arrow_drop_up arrow_drop_down
9 juni 2016 
in HSP

Hoogsensitief (HSP)? Wij geven je 6 boekentips

Naar aanleiding over het artikel in Jobat over hoogsensitiviteit (HSP) kreeg ik heel wat vragen van mensen die hierover meer wilden weten en lezen.

Ik kan je volgende boeken over HSP aanraden:

Hoogsensitiviteit algemeen:


Hoog Sensitieve Personen

Elaine Aron

Bekijk boek

 


Hoogsensitiviteit als kracht

Carolina Bont

Bekijk boek

 


Leven met hoogsensitiviteit: van opgave naar gave

Susan Marletta-Hart 

Bekijk boek

 

Hoogsensitiviteit en werk:


Making Work Work for the Highly Sensitive Person

Barrie Jaeger

Bekijk boek

 

Hoogsensitiviteit en relaties:


Hoogsensitieve personen in de liefde

Elaine Aron

Bekijk boek

 

Hoogsensitiviteit en kinderen:

De hoogsensitiviteit survivalgids


De hoogsensitiviteit survivalgids

An Michiels

Bekijk boek

 

Heb jij nog andere interessante boekentips over HSP? Deel ze hieronder zodat we elkaar en anderen inspireren. Dank alvast!

Ben jij hoogsensitief en wil je je carrièrepaspoort (je professionele gebruiksaanwijzing) kennen, zodat jij weet welk werk en welke omgeving bij je past en wat je energie geeft?  Je kan deze info gebruiken om de balans op te maken van je huidige job en/of in een sollicitatie- en evaluatiegesprek. Volg dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.  Al onze coaches zijn vertrouwd met en/of ervaringsdeskundige in HSP!

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80. Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Hilde Van Hove

Door

Hilde Van Hove

op 21 June 2016

Nog een goed boek met een 30 dagen stappenplan om beter bij jezelf te blijven als HSPer is "How to become the most important person in the room" van Rose Rosetree Ik heb geen idee of het ook in het nederlands is vertaald, maar het leest heel gemakkelijk in het engels

Katrin Van de Water
Pieter Offermans

Door

Pieter Offermans

op 2 July 2016

Dag Katrin, Normaal ben ik wat terughoudend in het noemen van mijn eigen werk op andermans website, maar je nodigde me van de week nadrukkelijk uit om dit te doen. Fijn! Daar gaat-ie dan: 'De Hoogsensitieve Werknemer' - Pieter Offermans (Paderborn Books 2015) https://www.bol.com/nl/p/de-hoogsensitieve-werknemer/9200000052284505/ In dit boek laat ik zien hoe organisaties het beste uit hoogsensitieve werknemers kunnen halen. Daar mag namelijk veel meer aandacht voor komen!

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 2 July 2016

Dag Pieter, Dank je wel voor je reactie! Hoe meer mensen hun weg vinden met HSP, hoe beter! En jou boek kan daartoe bijdragen! Groeten, Katrin

Olga Matheusen

Door

Olga Matheusen

op 17 December 2016

Hey Katrin, Het KEERKRACHTboek is nu twee maanden uitgegeven en de meest gehoorde reactie is: "Zo herkenbaar!" Ook voor mensen die hoogsensitief zijn ... Bedankt dat je me vertelde het hier te posten! http://www.ofose.be/Store.html Groetjes, Olga

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 18 December 2016

Dag Olga, Dank je wel om je boek hier te vermelden! Kan zeker interessant zijn voor onze lezers! Groeten, Katrin

Wendy Vastavel

Door

Wendy Vastavel

op 8 November 2017

Ik ben ‘leven zonder filter’ aan het lezen van Fleur Van Groningen. Hierin geeft ze haar ervaringen weer met hoogsensitiviteit. Concrete voorbeelden en aanwijzingen.

Koen Placlet

Door

Koen Placlet

op 15 December 2017

Ik heb het boek "Mijn kind is hooggevoelig" van Ilse van den Daele en Linda T'kindt gelezen. Dat was behoorlijk confronterend want ik heb tijdens het lezen ontelbare keren de film van mijn eigen jeugdjaren voor me zien afspelen. Maar ik ben er ook ontzettend blij mee want ik heb nu eindelijk een houvast waarnaar ik kan teruggrijpen als ik weer eens niet goed weet hoe ik mijn zoon moet aanpakken en ik begrijp eindelijk van mezelf hoe ik in elkaar zit. Wees maar zeker dat ik hier heel wat kostbare dingen uit gehaald heb.

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?