Gratis eBook Personal Branding

Ondernemerschap

Voor de Online Business Summit
interviewde Kawtar Najjar Katrin Van de Water

Voor de Online Business Summit interviewde Kawtar Najjar Katrin Van de Water

oprichter van Passion for Work.

Ze stelde Katrin volgende vragen:

 • Kan je wat meer over jezelf vertellen voor de mensen die jou nog niet kennen?
 • Van waaruit ben je begonnen als zelfstandige?
 • Hoe waren de reacties van je omgeving toen je stap naar zelfstandigheid wilde zetten?
 • Hoe heb jij jouw burnout beleefd? En welke stap heeft jou geholpen om eruit te geraken?
 • Is 30 jaar een kantelpunt voor veel mensen?
 • Tegenover de maatschappij ben jij rebel hé?
 • Is het echt jouw doel om mensen vooruit te helpen?
 • Welke stappen moeten mensen ondernemen om hun passie te gaan ontdekken? Het is toch niet gemakkelijk om die effectieve antwoorden te gaan ontdekken?
 • Jullie coaching is door subsidie echt heel laagdrempelig, kan je daar iets meer over zeggen?
 • Op welke manier werk je samen met je team? Jij besteedt veel uit en geeft mensen veel vertrouwen….
 • Hoe gaan jullie op zoek naar de passie van iemand?-Zien jullie bij klanten vaak een shift van werknemer naar ondernemerschap?
 • Zie je bij klanten dat ze niet meer wachten tot hun pensioen om te gaan doen wat ze echt willen?
 • Hoe ben je ertoe gekomen om 2 weken op Ibiza te wonen en 2 weken in Antwerpen? Ik neem aan dat dat niet gemakkelijk is…
 • Hoe doe je dat met je business?
 • Wat zijn jouw grootste tips voor mensen die een online business willen?
 • Je bent al 11 jaar zelfstandig, wat zijn de struggles om te overwinnen en hoe blijf je echt doorgaan? Wat zijn je motivatietips?
 • Je zit dus niet meer in het 40uren werksysteem of 60uren werksysteem?
 • Waarschijnlijk heeft vrijheid ook valkuilen?
 • Hoe gebruik je Facebook?

Per jaar coacht Katrin 15 ondernemers om zichzelf én hun bedrijf naar een hoger plan te tillen, en een business te creëren rondom hun gewenste lifestyle. Je leest er hier meer over.

Waarom geld durven vragen voor je diensten belangrijk is….

Waarom geld durven vragen voor je diensten belangrijk is….

Ik heb intussen meer dan 100 (startende) ondernemers mogen begeleiden. En prijszetting is een logische stap nadat we hun missie helder hebben. Want een missie zonder producten of diensten én bijhorende prijszetting, leidt niet tot een business. En als geld durven vragen mentale blokkades bij je blootlegt, leidt zelfs de mooiste missie tot een stressboel en belandt ze uiteindelijk in de vuilbak. Jammer, want het had evengoed anders gekund…

Maar hoe doe je dat, een goede prijs zetten? 

Ik nodig je uit stil te staan bij de waarde die je levert in plaats van te vergelijken met wat concurrenten vragen. Wat maakt jou uniek? Hoeveel kost het voor een klant als hij niet met jou aan de slag gaat? Wat levert het voor hem op als hij wel met jou aan de slag gaat (niet alleen in geld, maar ook in tijd en energie)? Hoeveel is het hem waard om zijn gewenste resultaat te bereiken?

Dit hangt ook samen met jouw eigenwaarde. Hoeveel vind jij jezelf waard?  Als jij niet congruent bent (denken, voelen, doen) op één lijn, gaan klanten dat voelen en weerspiegelen ze je dat. Dan gaan ze twijfelen, vinden ze je te duur, gaan ze naar iemand anders…

Waarom is het belangrijk om een goede prijs te durven vragen?

 1. Het verandert je mindset→ Je gaat jezelf meer au serieux nemen als je hogere prijzen vraagt
  → Je gaat zelf ook meer je best doen, want je wil kwaliteit leveren en je wil tevreden klanten die waar voor hun geld krijgen.
  Goede prijzen zorgen ervoor dat jij jezelf én je werk respecteert.Ik ben zelf niet de goedkoopste. Ik wil tevreden klanten en wil dat ze naar buiten gaan met het idee dat ze hun investering tig keren terugverdienen als ze toepassen wat ik zeg.
 2. Je trekt andere klanten aan.Als mensen niet investeren in zichzelf, en dus ook niet willen investeren in je product of dienst, zullen ze ook niet investeren in het resultaat. En zijn ze minder tevreden, en heb jij minder voldoening en geeft het je minder energie. Het worden ook geen ambassadeurs voor je.Hoe zou het zijn om dit positief om te draaien; hogere prijzen vragen, gemotiveerde klanten krijgen, die geweldige resultaten halen, tevreden zijn, jij krijgt energie en je klanten sturen mensen naar je door? Het kan!Het is heerlijk om met mijn VIP-klanten te werken. Ik krijg energie van hen. Ze zijn snel, willen vooruit, komen voorbereid, passen toe wat ik hen aanbeveel. Het geeft me voldoening hen te zien groeien!

 3. Je hebt geld om in jezelf te investeren
  Doordat je hogere prijzen vraagt, hoef je geen 80-uur per week te werken om te overleven. Je hebt tijd over, kan leuke dingen doen waardoor je batterijen opgeladen zijn. Je hebt ook budget om je continu bij te scholen zodat jij geïnspireerd blijft en je deze zaken weer kan doorgeven aan klanten. Waardoor jij weer hogere prijzen kan vragen…Ik spendeer jaarlijks zelf veel tijd en tienduizenden euro’s aan coaching en opleiding. Deze kennis pas ik toe en geef ik met plezier door aan mijn klanten.

 4. Je kan de wereld mooier maken
  Door goede prijzen te vragen, heb je overvloed en verdien je meer dan jezelf nodig hebt. Je kan met een deel van de omzet goede doelen steunen. Dit geeft een enorm gevoel van voldoening.Zelf steun ik Kids for Uganda, Homestars, Change Think Positive…
Geld is echter niet het doel op zich

Als dat wel zo is, merk je dat je het niet kan opbrengen. Geld is niet de motor achter je missie. Mensen en ook jezelf voelen dat. Als je met passie werkt, en je missie kent, weet je WAAROM je het doet. En dan komt het geld vanzelf (als je een goede prijszetting hebt).

En jij?

Ben jij tevreden met jouw prijszetting? Hoe zou het zijn als je je prijzen zou verhogen? Wat zou je doen, als je meer geld zou vragen voor je werk? Hoe zou je leven er dan uitzien?

In de VIP-coaching ga ik samen met jou aan de slag om je missie haarscherp te krijgen, je gewenste lifestyle en omzet te bepalen, een helder product- en dienstenaanbod te creëren met de juiste prijszetting. Ik leer je hoe je de klantencarroussel op gang krijgt zodat je gebeld en gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. Ook bekijken we partnerships en samenwerkingen en mogelijke passieve inkomensbronnen. Mijn netwerk staat ook mee ter beschikking voor je. Jouw situatie staat centraal, en ik zet mijn kennis en ervaring van 10 jaar ondernemerschap voor je in. Per jaar kunnen heb ik ruimte om 15 ondernemers te begeleiden.
Neem contact met me op via katrin@passionforwork.net mvv VIP-coaching en je telefoonnummer. Ik bel je dan om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Direct 10 nieuwe klanten dankzij e-mailmarketing: tips van Katrin

Direct 10 nieuwe klanten dankzij e-mailmarketing: tips van Katrin

Maarten Rottiers van Contentmakers interviewt Katrin Van de Water over e-mailmarketing…

In dit video-interview vind je e-mailmarketing tips die je zelf kan toepassen binnen je bedrijf. Hoe haal je direct 10 nieuwe klanten binnen?

Maarten Rottiers van Contentmakers,  een online content marketing bureau dat ervoor zorgt dat je als kmo meer klanten binnenhaalt, interviewde Katrin Van de Water, zaakvoerster van Passion for Work, één van de eerste kmo’s in België met een professionele online marketing strategie. Maarten kent Katrin sinds 2009 en had een interessante babbel met haar over online marketing. Dit leverde handige email marketing tips op.

Die online marketing heeft Katrin geen windeieren gelegd. Haar bedrijf is op een paar jaar tijd gegroeid van een eenmanszaaak naar een bedrijf met 10 mensen. Ze adviseren werknemers onder meer over Personal Branding. Je leest hier meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres te registreren op de site.

Katrin heeft haar droom kunnen waarmaken: een goed draaiende zaak, waar ze zelf bijna misbaar is. Het was haar droom om een groot deel van het jaar in Spanje te wonen, en dat terwijl haar klanten in België gecoacht worden door haar team.

Bekijk de email marketing tips in de video:

Liever lezen? De video in tekstvorm:

Katrin Van de Water: Ik zie toch wel een correlatie tussen het beginnen met online marketing en de groei van mijn bedrijf. Toen ik pas begonnen was met online marketing zag ik  meteen een effect: een omzetstijging maal twee. Binnen anderhalf jaar. Dit was echt een enorme boost. Volgens mij is email marketing onontbeerlijk voor een bedrijf. Ondertussen hebben we een mailinglijst van bijna 13.000 mensen. Als ik daar een artikel naar toe stuur, levert dat gemiddeld de dag zelf 10 nieuwe klanten op.

Maarten: Waarom denk je dat dat het zo op die manier werkt? Want ja, mensen krijgen massa’s e-mailings binnen…

Katrin Van de Water: Volgens mij werkt email marketing omdat je een bepaalde band opbouwt met je lezer. Wij krijgen heel vaak mensen die zeggen: ‘Oh ik lees jouw artikels al twee, drie jaar’, en die nu pas de stap zetten om klant te worden. Maar door het feit dat ze ons jaren volgen, hebben ze het gevoel: we kennen het bedrijf, het voelt vertrouwd. Zo wordt de drempel kleiner om een klant binnen te halen. Want als ze dan op een gegeven moment vaststellen: ik zoek iemand die mij kan helpen om mijn droombaan te realiseren, dan denken ze aan ons en niet aan de vele andere spelers op de markt.

Volgens mij zijn mensen absoluut bereid om te betalen als ze overtuigd zijn van de waarde van de dienst. En als je in je email marketing altijd gratis content gaat geven (= tips & tricks in de vorm van blogartikels, video’s, …), dan hebben mensen al heel snel het gevoel van: ‘Ah dat is iemand die mij gaat kunnen helpen’. Je gaat jezelf dus niet verkopen, maar  je gaat  heel veel waarde weggeven. Het gevolg is dat mensen je dan als een expert gaan zien. Kwaliteit heeft een prijs, dus dan voel ik ook dat mensen veel minder geneigd zijn om korting te vragen of het goedkoopste te willen. Het gaat écht over het vertrouwen. Mensen zeggen dan: dit is echt de juiste persoon die mij kan helpen met mijn vraag. Zo worden ze klant.

Aan de slag?

Wil je zelf ook een continue klantenstroom op gang brengen? Zichtbaarheid is namelijk een onderdeel van Personal Branding. Katrin begeleidt je graag. Bekijk zeker het programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’ voor ondernemers.

Neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met Katrin mvv 7 stappen ondernemers.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Kunnen passie en overvloed samen door één deur?

Kunnen passie en overvloed samen door één deur?

De thema’s passie en overvloed komen de afgelopen weken via verschillende kanalen op mijn pad. Ik krijg vaak de vraag: ‘Hoe komt het dat Passion for Work werkt!?’ Is het een verhaal van Passie en Overvloed? Ja! Maar ik nuanceer het graag. Tien jaar geleden besloot ik ondernemer te worden. Intussen werken we met een team van 11 mensen en mochten we duizenden mensen begeleiden om hun droombaan of droombedrijf te realiseren. Aan passie geen gebrek. De overvloed kwam niet meteen. Wat is overvloed trouwens? Echte overvloed heb je als je over niets in het leven zorgen hebt, ook niet over geld. Passion for Work is het resultaat van passie, toewijding, doorzetten, veel tijd en geld investeren in kennis en deze kennis toepassen! Met kennis bedoel ik niet alleen vakkennis over loopbaanbegeleiding, maar ook kennis over ondernemerschap, personal branding, social media, mindset en zelfkennis… Immers, ‘zo binnen, zo buiten.’ Onze uiterlijke wereld is een weerspiegeling van onze innerlijke belevingswereld.

‘Toevallig’ las ik onlangs wijze woorden over Passie en Overvloed, die ik graag met jullie deel.

de-attractor-factorIn het boek ‘The attractor factor’ van Joe Vitale las ik een bijzonder experiment over het vergaren van rijkdom dat ooit werd uitgevoerd door Scrully Blotnick. 1500 mensen werden verdeeld in twee groepen. Groep 1 zei dat ze eerst wilde proberen veel geld te verdienen om dan later te gaan doen wat ze echt wilden. Deze groep telde 1245 mensen. De overige 255 van groep 2 zeiden dat ze eerst werk wilden maken van hun passie en vertrouwden erop dat het geld later zou komen.
20 Jaar later telde de hele groep 101 miljonairs. Eén van hen kwam uit groep 1. Dit betekent dat de andere 100 uit groep 2 kwamen, de groep die had gezegd dat ze hun passie op de eerste plaats stelden en dat het geld later dan wel zou komen.

leven-in-overvloedIn het boek ‘Leven in overvloed’ van Deepak Chopra las ik een mooi verhaal dat hierbij aansluit: Er was eens in een land ver weg, een jongeman die naar het woud ging en tegen zijn geestelijk leermeester zei: ‘Ik wil ongelimiteerde rijkdom vergaren en met die ongelimiteerde rijkdom wil ik de wereld helpen en beter maken. Wilt u me alstublieft het geheim vertellen van scheppen van overvloed?’
En zijn leermeester antwoordde: ‘In het hart van ieder mens huizen twee godinnen. Iedereen houdt heel veel van deze opperwezens.

Maar er is een geheim dat je moet weten en ik zal je vertellen wat het is. Hoewel je van beide godinnen houdt, moet je de meeste aandacht aan één van hen schenken. Dat is de godin der kennis. Probeer haar voor je te winnen, bemin haar en schenk haar je aandacht.

De andere godin is de godin van de rijkdom. Als je meer aandacht besteedt aan de godin van kennis, zal de godin van rijkdom zeer jaloers worden en meer aandacht aan jou gaan besteden. Hoe meer je ernaar streeft de godin der kennis te behagen, hoe meer de godin van rijkdom je zal willen behagen. Ze zal je overal volgen en je nooit verlaten. En de rijkdom waarnaar je verlangt zal voor altijd jouw deel zijn.’

Wil jij je ondernemerschap een boost geven? Bekijk dan ons aanbod voor ondernemers. Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille. We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder op de site in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Ondernemer: pleeg jij zelfsabotage?

Ondernemer: pleeg jij zelfsabotage?

Herken je dit? Je werkt hard om te zorgen dat er brood op de plank komt. En heb je tijd over, dan gebruik je die om alle andere ballen in de lucht te houden en jezelf en je bedrijf verder te ontwikkelen. Je bent continu bezig. Niets lijkt je te kunnen stoppen. Zelfs ’s nachts maal je door… Maar heb je er ooit aan gedacht dat de oorzaak hiervan weleens zelfsabotage zou kunnen zijn?

Succesthermostaat

Gay HThe Big Leappendricks  beschrijft in zijn boek onze succesthermostaat. Volgens hem hebben we een innerlijke thermostaat die de hoeveelheid liefde, succes, geluk… die we onszelf toestaan, bepaalt. Als het ‘te veel’ wordt, gaan we onszelf saboteren. We hebben een bepaalde ‘comfortzone’, en die is ontstaan in onze kindertijd en is nauw verbonden met de term ‘eigenwaarde’. Hoeveel vind je dat je waard bent?

Zodra je de ingestelde waarde van je interne thermostaat overschrijdt, word je onrustig. Plots ga je letten op negatieve dingen in je leven en gebeuren er ongelukjes, zit het net allemaal even tegen… Je komt in een negatieve spiraal en je vervloekt die Wet van Murphy! Je trapt op de rem…

Terug naar het vertrouwde…

Onbewust verlangen we naar het bekende, onze normale werk- en denkpatronen. We willen terug naar een situatie waarin we ons weer veilig voelen. We denken dat geluk in ons leven pas mogelijk is als… we zoveel zijn afgevallen, een goede relatie hebben, een betere opdrachtgever vinden, meer verdienen…

Heb je weleens het gevoel gehad dat je iets niet verdient? Dat iets te mooi is om waar te zijn… Dat is precies wat ik bedoel met die innerlijke saboteur. Het is een negatieve reactie op een positieve verandering in je leven.

Blijvende verandering

Door bewust te zijn van dit proces, kan je er iets mee! Je kan je wapenen tegen deze negatieve gedachten en zorgen dat doorbraken die grote veranderingen in je leven veroorzaken, ruimte krijgen…
Het is een kwestie van je succesthermostaat een standje hoger te zetten. Dit stopt dus nooit, omdat onze wereld continu verandert, of je nu wil of niet, zowel privé als professioneel.

Huidige stand

Kijk even naar je eigen ontwikkeling en zakelijke groei. Welk pad heb je al afgelegd? Ben je blij met wat je al bereikt hebt? Merk je dat je in de loop der jaren anders bent gaan denken? Waarschijnlijk is dit ook beïnvloed door de mensen om je heen; je partner, je vrienden, je coach, je opdrachtgevers, je netwerk, je collega’s…

Concrete tips voor een paar standen hoger

the-magicDankbaar zijn voor waar je nu bent neemt negatieve gevoelens weg. En zodra je deze dankbaarheid voor jezelf uitspreekt en/of opschrijft, ontstaat er een nieuwe comfortzone voor succes. Je eigent je succes toe! Hierdoor zet je automatisch je succesthermostaat een paar standen hoger. Dankbaarheid versterkt je nieuwe perspectief en opent een poort naar een wereld vol mogelijkheden. Angst vermindert… Hoe dit werkt en hoe je er praktisch mee aan de slag kan, is uitgebreid beschreven in het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne. Ik schrijf ’s avonds 5 dingen op waarvoor ik dankbaar ben die dag. Mijn dankbaarheidsboekje ligt naast mijn bed.

Problemen die je zag of meende te zien, ga je nu beschouwen als mogelijkheden. Mogelijkheden om jezelf en tegelijk anderen te helpen. Mogelijkheden om iets nieuws te leren. Mogelijkheden om iets te verdienen. Om te groeien en vermogen op te bouwen. En mogelijkheden om jezelf te zijn en tot uitdrukking te brengen wie je écht bent. Dit biedt nieuwe perspectieven….nieuwe successen zijn in aantocht! Ook voor jou!

Mij helpt het maken van een visionboard heel erg. Ik pak schaar en plaksel en een hele hoop tijschriften en knip er die foto’s en woorden uit die passen bij mijn nieuwe gewenste toekomst! Dit werkt écht! Recent maakte ik een nieuw visionboard, omdat het vorige ‘uitgewerkt’ was… En ik ontdek dat er onder elke droom nog andere dromen zitten. Hierdoor ziet mijn nieuwste dreambord er heel anders uit dan dat van enkele jaren geleden!

En jij? Herken je dit?

Ben jij ondernemer of droom je van een eigen bedrijf? Ondernemen kan je leren! We helpen je er graag bij! Bekijk hier ons aanbod voor ondernemers:  Onze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques en/of KMO-portefeuille. Neem contact op met een Passion for Work-coach in je buurt voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest hier meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen op de site.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Ondernemerschap & vrouwen: interview met Katrin van de Water

Ondernemerschap & vrouwen: interview met Katrin van de Water

Dat het ondernemerschap vrouwen uitdaagt het meeste uit zichzelf te halen, ben je ongetwijfeld met ons eens. Maar hoe neem je de eerste stap? Lieve Leysen praat met de oprichtster van Passion for Work over ondernemerschap in het algemeen en over de ervaringen van haarzelf.

In het interview (18 min) vertelt Katrin o.a.:
 • wat je kan doen om als vrouw succesvol ondernemer te zijn
 • dat je niet uit een ondernemersfamilie hoeft te komen om ondernemer te worden
 • dat een bore-out en een burn-out voor haar 30ste de aanleiding was om met Passion for Work te starten
 • wat haar grootste uitdagingen waren als startend ondernemer
 • hoe ze evenwicht bewaart tussen werk en privé
 • wat haar boodschap is voor ondernemende vrouwen

Bij ondernemerschap vrouwen coachen

Jij bent vroeg of laat toe aan de next step. En wij helpen jou daar graag bij. Hier vind je een overzicht van ons aanbod voor ondernemende vrouwen.

Gelukkig vinden ook mannen de weg naar Passion for Work!
Werner Devree (zaakvoerder www.OOOOOOOO.be) getuigt over zijn VIP-coachingstraject:
Werner De Vree klant Passion for Work“VIP-ondernemerscoaching bij Katrin, wat houdt dat in? Met warme glimlach en zachte stem wordt de deur geopend en dit blijft de welkom gedurende het hele traject; je voelt je écht thuiskomen en intuïtief weet je dat je in goede gidshanden bent. Vanuit een heel brede en open kijk,een aandachtig luisterend oor, een prima aanvoelen van wie je bent, begeleidt Katrin je vanuit je kern naar je toekomst. Hier naartoe leiden vele paden en Katrin ondersteunt je op de richting die jij kiest/nodig hebt.Een gericht sterke aandacht voor jouw als mens. Anderzijdsconfronteert en stuurt ze resultaatgericht positief, zodat je met je voeten op de grond blijft staan en tot zeer concreet handelen komt.Vanuit je passie bepaal je je focus, stel je scherp, maak je je actieplan en pak je (opnieuw) steevast het roer in eigen handen, met een ferme boost naar een nóg leuker en lucratiever (ondernemers)leven, waar ook weer anderen profijt en plezier van hebben :-). Katrin, dank je, je bent een schoon mens!”

Per jaar kunnen 15 ondernemers VIP-coaching volgen bij Katrin Van de Water. Als je een gratis telefonisch kennismakingsgesprek wil, neem contact met ons op!  Als je interesse hebt in VIP-coaching, vermeld dit expliciet. Katrin plant dan een belafspraak met je in.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je het eens bent dat het ondernemerschap vrouwen unieke kansen biedt, deel dit artikel dan met jouw vriendinnen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

10 lessen die ik leerde tijdens de moeilijkste maanden in 9 jaar ondernemerschap…

10 lessen die ik leerde tijdens de moeilijkste maanden in 9 jaar ondernemerschap…

Als je ons al een tijdje volgt, heb je opgemerkt dat we het afgelopen jaar erg gegroeid zijn! In februari 2015 startten we met de loopbaancheques en een nieuw team van 8 coaches. Dit was een groot succes! De aanvragen stroomden binnen. Na enkele weken zeiden verschillende coaches dat het teveel werd, dus gingen we op zoek naar extra mensen. Op 1 juni 2015 startten er nog 8 nieuwe coaches. Plots hadden we een team van 16!
Het is een hele klus geweest om alles voor te bereiden om met de loopbaancheques van start te kunnen gaan, om de juiste mensen te selecteren en te zien dat ze snel en goed opgeleid en ingewerkt konden worden…

Eind juni vorig jaar merkte ik dat ik moe was, erg moe… Ik herkende signalen die in de richting van burn-out wezen. Dat had ik 12 jaar geleden meegemaakt, en wilde ik nooit meer. Dus… moest ik ingrijpen! Ik ging te rade bij een gezondheidscoach en mijn vermoeden werd bevestigd; de cijfers wezen op uitputting. Ook had ik een afspraak met de boekhouder en die wees me op cijfers: er kwam meer binnen, maar er ging ook veel meer naar buiten. Bovendien had deze periode grote impact op mijn privéleven… Kortom, mijn businessmodel en ikzelf waren niet meer in balans! Confronterend!  Ik voelde dat ik mijn ‘passie voor werk’ aan het verliezen was, dat ik me te ‘verantwoordelijk’  voelde voor het team en dat het me te zwaar woog… Dat de prijs die ik betaalde om mijn missie in de wereld te zetten, letterlijk en figuurlijk te hoog was!

Werk aan de winkel dus! Businessmodel hertekenen en energie terug opbouwen… Gelukkig had ik goede businesscoaches en ook mijn team die met me meedachten. Ik schrapte alcohol en koffie uit mijn leefgewoonten en ging anders eten. En meer rust nemen…en met mezelf aan de slag. ‘Waarom werkte ik zo hard?’ ‘Waarom dacht ik mensen te moeten ‘redden’?… de antwoorden kwamen van diep, heling van oude stukken gebeurde… Ik kreeg inzichten, zag dingen die ik nooit eerder zag… Boeiend! Het voelde als een hele zomer ‘puzzelen’. Ik wist niet waar het heen zou gaan, wist enkel dat het zo niet meer kon.

Gaandeweg werd alles duidelijker. Een nieuwe manier van samenwerken verscheen. De coaches mochten kiezen of ze mee verder wilden in de nieuwe vorm of niet. Acht coaches kozen ervoor om mee verder te gaan. De andere acht wens ik heel veel succes toe in hun verdere carrière! Het huidige team zie je hier.

Mijn 10 lessen die ik graag met je deel:
 1. Hoeveel energie krijg ik van mijn werk? (cijfer van 0 tot 10)
  Als ik eerlijk was, merkte ik dat dit cijfer laag geworden was. Shocking!
 2. Wat heb ik nodig om met energie te kunnen werken?
  Ik maakte opnieuw mijn E=mc² (mijn carrièrepaspoort) wat aan bod komt in ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Ik bracht dus opnieuw mijn waarden in kaart, wat ik goed kan én graag doe én wat ik wil ontwikkelen. Ik zag dat ik te veel met operationele en administratieve taken bezig was, terwijl mijn passie ligt bij ondernemen, coachen, marketing en persoonlijke ontwikkeling
 3. Wat kan ik delegeren?
  Ik besloot dat het tijd werd om een aantal zaken (operationeel en administratief) door te geven aan iemand anders. Valérie Gerardi is sinds deze zomer onze Operational Passionista!
 4. Wat is mijn externe missie?
  Het bleef de hele zomer wel duidelijk dat het nog steeds mijn missie is om duizenden mensen te inspireren om hun droombaan of droombedrijf te realiseren
 5. Wat is mijn interne missie?
  Het is mijn interne missie om het vuur en licht in mij te voeden, zodat ik blijf stralen. Ik kwam erachter dat ik dat eerlijk gezegd door de hoeveelheid werk, op een te laag pitje had gezet. Zelfzorg is zo cruciaal!
 6. Werk heeft een invloed op andere levensgebieden!
  Het was duidelijk dat zowel mijn gezondheid als mijn relaties beïnvloed werden…
 7. Soms is loslaten noodzakelijk
  Het was niet makkelijk om samenwerkingen en relaties los te laten, maar als het niet meer ‘klopt’ is dat soms nodig om eventueel in een andere ‘vorm’ weer verder te kunnen. Samen of apart.
 8. Je komt jezelf tegen
  Ik ontdekte dat ik patronen had uit mijn kindertijd, die me nu parten speelden. Ik ging hiermee aan de slag, om weer helemaal ‘vrij’ te kunnen zijn, in het nu.
 9. Bloed, zweet en tranen…
  Gelukkig heb ik me goed laten omringen door vrienden, masseuse, gezondheidscoach en businesscoaches. Het is zo fijn om dit niet alleen te moeten doen…
 10. Je kan maar coachen tot waar je zelf staat
  Dit hele proces heeft me zoveel inzichten gegeven in mezelf en in het ondernemerschap, dat ik deze weer kan doorgeven aan klanten in VIP-coaching.
En nu?

Mijn focus blijft gericht op zelfzorg en energie-management als vast onderdeel in mijn leven. Ik stel mezelf elke dag de vraag ‘Wat wil ik? Zal ik dit doen of zal ik dit laten doen of zeg ik ‘nee’?’

Ondertussen groeit en bloeit Passion for Work, mede dank zij ons team van enthousiaste en inspirerende coaches die zich volmondig hebben geschaard achter onze missie om hoogopgeleide 30- & 40-ers hun droombaan of droombedrijf te doen realiseren.

Laten mijn lessen jou inspireren en je helpen om zelf je signalen tijdig op te pakken en je te omringen met mensen die je professioneel bij jouw proces kunnen begeleiden!

En jij?

Hoeveel energie krijg jij van je werk? (cijfer van 0 tot 10)
Wil jij je droombaan of droombedrijf realiseren? Kijk dan hier voor ons aanbod.
Je kan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aanvragen met een coach in je buurt. We kijken ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

“Volg je passie, dan komt het goed!” Waar of niet waar?

“Volg je passie, dan komt het goed!” Waar of niet waar?

Ik spreek regelmatig mensen (werknemers, freelancers, ondernemers) die me toevertrouwen dat ze hun hart en hun passie volgen, en dat dat niet werkt, dat het niets of te weinig oplevert. Dat ze intussen moe zijn, geen geld meer hebben, wanhopig zijn, zoveel tijd verloren zijn…

Ze vragen me hoe dat dan zit het met volgen van die passie?

Passie is de motor achter alles, maar er is méér nodig:
-talent: iets goed kunnen, naast het graag doen
-weten hoe je er geld mee kan verdienen
-weten hoe je jezelf kan ‘verkopen’

We zoomen in op deze 3 componenten:
1.Talent: iets goed kunnen, naast het graag doen (passie)
Hoe meer jij bezig kan zijn met wat jij graag doet, hoe beter je hierin wordt. In de sport- en managementwereld spreken ze over de 10.000 uren regel: Als je iets 10.000 uren doet, is de kans groot dat je er erg goed in geworden bent!

Tip:
-Oefen zoveel mogelijk, doe praktijk ervaring op.
-Investeer in jezelf! Volg bijscholing en doe kennis op.

2.Weten hoe je er geld mee kan verdienen
Als je gepassioneerd bent over iets, maar in de overleefmodus zit omdat je er niet genoeg mee verdient, verdwijnt de passie al snel. De passie drijft weg, en er kunnen zorgen, stress, spanning in de plaats komen, waardoor het zou kunnen dat je je passie dreigt overboord te gooien. Je energieniveau zakt en dit heeft aspect op vele terreinen van je leven.
Jammer, want het kan ook anders. Als je genoeg verdient met je passie, heb je ook geld om in jezelf te investeren, om nog beter te worden, om je gewenste lifestyle te creëren…

Tip:
-Ga op zoek naar een ‘rolmodel’. Iemand die werkt en leeft zoals jij dat zou willen en die daarmee goed geld verdient. Bekijk hoe deze persoon dat doet. Google deze persoon. Bekijk hoe hij/zij hiertoe gekomen is.
-Verwoord hoe jouw passie een ‘oplossing’ kan zijn voor een ‘probleem’ van jouw doelgroep. Wie is jouw doelgroep? Waar liggen ze van wakker? Hoeveel kost dit ‘probleem’ hen? Wat is jouw toegevoegde waarde?
-Investeeer in jezelf! Solliciteren én ondernemen kan je leren!

3.Weten hoe je jezelf kan ‘verkopen’
Wees zichtbaar, online en offline, zodat je gebeld/gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil.

Tip:
-Bereid het antwoord voor op de vraag: ‘wat doe je?’
-Spreek uit (online en offline) waarvoor jij gebeld/gevraagd wil worden
-Schakel je netwerk in en vraag aan mensen of ze je met je doelgroep in contact kunnen brengen
-Investeer in jezelf! Jezelf verkopen kan je leren!

En jij?
-Wat zijn jouw talenten? Wat kan jij goed én doe jij graag?

Als je het moeilijk vindt om dit te verwoorden, bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

-Verdien jij genoeg geld met je passie?
-Weet jij hoe je jezelf kan verkopen?

Deze zaken komen aan bod in ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
Onze programma’s zijn geschikt voor werknemers, freelancers en (startende) ondernemers. We passen de inhoud van onze programma’s aan aan de doelgroep.

loopbaancheques

Onze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques en KMO-portefeuille.

 

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!Deze 3 tips vormen het fundament van Personal Branding. Personal Branding gaat over je talenten ontdekken, versterken én zichtbaar maken, zodat jij datgene kan doen wat je het liefste wil. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je hieronder te registreren..

 

De kunst van het niets doen…

De kunst van het niets doen…

De wet van ritme
Wist je dat de natuur de ‘wet van ritme’ volgt; eb en vloed, zomer en winter, dag en nacht…? Wij zijn ook ‘natural beings’ en vergeten die wet van ritme soms… Als we eerlijk zijn leven we bijna het ganse jaar door aan een moordend tempo; we willen immers de perfecte moeder/vader, partner, werknemer/ondernemer zijn, er  goed uitzien, niks missen van het culturele aanbod, sporten én een rijk gevuld sociaal leven hebben…

Human doing – human being
Zomertijd… uit de ratrace stappen van altijd bezig zijn… mogelijks komt er ruimte voor niets doen en stilte…Van ‘human doings’ worden we ‘human beings’…
Bizar dat in onze cultuur ‘doing’ belangrijker wordt geacht dan ‘being’…Het druk hebben is hip! ‘Hard werken’ is ons arbeidsethos… Waarom dit niet vervangen door ‘zacht/slim werken’?
We voelen ons soms al bijna schuldig als we niets doen of niet productief zijn. Mogelijks zijn we bang van de ‘leegte’ en de stilte, omdat we in contact komen met onszelf, met wat er ‘is’… Het is soms comfortabeler om te doen, bezig te zijn,.. Hierdoor zou het kunnen dat we wegrennen van onszelf en van onze essentie…

De kunst van het niets doen
Sinds ik in Spanje woon, leef ik het ritme van dit land. Dit betekent siësta doen, veel buiten zijn, en soms zeggen ‘manana’… Vaak vind je me bij de zee, mijmerend… Vroeger las ik boeken terwijl ik ergens zat, nu besef ik dat zelfs lezen nog altijd iets ‘doen’ is en dat ik dan niet in het nu ben.
Sinds een tijd beoefen ik de kunst van het ‘niets doen’… uren staren, gewoon zijn, genieten… en krijg ik inspiratie, nieuwe inzichten, ik voel ruimte en zie mooie dingen ontstaan, zowel zakelijk als privé…

Geïnspireerde actie
De stilte en het niets doen brengen je mogelijks van je hoofd naar je hart en je buik. Hierdoor krijg je meer contact met je essentie en je intuïtie. Als je van hieruit actie onderneemt geeft dit een heel ander effect. Dingen gaan meer ‘in flow’, moeitelozer… Plots kom je het juiste boek, artikel, programma of de juiste mensen tegen… puzzelstukjes vallen in elkaar, je begint de puzzel te zien en ziet dat het plaatje klopt en dat alles een juiste timing heeft…
Het is niet meer vechten tegen, of vanuit angst krampachtig moeite doen om iets te bereiken, het is meestromen met… en je ervaart een diep gevoel van vervulling…

Dit is wat ik je wens!

En jij?
Hoe ervaar jij de stilte?
Wanneer voelde jij je ‘in flow’?
Ervaar jij passie in je werk?
-Wil jij ook iets anders, maar weet je niet wat? Dan is ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ wellicht iets voor jou.
-Weet jij wat je wil, maar niet hoe dit te bereiken? Kijk dan bij ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
-Ben jij ondernemer of overweeg jij dit te worden? Dan is VIP-coaching het meest aangewezen.
Onze programma’s komen ook in aanmerking voor outplacement of als opleiding voor je bedrijf. Neem contact met ons op voor meer info.

Zet je loopbaancheques in bij Passion for Work en geef je loopbaan een boost!

Je kan onze programma’s betalen met loopbaancheques en KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques betaal je €80 voor 8 u coaching (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

 

Twijfel je nog?
Vraag dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in jouw buurtKlik hier om een afspraak aan te vragen.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Hoogsensitief (HSP) en ondernemer: (mis)match?

Hoogsensitief (HSP) en ondernemer: (mis)match?

Een carrière als ondernemer biedt veel voordelen als je hoogsensitief bent. Twijfel je of ben je bang om de stap te zetten? Ik toon je hoe je groeit in ondernemerschap.

Ben jij (on)bewust hoogsensitief?

15 tot 20 procent van de bevolking is hoogsensitief (HSP), maar de meerderheid beseft het niet. HSP’s voelen zich anders maar weten niet hoe verschillend ze zijn. Vaak ontdekken ze pas na jaren en enkele crisissen dat ze hoogsensitief zijn.

Dat besef is cruciaal. Pas als je weet dat je hoogsensitief bent, kan je je levensstijl aanpassen en er de vruchten van plukken. Je krijgt a.h.w. je eigen gebruiksaanwijzing. Ontdek of je hoogsensitief bent in Hoogsensitief? Ken je gebruiksaanwijzing!

Hoe herken je hoogsensitiviteit en hoe kun je ermee omgaan?


Bekijk de hele masterclass video waarin ik je concrete tips geef om om te gaan met hoogsensitiviteit.

Ondernemer worden: iets voor jou?

Ben je hoogsensitief, dan heb je sneller last van stress, lange werkdagen en een drukke werkomgeving. Vaak kan je ook moeilijk om met het gevoel dat het ‘niet klopt’. En dus ben je kwetsbaar voor een burn-out of bore-out.

Vermijd je dus best een carrière als ondernemer? Integendeel. Als ondernemer deel je zelf je tijd in, werk je waar en wanneer je wil, geef je zelf zin aan je werk en word je niet gecontroleerd door een baas. Stuk voor stuk zaken die een HSP’er gelukkig maken.

Anderzijds is het natuurlijk een grote stap. Ondernemer worden trekt je aan, maar maakt je misschien ook bang. Er spoken dan allerlei vragen door je hoofd:

 • Zal ik het wel kunnen?
 • Wat zal ik aanbieden?
 • Zit er wel iemand op mij te wachten?
 • Zal ik ervan kunnen leven?
 • Hoe ga ik om met de onzekerheid?

Freelancer of ondernemer

Het kan helpen om in stapjes te werken. Eerst als freelancer, dan als ondernemer. Dit is het verschil:

Een freelancer werkt als zelfstandige voor één of meer bedrijven. Hij/zij gaat ‘solliciteren’ voor een freelancecontract. De voordelen: je hebt collega’s, je moet niet verkopen en je kan de methodes van het bedrijf gebruiken. Je bent dus a.h.w. een zelfstandige werknemer.

Een ondernemer gaat een stapje verder. Hij/zij ontwikkelt zelf een aanbod en gaat dat verkopen aan zoveel mogelijk klanten. Ondernemers zijn zichtbaar en werken – zeker in het begin – vaak zonder collega’s. Het voordeel: je bent nog vrijer om je eigen ding te doen, je kan jezelf verder ontwikkelen als ondernemer en op termijn mogelijk meer verdienen.

Groei in je ondernemerschap

Wil je ondernemer worden? Bereid je dan goed voor, besef dat ondernemerschap een vak is en gun jezelf de tijd om te groeien in je nieuwe rol. Door te starten als freelancer, bijvoorbeeld. Ik heb die weg ook afgelegd en geloof dat jij ook geld kan verdienen met je passie. Daarom ontwikkelde ik een programma op maat van (bijna-)ondernemers:

Hoe kunnen wij je helpen?

 • Lees meer over HSP. Ik verzamelde voor jou enkele boekentips.
 • In 5 stappen weten wat ik wil | Je wil kijken of ondernemerschap past bij wie je bent en wie je wil zijn? Schrijf je dan in!
 • In 7 stappen bereiken wat ik wil | Weet je wel wat je wil, maar niet weet hoe dit te bereiken? Dan is dit programma geknipt voor jou!
 • VIP-coaching | Droom je ervan om ondernemer te worden? Laat je begeleiden door een business coach en neem een vliegende start!
loopbaanchequesJe kan onze programma’s betalen met loopbaancheques of KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).


Maak een afspraak
voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!