arrow_drop_up arrow_drop_down
20 september 2017 
in HSP

Loopbaanbegeleiding voor HSP: tips tijdens Facebook Live sessie

We merken dat heel wat van onze klanten geboeid zijn door het thema HSP (HSP is de afkorting voor High Sensitive Person). Vandaar dat we er een Facebook Live aan besteed hebben. Passion for  Work-collega Ingeborg Leën beantwoordde met plezier vragen van lezers, waaronder deze:

“Welke ultieme tip kan u geven voor een HSP om zich goed te voelen op de werkvloer? (bv een druk landschapsbureau, veel omringende geluiden + door de aard van het werk is er geen mogelijkheid om je af te zonderen)”

Hoogsensitief extra gevoelig

Hoogsensitieve personen (HSP’s) hebben een gevoelig zenuwstelsel. Ze worden dus sterker geprikkeld dan andere mensen. Hooggevoeligheid is aangeboren en werd bekend door het werk van de Amerikaanse psychologe Elaine Aron.Maar liefst 15 tot 20 procent van de bevolking is hoogsensitief, maar de meerderheid beseft het niet.

Werken en HSP

Wat jij als HSP-er nodig hebt om je goed te voelen op de werkvloer, kunnen wij niet invullen voor jou. Omdat dat voor elke HSP-er anders is. We gaan daar samen naar op zoek in het programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ , waarin we je carrièrepaspoort opmaken. We brengen dan letterlijk en figuurlijk in kaart wat voor jou belangrijk is in je werk, wat jij goed kan en graag doet, en wat jij graag zou willen ontwikkelen. Al deze componenten zorgen ervoor dat jij energie krijgt van je werk. Zaak is om deze componenten te kunnen benoemen voor jezelf, en ook voor je werkgever, zodat jullie samen kunnen zoeken naar een oplossing die voor jou werkt. Want zo krijg je een win-win voor werknemer en werkgever!

Loopbaanbegeleiding voor HSP’ers

We kunnen ook met jou kijken hoe jij buiten het werk ontspanning kan inbouwen. Zoals ik net aangaf kan je door inzet van je loopbaancheques 8 u coaching krijgen voor €80. Contacteer ons als je hiermee aan de slag wil.

Meer over HSP?


Bekijk de volledige video in onze masterclass over HSP

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?