Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Ondernemerschap

Ondernemer: pleeg jij zelfsabotage? Door Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work

Herken je dit? Je werkt hard om te zorgen dat er brood op de plank komt. En heb je tijd over, dan gebruik je die om alle andere ballen in de lucht te houden en jezelf en je bedrijf verder te ontwikkelen. Je bent continu bezig. Niets lijkt je te kunnen stoppen. Zelfs ’s nachts maal je door… Maar heb je er ooit aan gedacht dat de oorzaak hiervan weleens zelfsabotage zou kunnen zijn?

Succesthermostaat

Gay HThe Big Leappendricks  beschrijft in zijn boek onze succesthermostaat. Volgens hem hebben we een innerlijke thermostaat die de hoeveelheid liefde, succes, geluk… die we onszelf toestaan, bepaalt. Als het ‘te veel’ wordt, gaan we onszelf saboteren. We hebben een bepaalde ‘comfortzone’, en die is ontstaan in onze kindertijd en is nauw verbonden met de term ‘eigenwaarde’. Hoeveel vind je dat je waard bent?

Zodra je de ingestelde waarde van je interne thermostaat overschrijdt, word je onrustig. Plots ga je letten op negatieve dingen in je leven en gebeuren er ongelukjes, zit het net allemaal even tegen… Je komt in een negatieve spiraal en je vervloekt die Wet van Murphy! Je trapt op de rem…

 


Terug naar het vertrouwde…

Onbewust verlangen we naar het bekende, onze normale werk- en denkpatronen. We willen terug naar een situatie waarin we ons weer veilig voelen. We denken dat geluk in ons leven pas mogelijk is als… we zoveel zijn afgevallen, een goede relatie hebben, een betere opdrachtgever vinden, meer verdienen…

Heb je weleens het gevoel gehad dat je iets niet verdient? Dat iets te mooi is om waar te zijn… Dat is precies wat ik bedoel met die innerlijke saboteur. Het is een negatieve reactie op een positieve verandering in je leven.

Blijvende verandering

Door bewust te zijn van dit proces, kan je er iets mee! Je kan je wapenen tegen deze negatieve gedachten en zorgen dat doorbraken die grote veranderingen in je leven veroorzaken, ruimte krijgen…
Het is een kwestie van je succesthermostaat een standje hoger te zetten. Dit stopt dus nooit, omdat onze wereld continu verandert, of je nu wil of niet, zowel privé als professioneel.

Reserveer nu jouw plek voor het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’ en je leert het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die het niet zijn! Bovendien krijg je 4 gratis tips om jouw zichtbaarheid een boost te geven!

Huidige stand

Kijk even naar je eigen ontwikkeling en zakelijke groei. Welk pad heb je al afgelegd? Ben je blij met wat je al bereikt hebt? Merk je dat je in de loop der jaren anders bent gaan denken? Waarschijnlijk is dit ook beïnvloed door de mensen om je heen; je partner, je vrienden, je coach, je opdrachtgevers, je netwerk, je collega’s…

3 concrete tips voor een paar standen hoger:

the-magicDankbaar zijn voor waar je nu bent neemt negatieve gevoelens weg. En zodra je deze dankbaarheid voor jezelf uitspreekt en/of opschrijft, ontstaat er een nieuwe comfortzone voor succes. Je eigent je succes toe! Hierdoor zet je automatisch je succesthermostaat een paar standen hoger. Dankbaarheid versterkt je nieuwe perspectief en opent een poort naar een wereld vol mogelijkheden. Angst vermindert… Hoe dit werkt en hoe je er praktisch mee aan de slag kan, is uitgebreid beschreven in het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne. Ik schrijf ’s avonds 5 dingen op waarvoor ik dankbaar ben die dag. Mijn dankbaarheidsboekje ligt naast mijn bed.

Problemen die je zag of meende te zien, ga je nu beschouwen als mogelijkheden. Mogelijkheden om jezelf en tegelijk anderen te helpen. Mogelijkheden om iets nieuws te leren. Mogelijkheden om iets te verdienen. Om te groeien en vermogen op te bouwen. En mogelijkheden om jezelf te zijn en tot uitdrukking te brengen wie je écht bent. Dit biedt nieuwe perspectieven….nieuwe successen zijn in aantocht! Ook voor jou!

Mij helpt het maken van een visionboard heel erg. Ik pak schaar en plaksel en een hele hoop tijschriften en knip er die foto’s en woorden uit die passen bij mijn nieuwe gewenste toekomst! Dit werkt écht! Recent maakte ik een nieuw visionboard, omdat het vorige ‘uitgewerkt’ was… En ik ontdek dat er onder elke droom nog andere dromen zitten. Hierdoor ziet mijn nieuwste dreambord er heel anders uit dan dat van enkele jaren geleden!

Investeer in jezelf en ga te rade bij succesvolle ondernemers! Ondernemen is geen kwestie van genen of geluk, maar iets wat je kan leren! Leer breder te kijken! Wat anderen kunnen, kan jij ook, mits het verwerven van de juiste kennis! Bekijk hier ons aanbod voor ondernemers. Onze programma’s komen in aanmerking voor subsidie van loopbaancheques (ook voor zelfstandigen) en/of KMO-portefeuille!

Neem contact op met een Passion for Work-coach in je buurt voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Zien we elkaar bij het Gratis Webinar?

 

Podcast: Van burn-out naar een leven vol energie! Raf Stevens interviewt Katrin Van de Water

Raf Stevens had een gesprek met Katrin Van de Water, zaakvoerster van Passion for Work over hoe zij van een een burn-out naar een leven vol energie ging.

Naast deze podcast geeft Katrin hier ook een webinar over waarin zij de formule uitlegt om weer energie te krijgen van je werk. Wil jij daarbij zijn? Reserveer dan nu jouw gratis plek voor het webinar Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’.

Raf Stevens is op zoek naar sterke verhalen…

Raf Stevens, specialist in storytelling, is voor zijn podcast steeds op zoek naar sterke verhalen voor echte mensen… Zo sprak hij eerder met Jan Geurtz, Joost Callens, Philippe Bailleur, Elke Jeurissen, Frank Van Massenhove, Dirk De Wachter, Katrien Devos, Jim Lippens… Je vindt deze eerdere interviews hier terug.

In september nodigde hij Katrin Van de Water uit en stelde haar volgende vragen:

 • Hoe lang ga je nog door met Passion for Work?
 • Wat doet Passion for Work precies?
 • De kiem van je succes zit in je identiteit. Hoe zit dat dan?
 • De pijn moet groot genoeg zijn. Hoe heeft bore-out en burn-out je geholpen?
 • Hoe doe je dat, locatie-onafhankelijk werken?
 • Voelde je je gevangen als werknemer?
 • Heb je moeilijke momenten gehad in 12 jaar ondernemerschap?
 • Waarom doe je wat je doet?
 • Wat inspireert je?
 • Wat is dat toch met die Camino de Santiago?

Interview Raf Stevens en Katrin Van de Water beluisteren

Wil jij je loopbaan een boost geven en ook energie krijgen van je werk?

Ga je na een werkdag helemaal ‘leeg’ naar huis en haal je geen energie meer uit je job? Is dit herkenbaar voor jou en verlang je naar meer energie in je werk? Volg dan het gratis webinar ‘Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’. En ontdek de magische formule om weer energie te krijgen van je werk! Reserveer nu gratis jouw plek .

Bekijk hier de programma’s van Passion for Work. Je kan deze programma’s betalen met loopbaancheques  waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde is €1.100, Vlaamse subsdie).

Vraag snel een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt.

Die reorganisatie was het begin van iets heel nieuws…

Vaak stellen mensen me de vraag waarom of hoe ik na een carrière van meer twintig jaar in een multinational als zelfstandig ondernemer begonnen ben. Nog vaker krijg ik klanten over de vloer die zelf in een reorganisatie zitten en zich afvragen wat er nog rest voor hen. Wees gerust, er zijn altijd mogelijkheden! Hierbij mijn verhaal…

Jarenlang had ik een topjob! Vanuit de HR-afdeling was ik verantwoordelijk voor interne communicatie, ontwikkeling en coaching van medewerkers en was ik nauw betrokken bij grote leer- en veranderingsprocessen. Een job waarin ik mijn passie voor zowel coaching als communicatie kon combineren. Dit was mijn droomjob en ik heb deze dan ook heel veel jaren met enorm veel plezier gedaan!

Tot het tij keerde en bij elke reorganisatie mijn job steeds meer werd weggesaneerd. “Gelukkig” kreeg ik andere verantwoordelijkheden. Jammer genoeg dingen die ik niet graag deed en die mijlen ver weg lagen van waar ik goed in was. Ik heb dus aan den lijve ondervonden wat dit met je energieniveau én je zelfbeeld doet. Maar je houdt vol…want je werkt al plus 20 jaar in een gerenommeerd bedrijf, op een bepaald niveau, met tal van voordelen… dat gooi je toch niet zomaar weg, toch?

Reorganisatie? Het terugvinden van talenten en waarden geeft nieuwe energie

Maar ik hield het niet vol: moe gaan slapen en nog meer moe terug opstaan, geen fut meer, prikkelbaar… Gelukkig las ik toen in Feeling een interview met Katrin Van de Water van Passion for Work: Eureka! Daar moest ik zijn! Ik volgde bij haar ‘In 5 stappen weten wat ik wil’  en kwam daar terug bij mijn Favoriete Vaardigheden, te ontwikkelen Competenties, en mijn waarden. Aansluitend volgde ik ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’. De tips die ik daar opdeed, gebruik ik vandaag nog steeds!  Alleen al het volgen van deze twee programma’s gaf me terug energie!

Uit de coaching bleek meer dan duidelijk met welke talenten ik aan de slag wilde gaan: coaching en communicatie. En ook dat dit niet meer kon binnen mijn huidige werkomgeving. Toen bij een volgende reorganisatie bleek dat er voor mij geen plek meer was, kwam dat hard binnen. Achteraf bekeken was dit precies het duwtje wat ik nodig had om er uit te (durven) stappen.

Van reorganisatie naar de eerste stappen naar zelfstandig statuut

Tijdens het outplacement merkte ik opnieuw dat ik heel graag anderen begeleidde om terug met goesting aan de slag te gaan, en mijn ervaring vanuit HR kwam hier heel goed van pas. Daar wou ik iets mee doen, al wist ik niet direct wat. Eerst maakte ik werk van mijn certificering als coach, om mijn ervaring op dit vlak nog verder uit te bouwen. En bleef ik doen wat ik in de 5 stappen leerde: gaan praten met mensen die doen wat jij wil doen. Dat helpt om uit te zoeken en aan te voelen wat de job inhoudt om zo steeds beter te weten of het bij je past.

Bij Unizo volgde ik het GoforBusiness-traject, om uit te zoeken of het statuut van zelfstandige iets voor mij zou zijn. Tijdens dit traject wordt de haalbaarheid van je idee getoetst in individuele gesprekken met een begeleider. Je stelt een financieel en business plan op en neemt deel aan groepssessies samen met andere (startende) ondernemers. Daarnaast ging ik ook praten met mensen die dit zelfstandig deden en liep met verschillende van hen mee. Toen ik zag dat Katrin haar team van coaches aan het uitbreiden was, vielen heel wat puzzelstukjes samen.

Om te groeien moet je durven loslaten

Vandaag heb ik opnieuw mijn droomjob gevonden en ik vind het magisch om hierin anderen te begeleiden.  Het is een voorrecht om op de eerste rij te mogen zitten als mensen hun talenten (her)ontdekken. Om hen te zien groeien, steeds meer zichzelf worden, steeds dichter bij een job die bij hen past én te zien welke positieve flow er dan ook komt in de rest van hun leven!

Of het allemaal van een leien dakje is gegaan? Niet in het minst. Het was een proces van vallen en opstaan, trial en error, twijfels, hard werken, uitproberen en bijsturen. Maar vooral is deze zoektocht een voorbeeld geweest van hoe je eerst moet (durven) loslaten vooraleer je kan groeien. Die reorganisatie was een noodzakelijk verlies. Om te kunnen groeien als mens en te worden wie ik ben… Dat gun ik jou ook!

Tips bij een reorganisatie

 • Update je CV, maak je profiel aan op jobsites en activeer jobagents zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht als jouw profiel aansluit bij een vacature.
 • Update je Linkedin-profiel.
 • Neem deel aan – meestal gratis –infodagen van alles wat je interesseert, inclusief opleidingen.
 • Hou een overzicht bij van al je acties. Zo breng je in kaart wat je allemaal al gedaan hebt en ontdek je stilaan de rode draad.
 • Noteer hierin de gegevens van al jouw contactpersonen. Handig als je hen later terug wil contacteren.
 • Praat met mensen die doen wat jou aanspreekt. Hoe ziet hun gemiddelde dag eruit? Wat is leuk, wat minder, welk zijn de uitdagingen?
 • Vraag wie van hun contacten voor jou ook interessant kan zijn. Zo heb je steeds een volgende lead.

En jij?

Hangt er bij jou een reorganisatie in de lucht? Wist je dat je ook outplacement kan volgen via Passion for Work? En dat je heel vaak zelf aan je werkgever een bureau kan voorstellen? Neem contact met ons op  mvv outplacement. We luisteren naar je verhaal, en maken een voorstel op maat rekening houdend met het budget van je werkgever.

Hangt er geen reorganisatie in de lucht, maar wil je wel  aan de slag met de programma’s die Passion for Work vernoemde? Wil je hulp bij de tips die ze geeft? Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt. We luisteren naar je verhaal, je vraag en kijken samen met jou welk van onze programma’s het meest geschikt is. Deze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde is €1.100, Vlaamse subsidie; ook voor zelfstandigen).

Leren ondernemen. Door Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work

Ondernemen is geen kwestie van genen of geluk. Het is een vak, en dat kan je leren. Droom jij van ondernemerschap? Heb je je eerste stappen al gezet maar weet je niet hoe verder? Wellicht heb je heel wat vragen…Bijvoorbeeld net als Tamara: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?” Deze en meer vragen beantwoordde ik tijdens de Facebook Live over ondernemerschap.

Waarom ik dit doe? Ondernemerschap kan je leren, jij ook!

Omdat ik nog teveel mensen zie die bang zijn om de stap naar ondernemerschap te zetten. Of schaarste aan tijd of geld ervaren en waarbij vrijheid ver te zoeken is. Terwijl het echt anders kan. Door dingen anders te bekijken, anders te doen… Waarom dat het bij sommigen wel lukt? Dat is geen kwestie van genen of geluk, maar van kennis en geïnspireerde actie… Ik spreek uit eigen ervaring… Ik startte van nul 12 jaar geleden. Intussen vonden duizenden mensen de weg naar Passion for Work en hebben we een team van 20 coaches verspreid over heel Vlaanderen.

Eens je de principes van ondernemen kent, kan je deze op alles toepassen. Zo kreeg ik 2 jaar geleden in april de sleutel van mijn appartement op Ibiza , wat ik graag verhuur als ik er niet ben. Ik moest het toen nog helemaal inrichten, en op een eiland ben je daar even mee zoet. Toch is het me gelukt om het te verhuren, gewoon door kennis van branding en ondernemerschap toe te passen. Ik verscheen binnen de 6 maanden zelfs in 2 magazines over Ibiza, allemaal gratis! Die kennis geven we graag door!

Bijvoorbeeld tijdens het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. Schrijf je snel in via de link.

Deze vragen over ondernemerschap beantwoordde ik in de Facebooklive:

 • Tamara: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?”
 • Lieve: “Ik heb geen financiële backup en heb een grote missie. Hoe zet ik die in de wereld?”
 • Johan: “Ik ben 58 en de passie is weg uit mijn hoofdberoep. Ik haal energie uit mijn bijberoep. Ik zou hier meer mee willen doen, maar iedereen raadt me dit af…”
 • Christa: “Ik wil een praktijk op starten als masseuse. Hoe begin ik daaraan?”
 • Michael: “Hoe de voordelen van bijberoep behouden als je steeds meer opdrachten krijgt?”
 • Miranda: “Ik ben zelfstandig coach in bijberoep. Hoe geraak ik aan klanten?”
 • Inge: “Hoe zet je je passies en interesses om in een bedrijf? Ik weet nog niet wat ik precies wil…”
 • Gert: “Wanneer weet je dat het tijd is om je hoofdberoep te verlaten en maak je van je bijberoep je hoofdberoep?”

Bekijk de Facebook Live over ondernemerschap

Wie ik ben?
Ik ben Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work. Ik heb dit bedrijf 12 jaar geleden opgericht nadat ik zelf een bore-out en een burn-out had voor mijn 30Ste omdat ik steevast vastliep in loondienst. Ik kom niet uit een familie van ondernemers, de enige ondernemer die ik destijds kende was de bakker op de hoek. Ook in mijn vriendenkring waren toen geen ondernemers… Toch heb ik de stap gewaagd, ik had immers niets meer te verliezen en het verlangen naar vrijheid was te groot.
Ik heb me die stap nog geen seconde beklaagd, ook al was het niet altijd makkelijk en waren er momenten met tranen waarop ik dacht ‘waar ben ik mee bezig?’, maar ik ging door… en ontdekte prachtige dingen, in mezelf, bij klanten, bij de mensen in mijn team, in de buitenwereld. Deuren gingen open die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik had al snel door dat ondernemen een vak is, wat je kan leren. Daarom heb ik heel veel tijd én geld geïnvesteerd in ondernemerscursussen in het buitenland. Ik ging te rade bij zeer succesvolle ondernemers, hing aan hun lippen en paste toe wat zij voorstelden (als het goed voelde).

Ondernemerschap is hét vehicle om je gewenste lifestyle te creëren!

Ik ontdekte dat ondernemerschap hét vehicle kan zijn om jezelf de gewenste lifestyle te gunnen… Zelf woonde ik vb 3 jaar in Andalusië, waar ik 3 weken per maand was. Sinds twee jaar ben ik heel vaak te vinden op Ibiza. Met een goede internetverbinding én een goed team kan ik mijn business overal runnen… En dat bezorgt me een gevoel van vrijheid. Dat gun ik iedereen!

Hoe wij jou kunnen helpen?

Verlang jij ernaar zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Reserveer snel je gratis plek via de link.

Als je wil weten wat je precies wil doen of welke rol best past bij jou als ondernemer en wat je best delegeert en wat niet, bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Als je te weinig klanten hebt en ‘klantmagnetisch’ wil worden, bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.

Als je een zeer grondige coaching wil door mij, waarin al deze stappen aan bod komen, en we ook nog stil staan bij prijszetting, hoe een team bouwen enz., bekijk dan VIP-coaching . Per jaar kunnen er 15 ondernemers deelnemen aan dit programma.

Je vindt alle info op de website. Deze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques (je krijgt 8 u coaching voor €80, de werkelijke waarde is €1.100; ook zelfstandigen hebben hier recht op!) en KMO-portefeuille.

Weet je nog niet precies welk programma goed bij jou past of wil je starten? Neem contact op met ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach. We luisteren naar je verhaal en leggen je uit hoe we jou kunnen helpen.

Lonkt ondernemerschap bij jou?
Wat gebeurt er als je de roep durft te volgen… Door Katrin Van de Water, oprichtster Passion for Work

Ken je dat, dat je je jaren later nog alle details herinnert van een bepaald gesprek?

Zo’n gesprek had ik met mijn broer, Hans, twee jaar geleden. Hij werkte toen nog 4 dagen per week in loondienst en was daarnaast zelfstandige in bijberoep. Hij had vage lichamelijke klachten waar de dokter niets mee kon. ‘Heb jij daar ook last van op vrijdag (de dag dat hij voor zichzelf werkte)?’, vroeg ik hem. Hij schudde van niet. ‘Een lichaam liegt nooit en wijst je de weg’, zei ik hem. De dagen dat hij in loondienst werkte, had hij minder energie. Maar op vrijdag, zijn zelfstandige dag, had hij energie te over! Zijn grote twijfel was of hij als voltijds zelfstandige er wel van zou kunnen leven en of hij zijn huidige levensstandaard zou kunnen behouden.

Terechte vragen, die hem behoedden voor het nemen van impulsieve beslissingen. Het is goed om daarover na te denken, maar niet om erin te blijven hangen. Ik zag dat hij klanten had en mooie dingen deed in de beperkte tijd die hij had. Er was dus vraag naar zijn product. Maar hoe snel zou de overbrugging te maken zijn van één dag per week naar full-time?

Ik gaf Hans volgende tips:

 1. Ik vertelde hem over Personal Branding en het programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’ voor ondernemers,  wat ik geef over ‘klantmagnetisch’ worden. Iedereen die zelfstandige wordt, kampt immers met de vraag: ‘Hoe geraak ik aan klanten?’. In dit programma leg ik stap voor stap uit wat ik gedaan heb om duizenden klanten aan te trekken bij Passion for Work en in no time  Passion for Ibiza op te richten en te laten draaien.Nu al benieuwd? Ik vertel hier meer over in het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden?’ Schrijf je snel in via de link.
 2. Ik raadde hem ook aan om aan een boekhouder te vragen hoeveel omzet hij per maand nodig had om dezelfde levensstandaard te behouden en om dan terug te rekenen. Hoeveel trainingen moest hij dan geven per maand? Dat bleek ambitieus, maar niet onhaalbaar te zijn… Andere vragen gingen over welke financiële buffer er was en over het ergste dat zou kunnen gebeuren.
 3. Verder stimuleerde ik hem om op zoek te gaan naar succesvolle rolmodellen, eventueel in het buitenland. Wie doet er wat jij doet of wil doen? Hoe doen zij dat? Als zij ervan kunnen leven, wil het zeggen dat het mogelijk is.
 4. Zorg dat je product of dienst een ‘oplossing’ is voor een ‘probleem’ van je ‘doelgroep’. Anders heb je geen professionele reden van bestaan. Ik dacht met hem mee over de invulling van ‘doelgroep’, ‘probleem’ en ‘oplossing’, iets wat ik ook met onze klanten doe…

Enkele weken later… kreeg ik opnieuw telefoon. De beslissing was genomen; de volledige toewijding zou gaan naar zijn bedrijf ‘The Floor is Yours’ waarin hij samen met zakenpartner Toon Verlinden wetenschappers leert om hun onderzoek toegankelijk, leuk én beklijvend te presenteren!

Wat er toen gebeurde? Plots kwamen er mogelijkheden op hun pad, werden ze internationaal gevraagd, schreven ze een boek, traden ze met mensen en organisaties in contact waar ze nooit van hadden durven dromen, kreeg hun event met kinderen ‘de Wetenschapsbattle’ internationale erkenning… en ik zag mijn broer floreren, als mens en als ondernemer. Een gigantisch potentieel werd aangeboord. En ook zijn gezin vaart er wel bij: een energieke partner en papa, die soms veel werkt en af en toe in het buitenland zit, maar ook meer thuis is en bovenal nog geen seconde spijt heeft gehad van zijn beslissing.

En jij?

Verlang jij ernaar zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Schrijf je snel in via de link.

Wist je dat we speciale programma’s voor ondernemers hebben?
Wil je weten of ondernemerschap iets voor jou is? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat klanten jou weten te vinden? Klinkt ‘klantmagnetisch’ worden voor jou als dé hefboom die je kan gebruiken om echt voor je droom te gaan?
Bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
15 ondernemers per jaar kunnen VIP-coaching volgen bij Katrin.

Onze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques (ook voor zelfstandigen; je krijgt 8 u coaching voor €80) en KMO-portefeuille.

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in je buurt.

Voor de Online Business Summit
interviewde Kawtar Najjar Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work

 

Ze stelde Katrin volgende vragen:

 • Kan je wat meer over jezelf vertellen voor de mensen die jou nog niet kennen?
 • Van waaruit ben je begonnen als zelfstandige?
 • Hoe waren de reacties van je omgeving toen je stap naar zelfstandigheid wilde zetten?
 • Hoe heb jij jouw burnout beleefd? En welke stap heeft jou geholpen om eruit te geraken?
 • Is 30 jaar een kantelpunt voor veel mensen?
 • Tegenover de maatschappij ben jij rebel hé?
 • Is het echt jouw doel om mensen vooruit te helpen?
 • Welke stappen moeten mensen ondernemen om hun passie te gaan ontdekken? Het is toch niet gemakkelijk om die effectieve antwoorden te gaan ontdekken?
 • Jullie coaching is door subsidie echt heel laagdrempelig, kan je daar iets meer over zeggen?
 • Op welke manier werk je samen met je team? Jij besteedt veel uit en geeft mensen veel vertrouwen….
 • Hoe gaan jullie op zoek naar de passie van iemand?-Zien jullie bij klanten vaak een shift van werknemer naar ondernemerschap?
 • Zie je bij klanten dat ze niet meer wachten tot hun pensioen om te gaan doen wat ze echt willen?
 • Hoe ben je ertoe gekomen om 2 weken op Ibiza te wonen en 2 weken in Antwerpen? Ik neem aan dat dat niet gemakkelijk is…
 • Hoe doe je dat met je business?
 • Wat zijn jouw grootste tips voor mensen die een online business willen?
 • Je bent al 11 jaar zelfstandig, wat zijn de struggles om te overwinnen en hoe blijf je echt doorgaan? Wat zijn je motivatietips?
 • Je zit dus niet meer in het 40uren werksysteem of 60uren werksysteem?
 • Waarschijnlijk heeft vrijheid ook valkuilen?
 • Hoe gebruik je Facebook?

En jij?

Verlang jij ernaar zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Schrijf je snel in via de link.

We hebben speciale programma’s voor ondernemers. Bekijk  hier ons aanbod.

Onze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques (je krijgt 8 u coaching voor €80, werkelijke waarde is €1.100, ook voor zelfstandigen!) of KMO-portefeuille.

Vraag snel een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met een Passion for Work-coach in je buurt.

 

Waarom geld durven vragen voor je diensten belangrijk is… Door Katrin Van de Water, oprichtster Passion for Work

Ik heb intussen honderden (startende) ondernemers mogen begeleiden. En prijszetting is een logische stap nadat we hun missie helder hebben. Want een missie zonder producten of diensten én bijhorende prijszetting, leidt niet tot een business. En als geld durven vragen mentale blokkades bij je blootlegt, leidt zelfs de mooiste missie tot een stressboel en belandt ze uiteindelijk in de vuilbak. Jammer, want het had evengoed anders gekund…

Maar hoe doe je dat, een goede prijs zetten? 

Ik nodig je uit stil te staan bij de waarde die je levert in plaats van te vergelijken met wat concurrenten vragen. Wat maakt jou uniek? Hoeveel kost het voor een klant als hij niet met jou aan de slag gaat? Wat levert het voor hem op als hij wel met jou aan de slag gaat (niet alleen in geld, maar ook in tijd en energie)? Hoeveel is het hem waard om zijn gewenste resultaat te bereiken?

Dit hangt ook samen met jouw eigenwaarde. Hoeveel vind jij jezelf waard?  Als jij niet congruent bent (denken, voelen, doen) op één lijn, gaan klanten dat voelen en weerspiegelen ze je dat. Dan gaan ze twijfelen, vinden ze je te duur, gaan ze naar iemand anders…

Waarom is het belangrijk om een goede prijs te durven vragen?

 1. Het verandert je mindset→ Je gaat jezelf meer au serieux nemen als je hogere prijzen vraagt
  → Je gaat zelf ook meer je best doen, want je wil kwaliteit leveren en je wil tevreden klanten die waar voor hun geld krijgen.
  Goede prijzen zorgen ervoor dat jij jezelf én je werk respecteert.Ik ben zelf niet de goedkoopste. Ik wil tevreden klanten en wil dat ze naar buiten gaan met het idee dat ze hun investering tig keren terugverdienen als ze toepassen wat ik zeg.

 2. Je trekt andere klanten aan.Als mensen niet investeren in zichzelf, en dus ook niet willen investeren in je product of dienst, zullen ze ook niet investeren in het resultaat. En zijn ze minder tevreden, en heb jij minder voldoening en geeft het je minder energie. Het worden ook geen ambassadeurs voor je.Hoe zou het zijn om dit positief om te draaien; hogere prijzen vragen, gemotiveerde klanten krijgen, die geweldige resultaten halen, tevreden zijn, jij krijgt energie en je klanten sturen mensen naar je door? Het kan! Het is heerlijk om met mijn VIP-klanten te werken. Ik krijg energie van hen. Ze zijn snel, willen vooruit, komen voorbereid, passen toe wat ik hen aanbeveel. Het geeft me voldoening hen te zien groeien! Ik vertel hier meer over in het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden?’ Schrijf je snel in via de link.
 3. Je hebt geld om in jezelf te investeren
  Doordat je hogere prijzen vraagt, hoef je geen 80-uur per week te werken om te overleven. Je hebt tijd over, kan leuke dingen doen waardoor je batterijen opgeladen zijn. Je hebt ook budget om je continu bij te scholen zodat jij geïnspireerd blijft en je deze zaken weer kan doorgeven aan klanten. Waardoor jij weer hogere prijzen kan vragen… Ik spendeer jaarlijks zelf veel tijd en tienduizenden euro’s aan coaching en opleiding. Deze kennis pas ik toe en geef ik met plezier door aan mijn klanten.
 4. Je kan de wereld mooier maken
  Door goede prijzen te vragen, heb je overvloed en verdien je meer dan jezelf nodig hebt. Je kan met een deel van de omzet goede doelen steunen. Dit geeft een enorm gevoel van voldoening. Zelf steun ik Kids for Uganda, Homestars, Change Think Positive…
Geld is echter niet het doel op zich

Als dat wel zo is, merk je dat je het niet kan opbrengen. Geld is niet de motor achter je missie. Mensen en ook jezelf voelen dat. Als je met passie werkt, en je missie kent, weet je WAAROM je het doet. En dan komt het geld vanzelf (als je een goede prijszetting hebt).

En jij?

Ben jij tevreden met jouw prijszetting? Hoe zou het zijn als je je prijzen zou verhogen? Wat zou je doen, als je meer geld zou vragen voor je werk? Hoe zou je leven er dan uitzien?

Verlang jij ernaar zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Reserveer snel gratis jouw plek via de link.

In de VIP-coaching ga ik samen met jou aan de slag om je missie haarscherp te krijgen, je gewenste lifestyle en omzet te bepalen, een helder product- en dienstenaanbod te creëren met de juiste prijszetting. Ik leer je hoe je de klantencarroussel op gang krijgt zodat je gebeld en gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. Ook bekijken we partnerships en samenwerkingen en mogelijke passieve inkomensbronnen. Mijn netwerk staat ook mee ter beschikking voor je. Jouw situatie staat centraal, en ik zet mijn kennis en ervaring van 12 jaar ondernemerschap voor je in. Per jaar kunnen heb ik ruimte om 15 ondernemers te begeleiden.
Neem contact met me op via katrin@passionforwork.net mvv VIP-coaching en je telefoonnummer. Ik bel je dan om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Direct 10 nieuwe klanten dankzij e-mailmarketing: tips van Katrin

Maarten Rottiers van Contentmakers interviewt Katrin Van de Water over e-mailmarketing…

In dit video-interview vind je e-mailmarketing tips die je zelf kan toepassen binnen je bedrijf. Hoe haal je direct 10 nieuwe klanten binnen?

Maarten Rottiers van Contentmakers,  een online content marketing bureau dat ervoor zorgt dat je als kmo meer klanten binnenhaalt, interviewde Katrin Van de Water, zaakvoerster van Passion for Work, één van de eerste kmo’s in België met een professionele online marketing strategie. Maarten kent Katrin sinds 2009 en had een interessante babbel met haar over online marketing. Dit leverde handige email marketing tips op.

Die online marketing heeft Katrin geen windeieren gelegd. Haar bedrijf is op een paar jaar tijd gegroeid van een eenmanszaaak naar een bedrijf met 10 mensen. Ze adviseren werknemers onder meer over Personal Branding. Je leest hier meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres te registreren op de site.

Katrin heeft haar droom kunnen waarmaken: een goed draaiende zaak, waar ze zelf bijna misbaar is. Het was haar droom om een groot deel van het jaar in Spanje te wonen, en dat terwijl haar klanten in België gecoacht worden door haar team.

Bekijk de email marketing tips in de video:

Liever lezen? De video in tekstvorm:

Katrin Van de Water: Ik zie toch wel een correlatie tussen het beginnen met online marketing en de groei van mijn bedrijf. Toen ik pas begonnen was met online marketing zag ik  meteen een effect: een omzetstijging maal twee. Binnen anderhalf jaar. Dit was echt een enorme boost. Volgens mij is email marketing onontbeerlijk voor een bedrijf. Ondertussen hebben we een mailinglijst van bijna 13.000 mensen. Als ik daar een artikel naar toe stuur, levert dat gemiddeld de dag zelf 10 nieuwe klanten op.

Maarten: Waarom denk je dat dat het zo op die manier werkt? Want ja, mensen krijgen massa’s e-mailings binnen…

Katrin Van de Water: Volgens mij werkt email marketing omdat je een bepaalde band opbouwt met je lezer. Wij krijgen heel vaak mensen die zeggen: ‘Oh ik lees jouw artikels al twee, drie jaar’, en die nu pas de stap zetten om klant te worden. Maar door het feit dat ze ons jaren volgen, hebben ze het gevoel: we kennen het bedrijf, het voelt vertrouwd. Zo wordt de drempel kleiner om een klant binnen te halen. Want als ze dan op een gegeven moment vaststellen: ik zoek iemand die mij kan helpen om mijn droombaan te realiseren, dan denken ze aan ons en niet aan de vele andere spelers op de markt.

Volgens mij zijn mensen absoluut bereid om te betalen als ze overtuigd zijn van de waarde van de dienst. En als je in je email marketing altijd gratis content gaat geven (= tips & tricks in de vorm van blogartikels, video’s, …), dan hebben mensen al heel snel het gevoel van: ‘Ah dat is iemand die mij gaat kunnen helpen’. Je gaat jezelf dus niet verkopen, maar  je gaat  heel veel waarde weggeven. Het gevolg is dat mensen je dan als een expert gaan zien. Kwaliteit heeft een prijs, dus dan voel ik ook dat mensen veel minder geneigd zijn om korting te vragen of het goedkoopste te willen. Het gaat écht over het vertrouwen. Mensen zeggen dan: dit is echt de juiste persoon die mij kan helpen met mijn vraag. Zo worden ze klant.

Aan de slag?

Wil je zelf ook een continue klantenstroom op gang brengen? Zichtbaarheid is namelijk een onderdeel van Personal Branding. Katrin begeleidt je graag. Bekijk zeker het programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’ voor ondernemers.

Neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met Katrin mvv 7 stappen ondernemers.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Kunnen passie en overvloed samen door één deur? Door Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work

De thema’s passie en overvloed komen de afgelopen weken via verschillende kanalen op mijn pad. Ik krijg vaak de vraag: ‘Hoe komt het dat Passion for Work werkt!?’ Is het een verhaal van Passie en Overvloed? Ja! Maar ik nuanceer het graag. Twaalf jaar geleden besloot ik ondernemer te worden. Intussen werken we met een team van bijna 20 mensen en mochten we duizenden mensen begeleiden om hun droombaan of droombedrijf te realiseren. Aan passie geen gebrek. De overvloed kwam er niet meteen. Wat is overvloed trouwens? Echte overvloed heb je als je over niets in het leven zorgen hebt, ook niet over geld. Passion for Work is het resultaat van passie, toewijding, doorzetten, veel tijd en geld investeren in kennis en deze kennis toepassen! Met kennis bedoel ik niet alleen vakkennis over loopbaanbegeleiding, maar ook kennis over ondernemerschap, personal branding, social media, mindset en zelfkennis… Immers, ‘zo binnen, zo buiten.’ Onze uiterlijke wereld is een weerspiegeling van onze innerlijke belevingswereld.

‘Toevallig’ las ik onlangs wijze woorden over Passie en Overvloed, die ik graag met jullie deel.

de-attractor-factorIn het boek ‘The attractor factor’ van Joe Vitale las ik een bijzonder experiment over het vergaren van rijkdom dat ooit werd uitgevoerd door Scrully Blotnick. 1500 mensen werden verdeeld in twee groepen. Groep 1 zei dat ze eerst wilde proberen veel geld te verdienen om dan later te gaan doen wat ze echt wilden. Deze groep telde 1245 mensen. De overige 255 van groep 2 zeiden dat ze eerst werk wilden maken van hun passie en vertrouwden erop dat het geld later zou komen.
20 Jaar later telde de hele groep 101 miljonairs. Eén van hen kwam uit groep 1. Dit betekent dat de andere 100 uit groep 2 kwamen, de groep die had gezegd dat ze hun passie op de eerste plaats stelden en dat het geld later dan wel zou komen.

leven-in-overvloedIn het boek ‘Leven in overvloed’ van Deepak Chopra las ik een mooi verhaal dat hierbij aansluit: Er was eens in een land ver weg, een jongeman die naar het woud ging en tegen zijn geestelijk leermeester zei: ‘Ik wil ongelimiteerde rijkdom vergaren en met die ongelimiteerde rijkdom wil ik de wereld helpen en beter maken. Wilt u me alstublieft het geheim vertellen van scheppen van overvloed?’
En zijn leermeester antwoordde: ‘In het hart van ieder mens huizen twee godinnen. Iedereen houdt heel veel van deze opperwezens.

Maar er is een geheim dat je moet weten en ik zal je vertellen wat het is. Hoewel je van beide godinnen houdt, moet je de meeste aandacht aan één van hen schenken. Dat is de godin der kennis. Probeer haar voor je te winnen, bemin haar en schenk haar je aandacht.

De andere godin is de godin van de rijkdom. Als je meer aandacht besteedt aan de godin van kennis, zal de godin van rijkdom zeer jaloers worden en meer aandacht aan jou gaan besteden. Hoe meer je ernaar streeft de godin der kennis te behagen, hoe meer de godin van rijkdom je zal willen behagen. Ze zal je overal volgen en je nooit verlaten. En de rijkdom waarnaar je verlangt zal voor altijd jouw deel zijn.’

Verlang jij ernaar een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Reserveer nu gratis jouw plek via de link.

Wil jij je ondernemerschap een boost geven? Bekijk dan ons aanbod voor ondernemers.

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder op de site in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Ondernemerschap & vrouwen: interview met Katrin van de Water

Dat het ondernemerschap vrouwen uitdaagt het meeste uit zichzelf te halen, ben je ongetwijfeld met ons eens. Maar hoe neem je de eerste stap? Lieve Leysen praat met de oprichtster van Passion for Work over ondernemerschap in het algemeen en over de ervaringen van haarzelf.

In het interview (18 min) vertelt Katrin o.a.:
 • wat je kan doen om als vrouw succesvol ondernemer te zijn
 • dat je niet uit een ondernemersfamilie hoeft te komen om ondernemer te worden
 • dat een bore-out en een burn-out voor haar 30ste de aanleiding was om met Passion for Work te starten
 • wat haar grootste uitdagingen waren als startend ondernemer
 • hoe ze evenwicht bewaart tussen werk en privé
 • wat haar boodschap is voor ondernemende vrouwen

Bij ondernemerschap vrouwen coachen

Jij bent vroeg of laat toe aan de next step. En wij helpen jou daar graag bij. Hier vind je een overzicht van ons aanbod voor ondernemende vrouwen.

Gelukkig vinden ook mannen de weg naar Passion for Work!
Werner Devree (zaakvoerder www.OOOOOOOO.be) getuigt over zijn VIP-coachingstraject:
Werner De Vree klant Passion for Work“VIP-ondernemerscoaching bij Katrin, wat houdt dat in? Met warme glimlach en zachte stem wordt de deur geopend en dit blijft de welkom gedurende het hele traject; je voelt je écht thuiskomen en intuïtief weet je dat je in goede gidshanden bent. Vanuit een heel brede en open kijk,een aandachtig luisterend oor, een prima aanvoelen van wie je bent, begeleidt Katrin je vanuit je kern naar je toekomst. Hier naartoe leiden vele paden en Katrin ondersteunt je op de richting die jij kiest/nodig hebt.Een gericht sterke aandacht voor jouw als mens. Anderzijdsconfronteert en stuurt ze resultaatgericht positief, zodat je met je voeten op de grond blijft staan en tot zeer concreet handelen komt.Vanuit je passie bepaal je je focus, stel je scherp, maak je je actieplan en pak je (opnieuw) steevast het roer in eigen handen, met een ferme boost naar een nóg leuker en lucratiever (ondernemers)leven, waar ook weer anderen profijt en plezier van hebben :-). Katrin, dank je, je bent een schoon mens!”

Per jaar kunnen 15 ondernemers VIP-coaching volgen bij Katrin Van de Water. Als je een gratis telefonisch kennismakingsgesprek wil, neem contact met ons op!  Als je interesse hebt in VIP-coaching, vermeld dit expliciet. Katrin plant dan een belafspraak met je in.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je het eens bent dat het ondernemerschap vrouwen unieke kansen biedt, deel dit artikel dan met jouw vriendinnen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Pagina 1 van 212