gezorgd dat ik mij op datgene ben gaan focussen wat precies bij mij past!”

Joost Tukker,
Director of Operations Europe bij Justin Alexander

“14 jaar Management Assistant en dan een forse reorganisatie door het pensioen van de zaakvoerder. Wat nu?


Via een kennis kwam ik in contact met Passion for Work. Ik kon wel wat hulp gebruiken om te zien wat ik eigenlijk verder wilde doen met mijn leven. Tijdens de persoonlijke gesprekken en oefeningen die ik deed samen met mijn Passion for Work-coach, kwam mijn passie voor honden naar boven en werd het voor mij duidelijk dat ik in die richting iets moest zoeken. Het leuke aan het outplacement is dat het op maat is, dus ik kon ook ondersteuning krijgen op ondernemersvlak, want dat was nodig. Ik heb nl totaal geen ondernemersbloed in me, maar Katrin zegt altijd dat ondernemen een vak is, wat je kan leren, dus...


Het 7-stappenplan voor ondernemers bracht me een stap dichter bij mijn ideale job. Ondertussen zijn we een goed jaar verder en ben ik specialist in natuurlijke hondenvoeding. Ik onderneem met passie en help hondeneigenaars met het vinden van de juiste voeding die hun trouwe viervoeter een betere levenskwaliteit bezorgt. De stappen naar mijn droomjob werden vakkundig begeleid door Passion for Work, waarvoor mijn eeuwige dank!”

Barbara Kokken, zaakvoerster Findlay’s Diner,
voedingsdeskundige voor honden

“Jaren had ik het verstopt, maar het zat er wel én behoorlijk diep.

Tot het moment dat ik voor outplacement bij Passion for Work aanklopte. Nog steeds prijs ik me gelukkig dat ik mijn eigen gevoel gevolgd heb en niet naar het, in eerste instantie toegewezen, outplacementbureau stapte. Nee, deze keer zou ik zelf beslissen én mijn gevoel volgen!


Na een aantal fijne telefonische gesprekken zat ik een paar weken later met een Passion for Work-coach aan tafel. Wow, eindelijk concreet materiaal in de toolkit om mee aan de slag te gaan om mijn nieuwe missie helder te krijgen. Ik was zo nieuwsgierig en blij om opnieuw in mijn eigen kracht te staan en voelde mijn nieuwe energie stromen… Een diepe kinderdroom om mensen in Zuid-Afrika te helpen, durfde ik niet alleen uitspreken maar ik presenteerde het ook alsof er niks anders meer bestond in mijn leven. Zodoende kon ik er ook direct mee aan de slag! Ik kreeg in het outplacement ook hele concrete tips om mijn missie zichtbaar te maken, online en offline en kon ook beroep doen op het grote netwerk van Passion for Work! Wow, wat een inzichten! Vanaf toen is mijn leven veranderd, 360°.


In veel opzichten is alles véél beter dan voordien en wat het mooiste van het hele verhaal is, is dat ik in de afgelopen 4 jaar mezelf dusdanig ontwikkeld heb en ik en ik op een totaal ander werkterrein actief ben. Voordien werkte ik als manager in een multinational…


Nu heb ik mijn eigen organisatie in Zuid-Afrika en geef ik trainingen aan kansarmen om hen te begeleiden naar een zelfredzaam bestaan. Dit is voor mij het mooiste wat er is!
Dank je wel, Passion for Work!”

Gemma Demandt, bezielster Homestars  

Toen ik als gevolg van een onderling overeengekomen uitstapregeling outplacement kreeg aangeboden van mijn werkgever, heb ik niet getwijfeld om dat via Passion for Work te doen. Ik volgde daar immers al eerder loopbaanbegeleiding, waar ik erg tevreden over was. Bovendien richt Passion for Work zich op hoogopgeleide dertigplussers, de doelgroep waartoe ik behoor.


In de outplacementbegeleiding waardeerde ik vooral de aanpak op maat. Door de eerder gevolgde loopbaanbegeleiding had ik iets meer ‘specifieke’ behoeften, die zeker konden ingevuld worden. Als ‘multipotential’ wilde ik enerzijds beter leren aanvoelen wat ik écht graag doe, beter leren kiezen; en anderzijds mijn CV en LinkedIn profiel verbeteren. Ik heb dan ook van twee verschillende coaches van Passion for Work begeleiding gehad, ieder met haar eigen specialiteit. Nog een troef van de begeleiding bij Passion for Work is de online Mastermindgroep. Heel fijn om herkenning te vinden bij andere leden, ervaringen te kunnen delen, tips te krijgen én te kunnen netwerken. In deze groep vond ik trouwens dé vacature voor mijn nieuwe job!


Wat is er ondertussen veranderd? Wel, ik vind het makkelijker om aan te voelen wat ik graag en minder graag doe, en kan dan ook sneller evalueren of een vacature wel bij me past en het de moeite loont ervoor te solliciteren. Mijn CV is ondertussen een stuk overzichtelijker geworden én tegelijkertijd beknopter. Ik kreeg ook hele concrete tips om mijn LinkedInprofiel aan te passen. Ondertussen verliep het solliciteren trouwens zo vlot, dat mijn nieuwe contract één van de dagen getekend wordt. “

Karen Van den Branden,
teamcoach AG Insurance

En jij?

Ben jij klaar voor een nieuw begin? 

We begeleiden je graag!

Neem contact met ons via het het formulier. 


Wij bellen je en maken een concreet voorstel rekening houdend met jouw noden én het budget wat je werkgever ter beschikking stelt.

Graag tot binnenkort!

Koekje erbij?