Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Ontslag

Ontslagen: wat nu?

Steps Magazine vroeg mijn advies voor volgende lezersvraag:

Na veertien jaar ben ik ontslagen op mijn werk. Welke tips helpen me het beste om opnieuw te gaan solliciteren en hoe speel ik mijn troeven uit?
– Geert 42 jaar –

Beste Geert,

Dat je je afvraagt “wat nu?” nadat je ontslagen bent, is een goed teken. Het betekent dat je niet bij de pakken neer gaat zitten.

Wat je eerst zou kunnen overwegen is of je een job in dezelfde richting als de vorige zoekt of dat je juist iets helemaal anders wilt. Ga daarom na wat je talenten zijn, wat je goed kunt en ook graag doet, wat voor jou belangrijk is, wat je wilt bereiken en wat je droombaan is. Op die manier kun je heel duidelijk bepalen voor welke jobs je opgebeld wilt worden. Houd daarbij ook rekening bij welke bedrijven je in aanmerking wilt komen. Wil je aan de slag in een kmo of in een multinationale onderneming? Of wil je misschien zelfstandige worden?

Vervolgens kun je de juiste ‘mindset’ gebruiken om je doel te bereiken. Ik raad je aan om zoveel mogelijk contact te zoeken met mensen die een job hebben die jij wilt beoefenen. Vraag hen of je eens een dag mag meelopen met hen. Zo krijg je een beeld van hoe een werkdag eruitziet, wat er bij komt kijken en of de job echt iets voor jou is. Bovendien hebben die personen al een netwerk opgebouwd waarmee jij dan vervolgens in contact kunt komen. Probeer daarnaast je ‘mindset’ ook positief te houden: denk positief en denk niet dat je te jong of te oud bent of te hoog of te laag opgeleid.

Het is ook verstandig om een onderscheidend cv voor te leggen aan selectiebureaus, headhunters en vacaturesites. Dat is zeker handig als je als werknemer wilt werken. Bovenaan je cv staan jouw persoonlijke gegevens. Vervolgens vermeld je duidelijk welke job je zoekt: welke functie, in welke regio, voltijds, deeltijds of hoeveel uur per week. Hoe concreter je professionele doelstelling, hoe beter. Een derde element op je cv is jouw werkervaring. Je laatste werkervaring is in de meeste gevallen het meest relevant voor een nieuwe werkgever. Wil je een carrièreswitch maken, dan zal je opleiding relevanter zijn dan je werkervaring. Zet dus het meest relevante voor die job bovenaan op je cv. Benadruk ook voldoende de elementen die relevant zijn voor de vacature waarvoor je solliciteert. Heb je bijvoorbeeld drie jaar als manager gewerkt maar wil je een totaal andere job, vermeld dat dan op slechts één lijntje in je cv. Het is immers niet relevant voor de job die je wilt maar laat het daarom zeker niet weg.

Komt het tot een sollicitatiegesprek? Dan is het belangrijk dat je de vraag waarom je voor hen wilt werken, goed kunt beantwoorden. Dat doe je in twee delen: enerzijds antwoord je met je motivatie en bijvoorbeeld de waarden van het bedrijf die overeenstemmen met jouw doelstelling, anderzijds bespreek je de functiebeschrijving en vergelijk je die met welke talenten jij bezit en welke je wilt ontwikkelen. De kans is trouwens groot dat de werkgever ook de reden van je ontslag zal vragen. Houd dat antwoord zo kort mogelijk en ga niet te veel in op details want op zich is dat niet interessant voor de werkgever. Over de echte reden liegen doe je beter niet, maar vertel er zeker bij dat er geen match meer was tussen jouw waarden en talenten en die van het bedrijf waar je voor werkte. Die elementen kun je dan meteen terugkoppelen aan de functiebeschrijving van de vacature waarvoor je solliciteert.

Als laatste tip raad ik je aan om zo veel mogelijk te netwerken. Spreek de buitenwereld aan, zowel online op LinkedIn en vacaturesites als offline. Vertel aan vrienden, familie, kennissen en selectiebureaus zo concreet mogelijk welke job je zoekt. Zo kunnen ze jou verder helpen door jou de juiste vacatures aan te raden of kunnen ze je doorverwijzen naar andere en meer geschikte personen.

En jij?

Ontslagen: wat nu? Wil je professioneel iets anders, maar weet je niet wat? Wil je helder kunnen verwoorden wat je talenten zijn en wat voor jou belangrijk is? Neem dan deel aan het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Weet jij wat je wil, maar durf je de stap niet te zetten of weer je niet hoe dit te bereiken? Neem dan deel aan het programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.

Beide programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques

Onze programma’s komen ook in aanmerking  voor outplacement. Je kan zelf een bureau voorstellen aan je werkgever. Lees er hier meer over.

We werken volgens de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in ons gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen op de site.

 

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

9 tips om een crisis als een kans te gebruiken

Ben je ontslagen? Word je geconfronteerd met een ziekte? Loopt je relatie op zijn laatste benen? Een crisis … we worden er allemaal mee geconfronteerd op verschillende momenten in ons leven. Maar hoe kan je zo’n crisis als kans aanwenden om er iets positiefs uit te halen?

Vaak vinden mensen verandering op zijn zachtst gezegd erg vervelend. Zeker op vlak van werk en inkomen raakt dat aan onze veiligheid: ‘Ga ik mijn rekeningen nog kunnen betalen?’ of ‘Ik moet het toch niet met minder gaan doen?’. Het zijn stuk voor stuk angsten die ervoor zorgen dat we ons vastklampen aan wat we hebben. Bovendien verzetten we er ons haast automatisch tegen wanneer dit alles in gevaar komt.

CRISIS OF NIET?

Hoe je kijkt naar een situatie bepaalt de ervaring ervan. De betekenis die je eraan geeft, maakt dat het een gewone verandering is … of een crisis.

 • Hoe reageer jij?
 • Vind je het erg vervelend?
 • Slaat de paniek je rond het hart?
 • Hou je de knip op je portemonnee?
 • Reageer je boos en gefrustreerd?
 • Trek je je misnoegd terug?

Of denk je eerder hoe je deze veranderingen kan ombuigen tot een opportuniteit?

Sta je ervoor open om je leven die nieuwe wending te geven die het blijkbaar nodig heeft?

GEEN ANGST OF BOOSHEID

Crisis is verzet tegen verandering. Crisis kan aanvoelen als geforceerd, geduwd worden in iets dat je niet wil. Door te willen dat het blijft zoals het was, zie je verschillende kansen niet meer. Bijvoorbeeld: dat je door de verandering meer jezelf kan zijn of iets kan gaan doen dat beter bij je past.

Blijven hangen in angst en/of boosheid is niet effectief of zinvol. Verzet leidt dan tot stilstand, tot het missen van kansen. Door de angst en de boosheid onder ogen te zien, kan er weer beweging komen en is een keerpunt mogelijk. Met doelbewuste inspanningen zie je de verschillende mogelijkheden die veranderingen met zich meebrengen!

9 TIPS OM CREATIEVER, OPENER EN MET MEER ZIN VOOR VERNIEUWING EEN CRISIS TEGEN TE GAAN
 1. Signaalfunctie
  Bekijk de ‘crisis’ als een signaal. Blijkbaar is het moment aangebroken voor iets anders. Neem je tijd om helder te krijgen wat dit signaal voor jou betekent.
 2. Investeer in jezelf
  Het wiel zelf uitvinden, hoeft niet meer. Je kan sneller, aangenamer en deskundiger vooruit met de hulp van anderen. Investeren in jezelf betekent onder meer dat ene boek kopen, die online training volgen, een coach insert   https://www.passionforwork.be/je-potentieel-leven-coach-inhuren/ aanspreken, investeren in een opleiding. Voor verandering zijn vaak nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Gun het jezelf, anders maak je moeilijk wat ook makkelijker kan.
 3. Stop je angsten
  Onderzoek waar je angstig van wordt: ‘Wat maakt dat ik deze situatie niet wil?’, ‘Waar ben ik bang voor?’, ‘Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’. Plaats je angst eens in een ander perspectief. Is het wel waar wat je allemaal denkt? Kan het tegenovergestelde misschien ook waar zijn? Zijn er mensen die eenzelfde situatie positief hebben doorgemaakt? Als één iemand dat kan, kan jij het ook!
 4. Reflectie
  Denk steeds:
  ⇒Welke kansen zitten er in deze situatie?
  ⇒Wat zou je graag anders willen?
  ⇒ Hoe kan je er toch het beste van maken?
  ⇒ Kan je er misschien zelfs beter uitkomen?
  Sta hier even bij stil, zonder je in eerste instantie te bekommeren om de precieze gevolgen en/of oorzaken. Deze vragen helpen je om vanuit verzet en – doorgaans ook vanuit een slachtofferpositie – je eigen leven terug bij te sturen!
 5. Laat een licht schijnen op jezelf
  Onderzoek wat je kwaliteiten en talenten zijn, wat je nu écht wil. Heb je daar hulp voor nodig op carrièrevlak, dan zijn er gesubsidieerde mogelijkheden via de loopbaancheques. Een lijst van organisaties vind je via www.vdab.be. Waarom je je loopbaancheque zou inzetten bij Passion for Work, lees je hier.
 6. Ontmantel belemmerende patronen 
  Een nieuwe richting uit willen, betekent ook botsen op dat wat je tegenhoudt. Je eigen belemmerende ideeën vertalen zich vaak in uiterlijke omstandigheden. ‘Het gaat niet omwille van de kinderen’, ‘Het lukt niet in deze crisistijd’, ‘Mijn werkgever gaat het nooit willen’. Deze gedachten helpen je niet vooruit. Leer je belemmerende patronen te ontmantelen. Ze zijn doorgaans alleen maar waar, omdat je ze voor waar wil blijven aannemen.
 7. Geef ruimte aan emoties
  Zie je het niet zitten? Voel je teleurstelling? Geen zin? Angstig? Onzeker? Besteed hier aandacht aan. Zorg dat de emotie kan oplossen. Zo ontstaat er ruimte voor iets nieuws.
 8. Vernieuwende ideeën komen uit het hart
  Luister naar je hart, het geeft je waardevolle informatie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je hart kwaliteiten heeft die tot verrassende en positieve resultaten kunnen leiden. Je hart is in staat je te inspireren naar je meest vervullende, optimale weg.
 9. Hou vol, je kan het
  Als je hebt ontdekt wat je wil, maak dan een plan. Zoek naar mogelijkheden en maak de stappen om er te geraken concreet. Wat is de eerste stap die je zou kunnen zetten? Verandering vraagt ook moed en doorzettingsvermogen. Hou een positief beeld in gedachten van je toekomst. Het kan alleen maar beter worden!
En jij?

Kost je werk je energie? Wil je professioneel iets anders, maar weet je niet wat? Of weet je wel wat je wil, maar niet hoe dit te bereiken of durf je de stap niet te zetten? We helpen je graag. Bekijk hier ons aanbod.
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je lees hier meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site.

 

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Ontslag? 8 tips om ondanks alles je energie hoog te houden…

Ontslag staat in de top 10 van meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Hoe kan je zo goed mogelijk omgaan met deze situatie? We geven je 8 tips:

1. Sla het nieuws een keertje over

Het is niet bemoedigend om dagelijks op radio, TV en in kranten te vernemen dat er weer zoveel werklozen zijn bijgekomen. Dit is een deel van de realiteit, ok, maar ik merk ook dat er dagelijks mensen een nieuwe, leuke baan vinden, en dat komt nooit in de pers.

2. Kies voor structuur in je leven

Wie geen reden heeft om ’s morgens op te staan, voelt zich passief worden. Hou de regelmaat van opstaan, eten, en slapen vast. Bouw ook in de rest van je dag structuur in. Bepaal vooraf hoeveel uur je wil bezig zijn met werk zoeken, en plan dit in. Wissel dit af met ontspannende, leuke activiteiten.

3. Wees mild voor jezelf

Je kan je heel lang afvragen ‘waarom ik?’. Dit kost veel energie. Je hebt zelf niet voor deze situatie gekozen. Maak jezelf geen verwijten en probeer in het ‘nu’ te leven.

4. Doe leuke dingen

Belangrijk is dat je ‘onder de mensen blijft’. Als je baan wegvalt, heb je sowieso minder contacten. Zoek het gezelschap van anderen op. Als je er behoefte aan hebt, praat over hoe je je voelt en wat je bezighoudt. En ga veel bewegen, liefst in de buitenlucht! Dagelijks een half uurtje wandelen doet al wonderen…!

5.Neem tijd

Neem tijd om je ontslag te verwerken en na te denken over hoe je je toekomst ziet, over wat jij echt wil. Neem niet te snel de eerste, de beste baan aan.

6. Zie de positieve kanten

Je hebt nu tijd om dingen te doen waar je anders nooit tijd voor had: naar de markt gaan, een cursus volgen, de kinderen afhalen van school, de woonkamer een nieuwe kleur geven, winkelen…

7. Tel je zegeningen

Schrijf elke dag voor het slapengaan 3 dingen op die jou die dag een goed gevoel gaven: focus op je successen, achievements, resultaten, trots-momenten, blije momenten, pleziermomenten,
geluksmomenten, genietmomenten, lachmomenten, persoonlijke overwinningen (hoe kleiner hoe beter!)

8. Exploreer

Ga iets nieuws leren, bijv. een nieuwe (computer)taal, een nieuwe dans, een nieuwe sport, een
nieuwe creatieve werkvorm (schilderen, boetseren, beeldhouwen, theater), etc.

En jij?
-Hangt ontslag in de lucht of ben je recent ontslagen?
-Of ken je iemand in deze situatie? 
Je hoeft hier niet alleen door te gaan!
Wist je dat je zelf een outplacementtraject kan voorstellen aan je werkgever? En dat je in je opzegtermijn ook je loopbaancheques kan inzetten? 

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt! We maken graag tijd voor je en vertellen je over de mogelijkheden!

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen. 

Er is leven na ontslag: Gemma Demandt vertelt…
“Het was een bewuste keuze om een outplacementpartner te kiezen die bij me paste. De 5 en 7 stappen van Passion for Work hebben me weer ‘los’ gemaakt waardoor ik precies te weten kwam wat ik wilde doen met de rest van mijn leven. Hieruit is de v.z.w HOMEST*RS geboren en het is een voorrecht om zoveel mogelijk Zuid-Afrikaanse daklozen te begeleiden naar een nieuw maar vooral beter leven! Dank je wel Passion for Work! Je leest Gemma’s verhaal hier.”

Lees hier meer over outplacement bij Passion for Work. Wist je trouwens dat je zelf een voorstel kan doen aan je werkgever voor een outplacementbureau?

Ontslag? Hoe ga je opnieuw solliciteren en speel je je troeven uit?

Wanneer je ontslagen wordt kan je werkgever jou outplacement aanbieden. Op die manier krijg je ondersteuning van een gespecialiseerde dienstverlener bij het zoeken naar een nieuwe job. Passion for Work heeft al heel wat mensen geholpen d.m.v. outplacement om zo snel mogelijk een nieuwe job te vinden of een zelfstandige activiteit op te starten na een ontslag.

Met onze programma’s ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ en ‘In 7 stappen bereiken wat je wil’ leer je de vaardigheden die je nodig hebt om na een ontslag sterker dan ooit terug te keren naar de werkvloer. Onze outplacement trajecten omvatten ook persoonlijke coaching en sollicitatietips.

Steps Magazine vroeg mijn advies voor volgende lezersvraag:

“Na veertien jaar ben ik ontslagen op mijn werk. Welke tips helpen me het beste om opnieuw te gaan solliciteren en hoe speel ik mijn troeven uit?
Geert 42 jaar”

Hierbij mijn antwoord:

“Beste Geert, het eerste wat je jezelf best afvraagt is of je een job in dezelfde richting als de vorige zoekt of wil je iets helemaal anders? Ga na wat je talenten zijn, wat je goed kunt en ook graag doet, wat voor jou belangrijk is, wat je wilt bereiken en wat je droombaan is. Op die manier kun je heel duidelijk bepalen voor welke jobs je gebeld wilt worden. Houd daarbij ook rekening bij welke bedrijven je in aanmerking wilt komen. Wil je aan de slag in een kmo of in een multinationale onderneming? Of wil je misschien zelfstandige worden?

Vervolgens kun je de juiste ‘mindset’ gebruiken om je doel te bereiken. Ik raad je aan om zoveel mogelijk contact te zoeken met mensen die een job hebben die jij wilt beoefenen. Vraag hen of je eens een dag mag meelopen met hen. Zo krijg je een beeld van hoe een werkdag eruitziet, wat er bij komt kijken en of de job echt iets voor jou is. Bovendien hebben die personen al een netwerk opgebouwd waarmee jij dan vervolgens in contact kunt komen. Probeer daarnaast je ‘mindset’ ook positief te houden: denk positief en denk niet dat je te jong of te oud bent of te hoog of te laag opgeleid.

Het is ook verstandig om een onderscheidend cv voor te leggen aan selectiebureaus, headhunters en vacaturesites. Dat is zeker handig als je als werknemer wilt werken. Bovenaan je cv staan jouw persoonlijke gegevens. Vervolgens vermeld je duidelijk welke job je zoekt: welke functie, in welke regio, voltijds, deeltijds of hoeveel uur per week. Hoe concreter je professionele doelstelling, hoe beter. Een derde element op je cv is jouw werkervaring. Je laatste werkervaring is in de meeste gevallen het meest relevant voor een nieuwe werkgever. Wil je een carrièreswitch maken, dan zal je opleiding relevanter zijn dan je werkervaring. Zet dus het meest relevante voor die job bovenaan op je cv. Benadruk ook voldoende de elementen die relevant zijn voor de vacature waarvoor je solliciteert. Heb je bijvoorbeeld drie jaar als manager gewerkt maar wil je een totaal andere job, vermeld dat dan op slechts één lijntje in je cv. Het is immers niet relevant voor de job die je wilt maar laat het daarom zeker niet weg.

Komt het tot een sollicitatiegesprek? Dan is het belangrijk dat je de vraag waarom je voor hen wilt werken, goed kunt beantwoorden. Dat doe je in twee delen: enerzijds antwoord je met je motivatie en bijvoorbeeld de waarden van het bedrijf die overeenstemmen met jouw doelstelling, anderzijds bespreek je de functiebeschrijving en vergelijk je die met welke talenten jij bezit en welke je wilt ontwikkelen. De kans is trouwens groot dat de werkgever ook de reden van je ontslag zal vragen. Houd dat antwoord zo kort mogelijk en ga niet te veel in op details want op zich is dat niet interessant voor de werkgever. Over de echte reden liegen doe je beter niet, maar vertel er zeker bij dat er geen match meer was tussen jouw waarden en talenten en die van het bedrijf waar je voor werkte. Die elementen kun je dan meteen terugkoppelen aan de functiebeschrijving van de vacature waarvoor je solliciteert.

Als laatste tip raad ik je aan om zo veel mogelijk te netwerken. Spreek de buitenwereld aan, zowel online op LinkedIn en vacaturesites als offline. Vertel aan vrienden, familie, kennissen en selectiebureaus zo concreet mogelijk welke job je zoekt. Zo kunnen ze jou verder helpen door jou de juiste vacatures aan te raden of kunnen ze je doorverwijzen naar andere en meer geschikte personen.”

En jij?

-Hangt ontslag in de lucht of ben je recent ontslagen?
-Of ken je iemand in deze situatie? 
Je hoeft hier niet alleen door te gaan!
Wist je dat je zelf een outplacementtraject kan voorstellen aan je werkgever? En dat je in je opzegtermijn ook je loopbaancheques kan inzetten? 

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt! We maken graag tijd voor je en vertellen je over de mogelijkheden!

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen. 

Er is leven na ontslag: Gemma Demandt vertelt…
“Het was een bewuste keuze om een outplacementpartner te kiezen die bij me paste. De 5 en 7 stappen van Passion for Work hebben me weer ‘los’ gemaakt waardoor ik precies te weten kwam wat ik wilde doen met de rest van mijn leven. Hieruit is de v.z.w HOMEST*RS geboren en het is een voorrecht om zoveel mogelijk Zuid-Afrikaanse daklozen te begeleiden naar een nieuw maar vooral beter leven! Dank je wel Passion for Work! Je leest Gemma’s verhaal hier.”

Hier lees je waarom mensen kiezen voor outplacement bij Passion for Work.

Klant Gemma getuigt: ontslag en een nieuwe (Zuid-Afrikaanse) missie wordt geboren!

Ik deel je graag verhalen waar ik blij van word! Eerder las je dat het onze missie is om mensen te stimuleren om hun droombaan of droombedrijf op te richten, omdat we  geloven dat ze daardoor gelukkiger worden, en dat dit een positief effect heeft op hun omgeving! En dat we hierdoor een gelukkigere maatschappij krijgen.
Zelf dacht ik aan impact in Vlaanderen en Nederland. Door het verhaal van klant Gemma merkte ik dat deze impact reikt tot Zuid-Afrika….

Dag Gemma, kan je even vertellen hoe je situatie en leven eruit zag op 1 november 2013?
Zeker, niet zo rooskleurig! Ik had net 2 hele lastige jaren achter de rug toen ik bij je aanklopte.
Enerzijds werd ik fysiek geconfronteerd met serieuze klachten en anderzijds  was ik de organisatie waarvoor ik al 15 jaar werkte  “ontgroeid”.  Met de werkgever ben ik dan samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om op zoek te gaan naar iets anders. Ik was de 50 gepasseerd, ontslag volgde, daar stond ik dan…

Waarom heb je contact opgenomen met ons? 
Ik kreeg van mijn werkgever de tip om outplacement te volgen bij een voorgesteld bureau. Vanaf het eerste moment zag ik dat niet zitten. Mijn gevoel zei dat ik zelf moest googlen.
Zo kwam ik bij Passion for Work terecht. Je verhaal op je website sprak me aan, ik herkende een deel bij mezelf én het voelde gelijk heel vertrouwd. Na een telefoontje wist ik het zéker:hier kan ik zijn wie ik ben…dit voelt goed. Alleen zo kan ik verder, want dat wilde ik héél graag!

Hoe heb je de begeleiding ervaren?
Heel positief! Vanaf de eerste minuut en dat is nog steeds zo!
De begeleiding, het pakket maar ook de positieve spirit die Passion for Work uitstraalt laat me inzien dat het niet om mijn tekorten maar juist om mijn sterktes gaat.
Wat en waar kan ik mijn sterktes, mijn talenten, mijn passie inzetten? Waar word ik gelukkig van? Alleen al die gedachten verdreven de donkere wolken die op dat moment boven mij hingen. De juiste setting, de juiste tools, de juiste coach…het is zo belangrijk op dat moment! Ik ben mezelf nog steeds dankbaar dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt!

Was die droom om naar Zuid-Afrika te gaan ‘nieuw’?Wat was je grootste eye-opener?
Dat ik een diepe droom had…die tot dan ook heel diep verstopt zat! Die droom was om daklozen in Zuid-Afrika te gaan helpen hun leven weer op te bouwen! En dat daar nog een missie achter zat: sociaal ondernemerschap! Mensen, organisaties en bedrijven, hier en in het Zuiden, met elkaar verbinden…

Achteraf, nu een jaar verder eigenlijk niet!
Het zat blijkbaar al een paar jaar (2010) in mij te “broeden” dus de coaching heeft ervoor gezorgd dat het naar buiten kwam.
Als ik verder terug kijk weet ik ook dat ik als kind al  veel brieven schreef, gericht aan een missionaris uit de Congo…Ik startte eerder al met djembelessen…
En ik heb altijd geroepen dat ik aan de verkeerde kant van de wereld ben geboren…Ik haat sokken en kan niet zonder zon! 🙂

Hoe was de reactie van je omgeving?
Eigenlijk viel dat heel goed mee. Natuurlijk was het even schrikken voor mijn gezin…hoezo Afrika?
Maar ook zij wisten het al…ik had toch al wel heel vaak wat los gelaten over mijn passie, achteraf gezien.
Natuurlijk zijn er ook mensen die je voor gek verklaren maar dan dacht ik aan het feit dat ik gelukkig wil zijn en
dat ik dan gewoon moet doen wat ik wil doen en niks anders, gek of niet!
Nu na een jaartje is iedereen er wel aan gewend en zien ze ook dingen gebeuren die mooi zijn, de support komt nu ook vaker uit onverwachte hoek, mooi hé!

Wat is het leukste wat je sindsdien hebt meegemaakt?
Het leukste is wel dat ik al ongelooflijke veel interessante mensen heb mogen ontmoeten!  Zo werd ik onlangs gebeld door de dochter van de president van Zuid-Afrika!
Allemaal mensen met een passie! Het klinkt misschien gek maar alles wat ik nu doe is gewoon “leuk”!

Heb je nieuwe stukken van jezelf ontdekt? 
Het is onbeschrijflijk wat ik het afgelopen jaar geleerd heb. Precies datgene wat in mijn vorige werk mijn zwakte was, wordt nu, zomaar omgezet in krachten!  Engels spreken, sociale media & netwerken waren activiteiten waar ik moe van werd. Deze zaken kwamen aan bod in de coaching en geven me nu energie en ik vind het nog eens superleuk om te doen omdat het resultaat oplevert! Ik ging dus aan de slag met mijn ‘Personal Branding’! Ook ontdekte ik wat ‘sociaal ondernemerschap’ betekent, en ik zie zoveel mogelijkheden!

Ik lees op je blog wonderbaarlijke dingen over ‘de tekens volgen’, kan je daar iets over zeggen? 
Dingen gebeuren niet voor niets in je leven, dat is altijd al mijn kijk op het leven geweest.
Dat het nu bevestigd wordt door de signalen en tekens die ik krijg is de kers op de taart!
Ik geniet er elke dag weer van als ik kan “zien” dat het goed is wat ik doe!
Het is een voorrecht om zo in het leven te staan, dat besef ik heel goed!
Hier ga ik nog een boek over schrijven…je zult verbaasd zijn van wat ik al tegengekomen ben!
Mijn intuïtie en voelsprieten laten me nooit in de steek, zalig om ze in te zetten!  Ze werken dan ook 24/24!

Wat is het moeilijkste tot nu?
Uit mijn comfort zone komen, maar dan echt, hé! En iedere keer doe ik het weer…en iedere keer lukt het!
Het project kan alleen bestaan door giften en donaties maar ook met CO-CREATIE komen we een heel eind.
Het is een andere manier van denken, van samenwerken en van het één komt het ander, dus wat ik het moeilijkst vind tot nu toe is om middelen vragen maar dat was gisteren…

Waar kunnen wij je mee helpen?
Als je ons project wilt steunen of je wil me uitnodigen om mijn verhaal te doen, dat kan:
je kunt me bereiken op 0498/361497 of via email: gemma.demandt@gmail.com.
Je vindt ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en blog.
Alle giften zijn bovendien fiscaal aftrekbaar!
Je leest meer info op de site.

En jij?
-Passion for Work koos ervoor om een deel van de omzet over te maken naar het project van Gemma! Doe jij mee?

-Wil jij ook je missie ontdekken? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.
-Wil jij je missie in de wereld zetten? Bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
Deze programma’s kan je betalen met loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100).
-Je kan bij ons ook terecht voor outplacementWe kijken naar het budget van de werkgever en de vragen van de werknemer en werken een voorstel uit op maat. Wist je dat je zelf een outplacementbureau kan voorstellen zoals Gemma deed?

-We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.500 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

-Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Outplacement? Heb ik er recht op?

Misschien voel je al langer dat er ‘iets’ in de lucht hangt, misschien komt het als een donderslag bij heldere hemel… Anderen hopen dan weer stiekem op ontslag…
Zoveel mensen, zoveel situaties, zoveel verhalen… Met één ding gemeenschappelijk: Wat nu? En hoe dan?

Geen gemakkelijke vraag. Plots wordt je geconfronteerd met jezelf, met een blanco toekomst. Hoe ga je die invullen?

Wie ben je? Wie wil je zijn? Hoe wil je leven?… Existentiële vragen, waar je waarschijnlijk met één nacht goed slapen geen antwoord op hebt.

En dan is er nog je omgeving… Ook zij zijn bang, willen voor jou het beste, willen dat je snel een oplossing vindt, terwijl een ontslag een rouwproces kan zijn wat je niet kan forceren. Het zou fijn zijn als er iemand is die met je meewandelt, die je steunt, die kennis heeft van de arbeidsmarkt, bij wie je terecht kan met je vragen, je twijfels en die je successen deelt! Outplacement kan hierbij een oplossing zijn!

Sinds 1 januari 2014 is de wetgeving op outplacement veranderd. Om te weten of jij recht hebt op outplacement, kan volgend schema je duidelijkheid geven: outplacement wetgeving (klik op link voor schema).

Heb jij recht op outplacement? Je werkgever zal je hoogstwaarschijnlijk een bureau voorstellen. Zolang jij geen contract getekend hebt met dat bureau, kan jij zelf een voorstel doen. Passion for Work biedt ook outplacementbegeleiding, waarbij we vertrekken van jou als persoon. Rekening houdend met het budget van je werkgever maken wij een voorstel op maat. Je leest er hier meer over.

Heb jij geen recht op outplacement? Dan kan je zelf investeren in coaching. Klik hier voor ons aanbod. Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Heb je vragen? Wil je een gratis telefonisch kennismakingsgesprek? Neem contact met ons op en vermeld in je mail dat je info wil over outplacement.

 

 

 

Outplacement via Passion for Work

Meer en meer…

 • Mensen komen bij ons aankloppen in de periode van ontslag.
 • Werknemers nemen het heft in eigen handen en vragen aan de werkgever of ze met hun outplacementbudget  zelf een bureau mogen kiezen.
 • Bedrijven stemmen daarin toe

Waarom de afgelopen weken 4 mensen voor ons kozen om zich te laten begeleiden in hun zoektocht naar iets nieuws…

 • We werken vanuit de filosofie van Personal Branding, waarbij je je gaat profileren op een manier die bij je past en die ervoor zorgt dat je gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil (zie gratis eBook wat je ontvangt als je je naam en mailadres rechts invult).
 • We zijn erg praktisch en concreet; we helpen je verwoorden wat je het liefste wil, zodat je met energie kan werken en iets vindt wat echt bij je past.
 • Naast het ‘wat‘ gaan we aan de slag met het ‘hoe’; ook leren we je tools zodat je verlangen groter wordt dan de angst.
 • We hebben ervaring in het begeleiden van mensen die klaar zijn om de stap te zetten naar het statuut van freelancer of ondernemer.
 • We zetten ons netwerk in om je droomjob of droomopdracht te vinden.
 • Er is een online mastermindgroep met meer dan 1.400 deelnemers; je kan daar je vragen stellen, successen delen, gebruik maken van elkaars netwerk… Ik beantwoord al je vragen, en met mij denken nog vele anderen met je mee. Dit zorgt voor continue ondersteuning.
 • Onze consultants hebben ruime ervaring met de arbeidsmarkt, het werken als freelancer, change, burn-out…
 • Je vindt een Passion for Work-coach in je buurt.
 • We zijn een erkend outplacementkantoor.

Meer weten? Lees hier snel verder…

Gemma Demandt getuigt:
“Toen mijn werkgever mij een outplacement traject aanbood, ben ik zelf gaan surfen op het internet. 
Ik vond dat ik recht had op een outplacement wat 100% aansluit bij mijn persoonlijkheid en waar ik ook diep kon gaan, waar ik het 
gevoel kreeg dat ik een persoon ben met kwaliteiten en talenten. 
Bovendien wilde ik niet iets “afvinken” om me zo vlug mogelijk in een andere (soortgelijke) job te storten maar zag het als een kans om eens goed 
na te denken over mijn toekomst, mijn talenten en passies. 

Nu ben ik ontzettend blij want sinds ik ” In 5 stappen weten wat ik wil ” volgde, 

is er een nieuwe wereld voor me open gegaan. 
Wat is het boeiend om een eigen carrierepaspoort te mogen samen te stellen! 

Dit heeft me doen inzien dat ik met mijn vaardigheden en mijn favoriete waarden nog veel meer kan en wil dan wat ik in het verleden gedaan heb. 
Half januari volgde ik ” In 7 stappen bereiken wat ik wil ” én wat daar gebeurde was onvoorstelbaar… 
“Mijn droomjob” werd helemaal duidelijk! Ik kon er niet meer omheen! 

Van Food & Beverage manager in een internationaal bedrijf naar het zelfstandig opstarten van projecten in het Zuiden is een enorme wereld van verschil! 
Geen strakke routines, geen structuren, geen vaste waarden….maar wat een mooie wereld is er voor me open gegaan! 

Mijn dankbaarheid naar Passion for Work is groot….ze hebben me op de juiste weg gezet en hier is mijn pitch, mijn droom waar ik helemaal voor ga: 
‘I help homeless South African people over 30 with the start of a new second life and offer them a job in which they can transform their passion and talents into high-quality and unique products.’

Katrin & team van PFW….dank jullie wel!”

En jij?
Heb jij recht op outplacement?  Hier vind je info ivm de veranderde wetgeving sinds 1 januari 2014.
Heb jij geen recht op outplacement? Dan kan je onze programma’s betalen met loopbaancheques.
Ken je iemand die vreest ontslagen te worden? Stuur deze info door.
Ben je werknemer en hangt je ontslag in de lucht? Neem contact met ons op en vermeld dat je interesse hebt in outplacement. Rekening houdend met je budget en vraag maken wij een voorstel op maat voor je op.
Ben je HR-verantwoordelijke en wil je met ons kennis maken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres onderaan in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!