Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Loopbaancheques

Efficiënter werken: Anja Copejans over haar begeleiding door Passion for Work

Waarom nam je contact op met PfW?

Begin 2016 maakte ik tijdens mijn ziekteverlof na een operatie de balans op van mijn job. De conclusie was  dat er voor mezelf een aantal knelpunten waren ontstaan doorheen de tijd die ik tegen wanneer ik terug aan de slag zou gaan, wilde verduidelijken. Ik wilde, nu ik er de tijd voor had, uitzoeken hoe ik efficiënter werken kon en tegelijk de werkdruk kon verlagen.

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Ik vond de begeleiding een verrijking! Mijn talenten werden bevestigd en er was ook aandacht voor mijn waarden.

Wat heeft het opgeleverd?

Ook al lag ik in de zetel te herstellen, wat me vaak een gevoel van zinloos bestaan gaf, toch geloofde ik terug in mezelf en heb mijn droom durven realiseren. Het opvoedingsconcept voor ouder en kind #Lou wat al lange tijd klaar was, werd eindelijk gepubliceerd. Dat het uniek is door het verhaal voor het kind, opvoedingstips voor ouders, een beloningstabel en potjesdiploma vind ik een belangrijke insteek, net als dat ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen aan een mooiere toekomst van kinderen want die begint op jonge leeftijd. Jaha, ik noem dit stiekem ook wel mijn roeping.

Welk aspect van de begeleiding vind je het meest waardevol?

De taken die je tussendoor thuis maakt geven je de kans om extra te reflecteren over jezelf.

Kan je nog 3 andere voordelen van de dienst benoemen?

De Mastermindgroep op facebook, die verbinding met anderen stimuleert.
De mijmervragen ter inspiratie vond ik een leuk extraatje.
De theorie van Einstein concreet toegepast in de loopbaanbegeleiding vond ik inspirerend net als de kennismaking met personal branding, kortom het totaalpakket van Passion for Work was een verrijking voor mij!

Ik ben hierdoor enorm gegroeid, net als mijn zelfvertrouwen en het heeft mijn goesting voor wat ik doe versterkt.  Passion for Work dus:-)!

Zou je deze coaching aanraden aan anderen?

Jazeker, ik heb trouwens al aan verschillende mensen jullie gegevens doorgestuurd, net omdat ik fan ben van jullie aanpak! De nadruk op talenten om de passie voor je job te ontdekken is allesbepalend, zelfs in de kleuterklas wordt er op deze manier gewerkt. Uiteraard vond ik deze bevestiging heel fijn want ik wist wel al langer dat ik de juiste job deed, ontdekken dat het ook anders en nog beter kon, was een opluchting voor mezelf omdat dit meer zou aansluiten bij mijn persoonlijkheid.

Waar sta je nu?

Helaas wacht me nog een operatie in maart, waardoor ik nog niet terug op de werkvloer gestart ben. De verkoop van “Lou gaat op het potje” over zindelijkheid gaat vlot en er is interesse vanuit verschillende organisaties voor workshops voor ouder en kind over het thema. Dit wil ik graag na mijn volledig herstel gaan combineren met mijn job, die ik slechts deeltijds doe. Het eigen project #Lou geeft zoveel voldoening dat dit vraagt om een vervolg.

Waar wil je naar toe?

Samen met de illustrator werden er een aantal thema’s uitgekozen die in de toekomst aan bod zullen komen bij de verdere avonturen van #Lou. De uitwerking van het opvoedingsconcept zal hetzelfde blijven, mét een verhaal voor het kind en tips voor de ouders. Verhaal 2 is reeds volop under construction en gaat over slaaprituelen.

Door de loopbaanbegeleiding heb ik echter ook beter zicht gekregen op mijn expertise wat betreft diversiteit. Hierover een handleiding schrijven om beter en anders om te gaan op school met wie anders is, buiten het eigen referentiekader, zonder vooroordelen, in het belang van het kind en het stimuleren van gelijke onderwijskansen, kan het proces in gang zetten waar ik op lange termijn naar streef. Bovendien denk ik dat diversiteit positief bekijken ook maatschappelijk het verschil kan maken. De beeldvorming is nu vaak eenzijdig en een verhaal heeft altijd verschillende kanten. Voor mij is het belangrijk met empathie te kunnen kijken naar de ander en zijn bedoeling. Emancipatorisch werken is in het belang van de verschillende partijen de enige juiste aanpak en voor mij een bijkomende doelstelling in alles wat ik doe. Dank zij Passion for Work en de kracht van het traject, heb ik mezelf het mooiste cadeau ooit gedaan!

Warme groet,
,

Link Facebook : www.facebook.com/boekenreeksLou
Twitter: @anja_co
Info: info@lou-boeken.be

Wil jij ook weer passie ervaren in je werk? Bekijk dan het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Je kan dit programma volgen met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Je job, een gouden kooi?

De gouden kooi, wat is dat?

Een mooi salaris, aangevuld met mobiele telefoon, auto, carrièrekansen, leuke collega’s… Toch is dat voor sommigen niet (meer) voldoende. Misschien is de ‘houdbaarheidsdatum’ van je job wel overschreden? Velen dromen van ander werk. Weegt de zekerheid van een vast loon wel op tegen meer vrijheid? Ze zien echter geen mogelijkheid om te ontsnappen uit ‘de gouden kooi’ of durven de stap niet te zetten…

Wat is het gevolg?

Het gevolg is dat ze steeds meer vervreemden van zichzelf, dat ze in een negatieve spiraal terechtkomen, die een effect heeft op hun zelfvertrouwen, hun gezondheid, hun relatie… Ze stellen zich de vraag ‘Is dit het nu? Er moet toch meer mogelijk zijn?’. Tegelijk vinden ze dat ze niet mogen klagen…  Zeker als HSP-er heb je hier nog meer last van, omdat je geen werk kan doen enkel om geld te verdienen, het moet ‘zin’ hebben…

Mentaal ziekteverzuim en eventueel bore-out of burn-out zijn vaak het gevolg. Als je dokters, psychologen, therapeuten mag geloven zijn veel van de problemen waar mensen mee kampen, werkgerelateerd.

Wat is de oplossing?

We raden aan om je carrièrepaspoort op te maken. Hierbij ga je in kaart brengen wat voor jou belangrijk is, wat je goed kan én graag doet en wat je graag zou willen ontwikkelen. Hierdoor kan je een balans opmaken van je huidige situatie.

Katrin vertelt hier meer over in haar gratis webinar. Reserveer nu jouw plek voor het webinar ‘Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’.

Wat zijn de mogelijkheden? Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk:

 • je kijkt anders naar je huidige job en/of kan je job op een iets andere manier invullen en/of een nieuwe opleiding volgen: je blijft in hetzelfde bedrijf in dezelfde job
 • je ziet dat de waarden van je bedrijf wel passen bij die van jou, maar dat de functie niet meer klopt: je gaat intern iets anders doen
 • je ziet dat de functie klopt, maar de waarden niet: je gaat extern iets gelijkaardigs doen
 • je ziet dat zowel de waarden als je functie echt niet meer kloppen en bent klaar voor een echte carrièreswitch: misschien overweeg je wel freelancer te worden of je eigen berdrijf te starten, om te beginnen misschien in bijberoep naast je huidige werk?: je gaat extern iets (helemaal) anders doen.
  We promoten ‘de weg van de geleidelijkheid‘ en zullen impulsieve stappen niet aanmoedigen.

Kiezen voor jezelf?

Het leven is kort, en jij bent belangrijk! Jij beslist hoe je leven eruit ziet! Het is jouw leven, en van niemand anders. Vaak zien we dat mensen heel loyaal zijn tegenover hun werkgever. En zichzelf wegcijferen, en daarmee ook hun dromen en verlangens. Hierdoor maken ze zichzelf te klein…  We nodigen je uit loyaal te zijn aan jezelf. Ja te zeggen tegen wat je écht wil, nee te zeggen tegen wat je niet (meer) wil…

Bang voor de onzekerheid?

Alles wat bekend is, geeft vertrouwen. Het is perfect normaal dat je geneigd bent daaraan vast te houden. Vaak echter horen we klanten achteraf zeggen: had ik het maar veel eerder gedaan! Veranderen kan je echter leren.
In ons vervolgprogramma leren we je hoe je verlangen groter kan maken dan de angst. En dan zie je dat de onzekerheid over wat de toekomst brengt, veel minder erg is dan ongelukkig te zijn in je job. Wat heb je écht te verliezen? Het zou kunnen dat je het (een tijdje) met minder zal moeten doen, maar ook daar kan je creatief in worden. Er zijn zoveel mogelijkheden! We denken graag met je mee!

En jij?

Ga je na een werkdag helemaal ‘leeg’ naar huis en is jouw job een gouden kooi geworden? Verlang je naar meer energie in je werk? Volg dan het gratis webinar ‘Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’. En ontdek de magische formule om weer energie te krijgen van je werk! Reserveer nu gratis jouw plek.

Aan de slag?

Wil jij je carrièrepaspoort kennen, zodat er beweging komt in deze uitzichtloze situatie? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.  Je bent dan in staat om een balans op te maken van je huidige situatie, en ziet wel van bovenstaande mogelijkheden het best bij je past.

Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Carrièreswitch? Zeker te overwegen…

 Libelle vraagt raad aan Katrin Van de Water, carrièrecoach bij Passion for Work

Libelle vroeg mijn advies voor deze lezersvraag:
“Ik heb rechten gestudeerd en nu werk ik al twintig jaar bij een advocatenbureau. Maar nu besef ik dat ik de verkeerde studiekeuze heb gemaakt en veel liever in de zorgsector had gewerkt. Is het nu nog de moeite om mijn hele leven om te gooien?”

Beste,

Het is nooit te laat om stil te staan bij wat je wil, want ik vermoed dat je nog wel 20 jaar dient te werken. En een job heeft een groot effect op je energie. Als het daar niet goed zit, heeft dat een negatief effect op de rest van je leven.

Mijn advies:
 • ga eens praten met mensen uit de zorgsector, loop eventueel een dag mee. Informeer je zo goed mogelijk om te kijken of het beeld wat je ervan hebt, klopt met de realiteit.
 • volg een loopbaantraject: samen met een coach ga je je talenten in kaart brengen en kijken welke opleidingen er zijn, wat voor jou belangrijk is in je werk… zodat je de juiste keuze kan maken. Wist je trouwens dat je door inzet van je loopbaancheques, 8 u coaching kan krijgen voor €80? Je leest er hier meer over.
 • ik weet niet welke functie je nu doet, maar eventueel kan je beginnen met gelijkaardig werk in een zorgende setting?
 • verzorging, verpleging zijn knelpuntberoepen. Er zijn mogelijkheden tot herscholing met behoud van uitkering. VDAB kan je er meer over vertellen…
 • de kans is groot dat je je nu in ‘de gouden kooi’ bevindt. Als je daar te lang blijft hangen, riskeer je een bore-out of een burn-out, met negatieve gevolgen op je hele leven…

Ik wens je een wijze, energieke beslissing!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

En jij?

Wil jij iets anders, maar weet je niet wat? Bekijk dan zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Je droomt ervan iets heel anders te gaan doen? Experiment gevraagd!

Je droomt ervan iets anders te gaan doen.

Al zo vaak heb je je afgevraagd hoe het zou zijn om het roer om te gooien. Je piekert, je maakt lijstjes voor en tegen, je maakt financiële berekeningen. Zou ik of zou ik niet… Het is akelig om bestaande zekerheden op te geven…

Om een stap verder te komen is het handig om te gaan experimenteren.

Dit doe je door te spreken met mensen die jouw droomberoep uitoefenen, door erover te lezen, te googlen, door een dagje (of meer) mee te lopen, zodat je voelt of het iets voor jou is, en kan kijken of het beeld dat je hebt van dat beroep, overeenstemt met de realiteit.

Het is dus tijd voor DOEN!

Door concrete stappen te zetten, ga je meer info krijgen en wordt je denken en voelen gevoed, zodat je vooruit geraakt. Je zal zien dat je nog enthousiaster wordt, dat het verlangen groter wordt dan de angst, of net niet, en dan kan je het van je wensenlijstje schrappen. Als je niet tot actie overgaat, blijf je rondcirkelen in je eigen gedachten en gevoelens, en vind je het antwoord nooit.

 Veel mensen zien er tegenop om het eerste contact te leggen.

Ze denken dat ze zichzelf moeten ‘verkopen’. Ga ervan uit dat deze contacten jou geen baan zullen opleveren, je gaat niet solliciteren, enkel ‘proeven’ of het iets voor jou is. Mensen zijn erg bereid om je daarin te helpen. Cliënten die dit vragen hebben nog nooit een ‘nee’ gekregen. Zo is een man van 50 die altijd als arbeider gewerkt had, gestart met een 3-jarige opleiding verpleegkunde, nadat hij vorige zomer in 2 ziekenhuizen een ‘meeloopstage’ gevraagd had. Een andere cliënt van eind de 40 droomde ervan om regisseur te worden. Ik heb hem aangeraden om ‘dat wereldje’ binnen te treden door te gaan figureren in series. Zo heeft hij interessante gesprekken gehad, werd het duidelijk dat dit werk hem echt lag en nu volgt hij een 3-jarige opleiding.

Wat je tijdens zo’n meeloopstage of verkennend gesprek kan vragen:
 • hoe ben jij ertoe gekomen om dit werk te gaan doen?
 • wat bevalt je?
 • zijn er opleidingen nodig om dit te kunnen doen?
 • welke opleidingen zijn kwalitatief?
 • ken je iemand die me verder kan helpen met nuttige info?
Hierdoor zal het steeds helderder worden wat je wil.

Het gaat om fine-tunen. Je leert verwoorden wat jij wil en wat bij je past. Die dingen zullen je energie geven.

Katrin Van de Water, oprichtster en voormalig zaakvoerster van Passion for Work, deed deze oefening jaren geleden…

toen ze op een kruispunt stond in haar loopbaan. Jarenlang had ze hard gewerkt en ze herstelde van een burn-out. Ze had behoefte aan rust, aan natuur. Ze had genoeg van targets, bedrijfswagen waarmee ze gemiddeld 100 km/dag reed, een telefoon die nooit stilstond, het aansturen van mensen…
Op haar favoriete beroepenlijst prijkte schaapherder, eigenaar b&b, zaakvoerder Le Pain Quotidien, Dille & Kamille, loopbaanadviseur… Ze is al deze zaken gaan onderzoeken. Ze heeft een halve dag meegelopen met een schaapsherder, gesproken met mensen met een B&B, de winkels en websites van Le Pain Quotidien en Dille & Kamille bezocht. Ze zag zichzelf niks van dat alles lang doen… Telkens miste ze diepgang en het contact met mensen. Het begon haar steeds duidelijker te worden dat ze haar HR-kennis en ervaring wilde combineren met diepgaand menselijk contact, zodat ze mensen kon inspireren om met passie te gaan werken. Passion for Work was geboren…!

Inspirerende lectuur nodig?

de-wendingLees “De wending, hoe van baan veranderen je leven verrijkt”. Met tips en verhalen van mensen die carrièreswitch maakten. Auteur is Geerhard Bolte.

Durf groots te denken! Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

 

 

En jij?

Ben je tevreden? Misschien werk je met tegenzin en word je er moe en lusteloos van? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Eén van die 5 stappen is de experimenteerfase. We denken daarbij graag met je mee! Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80. Bij dit programma hoort een besloten online mastermindgroep (1000 leden), hier kan je je vragen stellen ivm het experiment. Je kan op die manier gebruik maken van een bijzonder groot netwerk van gelijkgestemden!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Midlifecrisis? Weg met die job? Stel jezelf 3 vragen…

Misschien herken je het wel, je rolt van de ene job in de andere, je doet hier en daar een cursus. De centjes komen lekker binnen, de bedrijfswagen staat te blinken voor de deur. Op een zeker moment begin je jezelf vragen te stellen: “Is dit het nu? Is deze job wat ik wil, wat bij me past en wat ik wil blijven doen?” Die twijfel kan je verlammen. Het is niet leuk. Je begint je vragen te stellen over de kern van je bestaan. Je denkt aan een vroege of late midlifecrisis en wordt onzeker. Misschien ontdek je wel dat je helemaal op het verkeerde spoor zit. Eerlijk zijn tegenover jezelf is het allermoeilijkste, want vaak weet je diep vanbinnen de antwoorden wel.

Vraag om hulp

Vraag een goede vriend/in of je partner om met je van gedacht te wisselen. Zoek iemand die objectief kan luisteren, die je durft te confronteren, die zijn of haar eigen angsten niet op jou projecteert.

Stel jezelf drie vragen

Bij het beantwoorden van de vragen, ga je het liefst uit van je huidige baan omdat dat veilig is. Maar dat is net niet de bedoeling. Durf te dromen.

 1. ‘Waar sta ik voor? Wie ben ik, wat ben ik?’ Vraag vrienden en familieleden jouw belangrijkste eigenschappen te noemen. Sla er oude functioneringsverslagen op na: wat zeiden werkgevers in het verleden over je?
 2. Waar ga ik voor? Wat wil ik bereiken op de korte, middellange én lange termijn? Welke baan of positie ambieer ik? Waar droom ik van?’
 3. ‘Hoe bereik ik dat?’ Dit is het meest concrete onderdeel. Je maakt een lijstje met dingen die je gaat doen: contact zoeken met bepaalde mensen, bedrijven benaderen, een stuk schrijven, een cursus volgen. Die lijst kun je vervolgens afwerken. Het is jammer dat de meeste mensen pas over zichzelf gaan nadenken als hun motor stuk is, en een bun-out of bore-out een feit is. Wacht niet op die persoonlijke crisis, doe het nu!
Loopbaanbegeleiding

Als je in je omgeving geen geschikte sparringpartner vindt, kan je altijd aankloppen bij een loopbaanbegeleider. Hier lees je 5 tips om een goede loopbaanbegeleider te vinden

En jij?

Herken je deze vragen? Dit dilemma? Wat heb jij er al mee gedaan? Met wie zou je erover kunnen spreken? Ken je iemand in je vriendenkring die hiermee worstelt? Ongetwijfeld stof voor een boeiend gesprek…
Geraak je er alleen niet uit? Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Zet je loopbaancheques in bij Passion for Work en geef je loopbaan een boost!

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille.
Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Tevreden Passion for Work-klanten vertellen.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Sven en Roel: ‘Loopbaanbegeleiding vormt brug tussen werknemer en werkgever.’

Sven Van Laer: “Tijdens het Personal Brandingprogramma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’, wordt naast het bepalen van je favoriete competenties evenveel aandacht besteed aan je waarden. Tijdens deze loopbaanbegeleiding werd me duidelijk welk soort werkomgeving voor mij belangrijk is en wat ik nodig heb om gemotiveerd te zijn. Iets om rekening mee te houden want dat was een belangrijke reden waarom ik me in mijn huidige omgeving niet goed meer voelde. Bij het bespreken van mogelijke beroepen en een aantal vacatures die ik had meegebracht, zat daar ook het kantoor van Roel tussen. Aangezien de job me aansprak, raadde mijn Passon for Work-coach me aan met hem een afspraak te maken met een duidelijke opdracht: ik mocht NIET solliciteren. De bedoeling was om af te tasten of dit soort job in dergelijk kantoor iets voor me was. Dat haalde voor mij de druk er wel wat af en het werd een fijne kennismaking. Na het traject ben ik blijven praten met mensen van verschillende bedrijven, zoals ik had geleerd. Telkens echter ging mijn voorkeur weer richting het verzekeringskantoor van Roel.  Dus nam ik terug contact op en na heel wat gesprekken is gebleken dat we echt wel op dezelfde golflengte zitten.

Met trots kan ik dan ook melden dat ik begin februari startte en nu enkele maanden later voelt het nog altijd ongelooflijk goed. Ik ben opgelucht dat ik dank zij Passion for Work heel wat inzichten heb ontdekt over bedrijven en vooral over mezelf. Ik leerde hoe cruciaal het is om concreet te kunnen benoemen wat voor mij belangrijk is, wat ik goed kan én graag doe en wat ik graag wil ontwikkelen. Dat waren mijn aandachtspunten tijdens de gesprekken.  Ik ben eindelijk terug gemotiveerd en ervaar weer wat het is om energie te krijgen van mijn werk en me als een vis in het water te voelen!”

Roel D’haeseleer RD Verzekeringsadvies BVBA: “Toen Sven voor de eerste keer op gesprek kwam, vond ik het leuk als werkgever om vrij te kunnen praten. Ik wist dat Sven een programma volgde bij Passion for Work en dat het voor hem in de eerste plaats belangrijk was om kennis te maken met ons en ons kantoor. Het was een andere insteek dan een traditioneel sollicitatiegesprek omdat Sven zich niet probeerde te verkopen. Hij kwam gewoon in het kader van zijn experimenteerfase langs en zo konden we elkaar beter leren kennen. Dit was voor allebei een meerwaarde omdat we beiden konden aanvoelen of we een match hadden en of we goed konden samenwerken. En ja, we waren al twee jaar op zoek naar een nieuwe medewerker…

Al tijdens het eerste gesprek bleek dat het klikte langs beide kanten. Ik voelde de match, ik dacht dat hij zeker een meerwaarde zou zijn voor ons kantoor. We bespraken hoe we zouden samenwerken, wat belangrijk is voor ons kantoor, voor mij, voor mijn zus, maar ook voor hem. Op welke manier hij gesprekken zou voeren, hoe we de commerciële acties zouden aanpakken, enz. We konden ook bespreken hoe hij zich zou voelen binnen ons team. Wat misschien niet zo evident is voor hem vermits ik samenwerk met mijn zus. Wat me opviel bij ons eerste gesprek was dat hij heel rustig was en gefocust op ‘zich goed voelen in zijn job’, en dat hij duidelijk kon formuleren wat daarvoor nodig was aan de hand van zijn carrièrepaspoort wat hij opmaakte tijdens de coaching. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen: iemand die zich goed voelt, komt graag werken en presteert ook goed en dat is win-win voor werknemer en werkgever, en ook klanten voelen dat!

Sven is nu een tijdje bij ons aan het werk en wat er besproken is tijdens onze gesprekken blijkt ook waar te zijn. Hij voelt zich goed in ons kantoor en de samenwerking verloopt prima. Hij neemt initiatief, is leergierig, werkt graag, snel en goed. Hij combineert het kantoorwerk momenteel met zijn opleidingstraject en is er op gebrand om ook zijn opleidingen tot een goed einde te brengen. Hij voert de gesprekken met de klanten zoals ik het ook graag doe en graag heb. Met andere woorden; iedereen is tevreden en zowel mijn zus als ikzelf voelen ons goed met deze nieuwe wind in ons kantoor!

Bedankt Sven, bedankt Passion for Work. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar kandidaten die goed weten wat ze graag doen, goed kunnen én welke werkomgeving bij hen past!”

Wat kan loopbaanbegeleiding voor jou doen?
 • Ben jij werknemer en wil je je carrièrepaspoort, zodat je in gesprekken met je huidige of toekomstige werkgever veel beter kan aangeven waar er een win-win kan ontstaan? Dan is het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ aangewezen! Je kan hiervoor je loopbaancheques inzetten, waardoor je €80 betaalt voor 8 u coaching (werkelijke waarde is €1100). Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt.
 • Ben jij een werkgever die zijn mensen optimaal wil inzetten? Dan is het handig om het carrièrepaspoort van je medewerkers te kennen! Het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ is dan aangewezen. Je medewerker kan dit volgen met loopbaancheques, waardoor hij €80 betaalt voor 8 u coaching (werkelijke waarde is €1100). Dit kan met een interne kostennota terugbetaald worden, zodat het voor de werknemer gratis is en de werkgever een geringe kost op zich neemt. Contacteer ons voor meer info.
 • We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!
 • Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Loopbaanbegeleiding? Graag, maar hoe door de bomen het bos zien in het grote aanbod?

Het aanbod aan centra voor loopbaanbegeleiding is groot. Ik hoor dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.Vaak krijg ik de vraag: ‘Waarin verschilt Passion for Work van de andere centra?’ Mijn antwoord is steevast: ‘Zoek een bedrijf én een coach die past bij jou’.

10 redenen om loopbaanbegeleiding met loopbaancheques te volgen bij Passion for Work:

 1. Doelgroep: hoogopgeleide 30+ers.
  We checken echter nooit een diploma of leeftijd. We hebben echter ook 20-ers die bewust voor ons kiezen, dus ja, je bent ook welkom als je niet tot onze doelgroep behoort.
 2. Filosofie: Personal Branding
  Je leest er meer over in gratis eBook Personal Branding. Meer dan 22.000 mensen vroegen dit reeds aan.
 3. Visie: We geloven dat er meer mogelijk is dan je denkt!
  We zullen je ook stimuleren om buiten je gebaande denkkader te kijken, en niet enkel mentaal naar antwoorden te zoeken. Waar droom jij van? Waarvan gaat jouw hart sneller kloppen?
  Wij stimuleren ‘de weg van de geleidelijkheid’ en zetten je niet aan tot impulsieve acties…
 4. Methode:We werken volgens een eigen ontwikkelde methode
  Deze methode is praktisch én concreet, legt de link met beroepen, omvat ‘wat’ en ‘hoe’. Je gaat concreet aan de slag met jouw Personal Branding, op een manier die past bij wie jij bent en bij wie jij wil zijn.
 5. Efficiënt
  Je ontvangt vooraf een toolkit: dit is een aanvulling op de coaching, waarmee je thuis zelf aan de
  slag gaat, en waardoor je je loopbaan in de toekomst zelf kan sturen zodat jouw droombaan of droombedrijf binnen handbereik ligt. Wat ook een positief effect zal hebben op je andere levensgebieden en waardoor je leven in flow komt!
 6. Verschillende leervormen
  Onze programma’s zijn een mix van thuis vooraf  voorbereiden(toolkit), individuele sessies, groepssessies (beperkt in aantal), online ondersteuning (tijdens en na het programma)
 7. Maatwerk
  Afhankelijk van jouw vraag adviseren wij het meest geschikte programma. Jouw vraag staat centraal.
 8. 12 jaar ervaring
  Passion for Work werd in 2006 opgericht door Katrin Van de Water. We hebben intussen duizenden mensen mogen begeleiden om hun droombaan of droombedrijf te realiseren. We behoren tot de marktleiders op vlak van loopbaanbegeleiding in Vlaanderen en zijn hiermee begonnen lang voor loopbaanbegeleiding een hype was, uit liefde voor het vak.
 9. Community
  We vinden geven, delen, verbinden belangrijk en stimuleren dat ook door elke persoon die bij ons een programma volgt, toegang te geven tot een online mastermindgroep (+ 1800 leden). Dit is een besloten groep waar je je vragen kan stellen, je successen kan delen, elkaars netwerk kan gebruiken, 24u/24u, 7 dagen/7 dagen tot een jaar na het einde van je traject.
 10. Team
  Al onze coaches hebben ervaring met coaching én in het bedrijfsleven, zijn opgeleid volgens de Passion for Workmethodologie, vinden aandacht, kwaliteit en plezier belangrijk, zijn vertrouwd met hoogsensitiviteit (HSP), velen van hen hebben een bijkomende opleiding rond stress en burn-out gevolgd én kijken ernaar uit om jou te mogen begeleiden bij het realiseren van je droombaan of droombedrijf.

En, o ja! Een deel van de omzet schenken we aan goede doelen in Afrika. Zo steunen we met plezier Kids for Uganda, waar we het schoolgeld betalen van 5 kinderen en Homstars vzw, een organisatie in Zuid-Afrika waar daklozen training krijgen om hen te helpen om werk te vinden.

Hier lees je recensies van +100 tevreden klanten. Word jij ons volgende succesverhaal?

Door inzet van je loopbaancheques krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1.100). We kunnen je helpen als jij professioneel iets anders wil, maar niet weet wat en/of hoe. We hebben verschillende programma’s voor werknemers, freelancers, ondernemers en bedrijven. Bekijk hier ons aanbod.

Ook zonder loopbaancheques kan je bij ons terecht.

Hier lees je verhalen van bijna 100 tevreden klanten! Word jij ons volgende succesverhaal?

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt! Wij gunnen het jou ook om energie te krijgen van je werk, en je droombaan of droombedrijf te realiseren!

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat. Dank alvast!

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques bij Passion for Work! 8 u coaching voor €80!? Ja, het kan écht…

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding helpt jou als werknemer, freelancer of (startende) ondernemer om een antwoord te vinden op je loopbaanvragen.

Komen deze vragen je bekend voor?

 • Lig je wakker van je werk?
 • Ligt bore-out of burn-out op de loer?
 • Ben je misschien hoogsensitief (HSP)?
 • Heeft je job/bedrijf een negatief effect op je privéleven?
 • Wil je professioneel iets anders, maar weet je niet wat?
 • Weet je wat je wil, maar niet hoe dit te bereiken of durf je de stap niet te zetten?
 • Verlang jij ernaar je hart te volgen, ook professioneel?

Eerst bespreek je tijdens een gratis, vrijblijvend telefonisch gesprek je vraag  en situatie en kijk je of je recht hebt op gesubsidieerde loopbaanbegeleiding.
Op basis van dit gesprek, beslis je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Is dit het geval, dan start de loopbaanbegeleiding.

 • In een eerste fase bekijk je met je loopbaanbegeleider wat je loopbaandoel is. Dit kan gaan over inzicht willen krijgen in wat je precies wil. Of misschien weet jij wat je wil, maar heb je hulp nodig om dit te bereiken en/of om je angst te overwinnen om een stap te zetten.
 • Daarna stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op. Hiervoor gebruik je de input uit onze stappenprogramma’s,  de coaching en de online mastermindgroep.
 • Tot slot overloop je met je loopbaanbegeleider hoe je de begeleiding hebt ervaren en of je nog iets moet bijsturen. Heb je daarna nog vragen, dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding terecht in de online mastermindgroep.

Heb ik recht op gesubsidieerde loopbaanbegeleiding?

Je hebt recht op loopbaanbegeleiding als je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 3 voorwaarden voldoet:

 • Je bent minimum 1 jaar deeltijds of voltijds aan het werk als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
 • Woon je in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je in Vlaanderen of Brussel werkt.

Woon je in Wallonië? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je:

 • ​​in Vlaanderen of Brussel werkt én
 • als je verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  Woon je niet in Vlaanderen of Brussel, dan heb je onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding.

Woon je als Belg in Wallonië en werk je in Vlaanderen of Brussel, dan heb je dus géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

Enkele voorbeelden ter verduidelijking:

 • ​Je woont in Gent en werkt in Leuven. Je hebt recht.
 • Je woont in West-Vlaanderen en werkt in Nederland. Je hebt recht.
 • Je woont in Limburg en werkt in Wallonië. Je hebt recht.
 • Je woont in Nederland (of een ander land dat tot de EU of EER behoort) en werkt in Vlaanderen. Je hebt recht.
 • Je woont in Frankrijk (of een ander land dat tot de EU of EER behoort) en werkt in Brussel. Je hebt recht.
 • Je woont in Nederland en werkt in Frankrijk. Je hebt geen recht.
 • Je woont in Wallonië en werkt in Brussel. Je hebt geen recht.
 • Je woonde in Spanje en verhuisde naar Wallonië, en werkt nu in Brussel. Je hebt recht.

Lijst van situaties die momenteel gelijkgesteld zijn aan ‘werkend’
Deze lijst wordt aangepast indien zich nieuwe situaties voordoen.

 • Voor leerkrachten: indien zij een loopbaancheque aanvragen tijdens de periode van uitgestelde vergoeding (juli en augustus). Leerkrachten die gewerkt hebben van 1/9 van het voorgaande jaar tot en met 30/6 van het lopende jaar, hebben recht op een loopbaancheque omdat zij recht hebben op een
  uitgestelde vergoeding.
 • Personen die een verbrekingsvergoeding ontvangen en dit gedurende de periode die deze verbrekingsvergoeding dekt.
 • Personen met een SINE statuut, art 60
 • Personen met een IBO overeenkomst
 • Personen die werken met dienstencheques zonder bijkomend inkomensgarantieuitkering
 • Invoegwerknemers
 • Weppluscontract
 • Personen in het kader van een stage tijdens een Syntra opleiding Bedrijfsbheer (in tegenstelling tot cursisten die in het kader van een VDAB-opleiding stage lopen.)
 • Werklozen die van hun bijberoep hun hoofdberoep gemaakt hebben. Door het werkloos worden (kan niet ingeschreven worden als niet werkende werkzoekend), wordt zijn bijberoep hoofdberoep en heeft hij recht op een cheque. RSVZ maakt geen onderscheid tussen hoofd en bijberoep als zelfstandige.
  Betrokkene blijft professioneel actief.
 • Categorieën 93 (vrij ingeschreven deeltijds werkende zonder uitkering RVA) en 80 ( werkende met uitkering van RVA) en daarnaast zelfstandige in bijberoep met aanvullende uitkering
 • Deeltijds werkenden zonder inschrijving bij VDAB
 • Personen in zwangerschapsverlof
 • Personen tijdens (langdurige) ziekte uitgezonderd ziekte tijdens interim, op voorwaarde dat ze nog een arbeidsovereenkomst of het statuut van zelfstandige hebben.
 • Personen in ouderschapsverlof
 • Personen in tijdskrediet
 • Personen die werken en wonen in Vlaanderen maar een arbeidsovereenkomst hebben niet naar Belgisch recht. (bvb Nederlander woont in Vlaanderen, werkt in Vlaanderen en heeft een arbeidsovereenkomst naar Nederlands recht) Het is mogelijk dat VDAB hier geen gegevens over krijgt, waardoor een burger onterecht een weigering krijgt.
 • Meewerkende echtgeno(o)t(te) van een zelfstandige (valt onder art 6 van KB over activiteit zelfstandige)
 • Tijdelijke werklozen wegens economische oorzaak: bij tijdelijke werkloosheid wordt de arbeidsovereenkomst tussen de werknemer en werkgever niet gestopt dus komen ze in aanmerking voor de loopbaancheque.
 • Werknemer met overbruggingsvergoeding
 • Onthaalouder: ofwel aangesloten bij kind en gezin, dan is hij/zij werknemer. Of hij of zij is zelfstandige.
 • De arts-specialist-in-opleiding
 • De Huisarts-in-opleiding
 • Personen die gebruik maken van een inschakelingsvergoeding

Indien je niet voldoet aan deze voorwaarden, neem dan toch contact met ons op. Wij bespreken samen met jou hoe we jou kunnen helpen.

Hoe vaak kan ik gesubsidieerde loopbaanbegeleiding volgen?

Je hebt elke 6 jaar recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 2 keer 4 uur.

 • Je kan deze 2 pakketten van 4 uur direct na elkaar opnemen of met een tussenpauze erin.
 • Je hoeft deze 2 pakketten niet in hetzelfde loopbaancentrum te volgen.
 • Het eerste vrijblijvende gesprek dat je bij het loopbaancentrum hebt, is gratis en telt niet mee als loopbaabegeleiding.

Hoeveel loopbaancheques bestel ik en hoeveel kosten ze?

 • Je kan slechts 1 loopbaancheque (voor 4 uur begeleiding) per keer bestellen. Als je je 4 uur begeleiding hebt afgerond, kan je een tweede loopbaancheque bestellen.
 • Per loopbaancheque betaal je 40 euro. Dit is erg voordelig, want de reële waarde bedraagt 550 euro. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij. Hierdoor krijg je dus 8 u coaching voor €80 ipv dat je €1100 betaalt. Een serieuze besparing dus!

Hoe bestel ik loopbaancheques?

Je kan op 2 manieren loopbaancheques bestellen:

 • Online via Mijn loopbaan. Kies in Mijn loopbaan in het rechtermenu voor de link ‘Aanvraag loopbaancheques’.
 • Telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

Wanneer bestel ik best loopbaancheques?

 • Je kan wachten met het bestellen van je loopbaancheques tot je een eerste vrijblijvend telefonisch gesprek gehad hebt.
 • Bestel je ze liever op voorhand? Ook dat kan. Hou er wel rekening mee dat loopbaancheques maar 3 maanden geldig zijn. De geldigheidsdatum staat vermeld op de cheques. Start dus voor deze datum met je begeleiding.

Wat gebeurt er nadat ik mijn loopbaancheques besteld heb?

 • VDAB controleert of je recht hebt op loopbaancheques. Heb je er geen recht op, dan krijg je een mail of brief met de reden waarom. Ben je het hier niet mee eens of wil je bijkomende info? Bel dan binnen de 2 weken naar 02 506 12 05 of mail naar lb.cheque@vdab.be.
 • Heb je er wel recht op, dan krijg je van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor 40 euro via mail of post.
 • Heb je het bedrag betaald?
  • Dan ontvang je de dag erna je digitale loopbaancheque van Edenred via mail. Heb je na 2 weken nog geen cheque gekregen? Bel dan naar 02 506 12 05 of mail naar lb.cheque@vdab.be.
  • Opgelet: heb je een verkeerd bedrag gestort of was de mededeling op je overschrijving niet correct? Dan krijg je je geld terug.
 • Maak nu een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt. Bezorg je loopbaancheque aan je Passion for Work-coach. Bij voorkeur via mail. Indien je dit wenst kan je hem ook afdrukken en meenemen.

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?

Geen nood: wanneer je je loopbaancheque niet voor de geldigheidsdatum (binnen de 3 maanden) gebruikt, wordt je geld automatisch teruggestort. Dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt. Je kan een nieuwe loopbaancheque aanvragen, die dan opnieuw drie maanden geldig is.

Zijn loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Neen. Je kan je loopbaancheque niet aftrekken van de belastingen.

Kan ik loopbaancheques aanvragen als ik in mijn opzegtermijn zit?

Ja. Zolang je in je opzegtermijn zit, kan je een loopbaancheque aanvragen. Ben je werkloos, dan kan dit niet meer.

Kan ik loopbaancheques aanvragen als leerkracht wanneer mijn contract is afgelopen?

Heb je het afgelopen schooljaar gewerkt van 1 september tot en met 30 juni, dan heb je recht op loopbaancheques. Doe je tijdens de maanden juli en augustus een aanvraag via Mijn loopbaan, dan kan je aanvraag onterecht geweigerd worden. Is dit het geval, bel dan naar 02 506 12 05 of mail naar lb.cheque@vdab.be.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten?

 • Heb je nog vragen? Mail naar lb.cheque@vdab.be of bel naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).
 • Heb je een klacht over loopbaanbegeleiding? Meld dit zo snel mogelijk aan je loopbaancentrum of via ons klachtenformulier.

Waarom je loopbaancheques inzetten bij Passion for Work?  

Kies een coach én een bureau wat bij je past. Hier lees je 10 redenen om te kiezen voor loopbaanbegeleiding bij Passion for Work.

Interesse?

Wij hebben programma’s voor werknemers, freelancers en (startende) ondernemers. Bekijk hier ons aanbod.
Je vindt een Passion for Work-coach in elke Vlaamse provincie en Brussel.
Mail je naam, mailadres, gsm, woonplaats en wij nemen contact met je op.
Ook als je geen gebruik (meer) kan maken van de loopbaancheques ben je welkom!
Ook als je eerder al een programma bij ons volgde, kan je bij ons terecht. We bekijken samen je huidige situatie en wat jij nu nodig hebt en gaan verder met je aan de slag!

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 22.000 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Graag tot binnenkort!

Het Passion for Work-team.

 

Vind je loopbaancoach: 4 tips

Loopbaancoaches genoeg. Hoe maak je een keuze? Ik geef je 4 tips voor de ideale loopbaancoach. Zo zet je de stap naar je droomjob of -bedrijf.

“Wil ik dit blijven doen?” Die vraag spookt al maanden door je hoofd. Het antwoord ook. Je wil iets anders, dat is duidelijk. Maar je weet niet wat. Of je durft nog niet. Je loopt te piekeren, maar raakt geen stap vooruit.

Dus beslis je om een loopbaancoach in te schakelen. Er één vinden is geen probleem: je googelt meteen een hele waslijst. En nu? Iedereen mag zich loopbaancoach noemen, hoe scheid je het kaf van het koren?

1. Schakel je netwerk in

Vraag aan vrienden, kennissen en collega’s of ze een loopbaancoach kennen waarmee zij – of iemand uit hun netwerk – een positieve ervaring hadden.

2. Methode, prijs en waarde

Maak een shortlist van loopbaancoaches die je aanspreken en bel hen voor een afspraak. Bedenk vooraf welke vragen je wil stellen. En vergelijk hun methode, prijs én waarde. Beperk je dus niet tot het uurtarief van de loopbaancoach: let ook op de voorbereiding, (online) opvolging, locatie en duur van het traject.

Bekijk of de vragen waarop jij graag antwoord wil, aan bod komen. Hoe concreet is het traject? Zijn het losse oefeningen die enkel leiden tot zelfinzicht of legt de loopbaancoach de link met jouw concrete situatie en stimuleert hij jou om in actie te komen? Gaat het alleen over wat je droomjob is, of krijg je ook concrete tips om die te vinden en te doen?

3. Durf doorvragen

Vraag naar de achtergrond van de loopbaancoach. Welke opleiding kreeg hij/zij? Heeft hij/zij ervaring in het bedrijfsleven? Is hij/zij lid van een beroepsvereniging? Schoolt hij/zij zich regelmatig bij? Overweeg je om ondernemer te worden, zoek dan een loopbaancoach die zelf (succesvol) ondernemer is. En bekijk zijn/haar referenties.

Bekijk ook het netwerk van de loopbaancoach op LinkedIn en andere sociale media. Meer dan de helft van de banen wordt via via ingevuld. Als je toekomstige coach een groot netwerk heeft, dan kan hij/zij je vast met interessante bedrijven of personen in contact brengen.

4. Zoek naar de klik en volg je gevoel

Een loopbaantraject is heel persoonlijk, een investering in jezelf en je carrière. Vertrouwen is heel belangrijk. Zoek dus een loopbaancoach waarmee het klikt!

Loopbaanbegeleiding bij Passion for Work

Lees hier 10 redenen om je loopbaancheques in te zetten bij Passion for Work.

Hoe kunnen wij je helpen?

Onze loopbaancoaches gaan graag met jou aan de slag! Wil je graag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt? Neem contact met ons op!

Zet je loopbaancheques in bij Passion for Work en geef je loopbaan een boost!

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille.
Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Onze filosofie

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!