arrow_drop_up arrow_drop_down
30 april 2017 

Veel dingen leuk vinden: zó krijg je als multipotential helderheid

Vaak krijgen we de vraag: Wat is de garantie als ik niet weet wat ik wil en ik volg jullie programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ , dat ik het antwoord helder krijg?
Ons antwoord is dan het volgende… Dit programma bestaat uit 5 stappen die door duizenden mensen zijn toegepast, ook in bedrijven, en we hebben ontzettend veel tevreden klanten die na dit programma een heldere missie hebben. Het is belangrijk tijd te nemen om deze 5 stappen ook effectief te doen en zoals in een recept kan je geen enkele stap overslaan. Als jij niet overgaat tot actie om de gewenste pistes te onderzoeken, en blijft hangen in denken over, werkt het niet. We helpen je met ons netwerk net om tot actie over te gaan; om mee te lopen met iemand die doet waar jij van droomt, om met zo iemand te spreken… Net daarom krijg je toegang tot onze online besloten mastermindgroep met meer dan 1.800 leden. Dit is zo krachtig!

En toch zijn er een aantal mensen die hun missie niet vinden, ondanks het toepassen van deze 5 stappen…
We willen natuurlijk weten hoe dit komt. Wat kunnen wij verbeteren om écht iedereen te kunnen helpen? Volgend filmpje geeft inzicht:

 

Uit gesprekken met deze mensen blijkt dat zij zich herkennen in dit filmpje, waar Emilie Wapnick spreekt over de multiopotentialist. Eerder hoorde ik ook al de term ‘creatieve generalist’. Dit zijn mensen die heel veel verschillende interesses hebben, die ervan houden om in een onderwerp te duiken, voor even…. Omdat ze op alles snel uitgekeken zijn. En daarom willen ze niet kiezen voor een specialisme, omdat ze vinden dat kiezen verliezen is…

We delen graag de multipotential ervaring van anderen…

Als kind wilde ik (Katrin Van de Water, oprichtster Passion for Work) leerkracht worden, maar ook schaapherder, reiziger, ontwikkelingshelpster, journalist, eigenaresse van een B&B, boerin, verpleegster en ook nog garagist… Op mijn 12de was de conclusie uit de testen van PMS: ‘je bent niet ambitieus’. Ik kende dat woord niet en vroeg met grote ogen aan mijn moeder wat dat betekende: ‘Schat, je bent niet uitgesproken, je vindt alles leuk!’ Ja, inderdaad…. Ik koos voor de opleiding Master Economie, lekker breed. Werkte 3 jaar in het onderwijs, koos daarna voor het bedrijfsleven en maakte carrière in de HR. Voor mijn 30ste had ik een bore-out en een burn-out.

Ik besloot dat ik vanaf toen enkel nog energie wilde krijgen uit werk en koos ervoor, hoe spannend het ook was, om het statuut van werknemer aan de haak te hangen. Ondernemerschap lonkte!
Ik volgde cursus bij de Personal Branding Academy en daar leerde ik het belang kennen van een niche te formuleren; hoe concreter, hoe magnetischer… Ik heb destijds 50 beroepen onderzocht, waaronder veel van bovenstaande dingen die ik als kind wilde doen, en uiteindelijk voelde ik dat ik het meest enthousiast werd om te starten als zelfstandig loopbaancoach.

Maar wat dan met al die andere dingen? Die parkeerde ik even… Ik had genoeg uitdaging met het opstarten van mijn loopbaancoachingsbedrijf. Ondernemen was immers nieuw voor me. Er ging een wereld voor me open! Ik slurpte de kennis, wijsheid en ervaring van zeer succesvolle ondernemers op, wat vond ik dit interessant! Ik leefde mijn leven en mijn dromen, ik verhuisde naar Andalusië, werkte er met groepen, steunde ontwikkelingsprojecten in Afrika, gaf naast coaching ook training, schreef veel artikels, richtte mijn huis in en verhuurde het, ik verdiepte me in energie en gezondheid…. Op een zonnige zomermiddag besefte ik plots dat ik alle beroepen die me ooit aanspraken, in mijn dagelijks leven aanwezig waren, zij het misschien in een iets ander vorm. Daarom dat ik me geen seconde verveel!

Intussen woon ik grotendeels op Ibiza, ben ik aandeelhouder van een startup, heb ik een nieuw bedrijf opgericht in aankoop en verhuur van vastgoed, verdiep ik me verder in ondernemerschap en ga ik met video’s werken, ben ik constant op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied… En ik bruis van de energie! En dat alles met nog steeds 1 niche na 12 jaar: Hoogopgeleide 30+ers inspireren om hun droombaan of hun droombedrijf te realiseren!

Is dit herkenbaar voor jou? Wellicht ben jij een Multipotential. Reserveer nu jouw gratis plek voor het webinar ‘101 ideeën én heel veel leuk vinden? Multipotential gespot!?

Onze 3 tips voor multipotentials:

1. Besef dat geen enkele keuze definitief hoeft te zijn
2. Weet dat je alle kennis, ervaring én je netwerk overal met je meeneemt
3. Begin met 1 ding, begin, begin, begin….. en geniet ervan, en leef met open zintuigen en stuur bij.

Wat zien we gebeuren bij multipotentials:

Multipotentials gaan in de weerstand omdat ze niet willen kiezen, en blijven hangen in de onderzoeksfase, in denken over… wat hen én hun omgeving op de duur frustreert. Ze beginnen het geloof in zichzelf te verliezen en komen in een negatieve spiraal en leven niet hun mooiste leven, ondanks de vele talenten die ze hebben. Zonde.
Door niet te beginnen, saboteren ze zichzelf, vaak vanuit angst. Het is veiliger voor hen om niet te beginnen, dan om te mislukken of zich al snel te vervelen….

Hoe duidelijker jouw niche, hoe sneller je komt aan je 10.000 uren. Dat aantal uren blijkt volgens specialisten nodig te zijn om te komen tot expertstatus. Je gaat ‘kilometers’ maken én echt goed worden in je vak. De waarde die jij levert aan je klanten neemt toe als je expertise toeneemt. En daarbij hoort dat je een hogere prijs kan zetten.

Herkenbaar?

Meld je dan aan voor ons gratis webinar! In het webinar ‘101 ideeën én heel veel leuk vinden? Multipotential gespot!?’ ontdek je hoe je je talenten inzet en energie en vervulling ervaart.

Daarnaast ontdek je:

  • hoe je keuzes maakt als je 101 ideeën hebt
  • wat een multipotential of creatieve generalist is
  • hoe je ervoor zorgt dat je toch resultaten boekt en niet blijft hangen in ‘denken over’
  • het verhaal van Katleen, die als ondernemer de volgende rollen vervuld: loopbaancoach, professional organizer, out-of-office host, architectuur en designfanaat, food&beverages DIY-er…

Schrijf je snel in via deze link!

Wil jij uit die veelheid aan talenten kunnen distilleren welke piste het interessantst is om op korte termijn mee te beginnen en overweeg jij ondernemerschap of ben je ondernemer? Volg dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Heb je een (voorlopige:-) niche gevonden, en wil je weten hoe je klanten kan krijgen, bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.

Beide programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques.

Vraag snel een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt.

Heb jij 101 ideeën en vind jij heel veel leuk? Dan ben jij een multipotential Schrijf je SNEL in voor het gratis webinar & ontdek hoe je keuzes maakt en resultaten boekt.

 

Guy Lippens

Door

Guy Lippens

op 5 October 2017

bedankt voor je blog, Nu begrijp ik iets beter mezelf, ik ben ook een multipotential! Nu dit nog in goede kanalen leiden. Ik bel je binnenkort !

Katleen Lambregs

Door

Katleen Lambregs

op 27 February 2018

Lieve deugd! Had ik dit maar eerder geweten. Maar ik zie het nu in, en dat is wat telt. Er valt een hele last van me af. Een renaissance-mens! I embrace myself. BEDANKT

Greet Heyvaert

Door

Greet Heyvaert

op 29 March 2018

Heel herkenbaar. Al een tijdje heb ik het gevoel dat ik niet op mijn "werk"-plaats zit. De vraag is echter, waar is MIJN plek? Geen voldoening halen uit mijn werk, zoveel dingen willen doen maar twijfelen over de haalbaarheid om daar ook op professioneel vlak mee aan de slag te kunnen. Andere jobaanbiedingen boeien mij slechts matig of zijn wat te hoog gegrepen omwille van onvoldoende "expertise". Opnieuw energie krijgen is het hoogste goed. Ik ga alvast goed gebruik maken van die loopbaancheques. Tot binnenkort!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?