arrow_drop_up arrow_drop_down
23 februari 2018 

Leren ondernemen. Door Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work

Ondernemen is geen kwestie van genen of geluk. Het is een vak, en dat kan je leren. Droom jij van ondernemerschap? Heb je je eerste stappen al gezet maar weet je niet hoe verder? Wellicht heb je heel wat vragen…Bijvoorbeeld net als Tamara: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?” Deze en meer vragen beantwoordde ik tijdens de Facebook Live over ondernemerschap.

Waarom ik dit doe? Ondernemerschap kan je leren, jij ook!

Omdat ik nog teveel mensen zie die bang zijn om de stap naar ondernemerschap te zetten. Of schaarste aan tijd of geld ervaren en waarbij vrijheid ver te zoeken is. Terwijl het echt anders kan. Door dingen anders te bekijken, anders te doen… Waarom dat het bij sommigen wel lukt? Dat is geen kwestie van genen of geluk, maar van kennis en geïnspireerde actie… Ik spreek uit eigen ervaring… Ik startte van nul 12 jaar geleden. Intussen vonden duizenden mensen de weg naar Passion for Work en hebben we een team van 20 coaches verspreid over heel Vlaanderen.

Eens je de principes van ondernemen kent, kan je deze op alles toepassen. Zo kreeg ik 2 jaar geleden in april de sleutel van mijn appartement op Ibiza , wat ik graag verhuur als ik er niet ben. Ik moest het toen nog helemaal inrichten, en op een eiland ben je daar even mee zoet. Toch is het me gelukt om het te verhuren, gewoon door kennis van branding en ondernemerschap toe te passen. Ik verscheen binnen de 6 maanden zelfs in 2 magazines over Ibiza, allemaal gratis! Die kennis geven we graag door!

Bijvoorbeeld tijdens het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. Schrijf je snel in via de link.

Deze vragen over ondernemerschap beantwoordde ik in de Facebooklive:

  • Tamara: “Is mijn idee haalbaar om er in hoofdberoep van te leven? Hoe weet ik of er vraag naar is? Hoe profileer ik me? Bij welke organisaties klop ik best aan voor ondernemerskennis?”
  • Lieve: “Ik heb geen financiële backup en heb een grote missie. Hoe zet ik die in de wereld?”
  • Johan: “Ik ben 58 en de passie is weg uit mijn hoofdberoep. Ik haal energie uit mijn bijberoep. Ik zou hier meer mee willen doen, maar iedereen raadt me dit af…”
  • Christa: “Ik wil een praktijk op starten als masseuse. Hoe begin ik daaraan?”
  • Michael: “Hoe de voordelen van bijberoep behouden als je steeds meer opdrachten krijgt?”
  • Miranda: “Ik ben zelfstandig coach in bijberoep. Hoe geraak ik aan klanten?”
  • Inge: “Hoe zet je je passies en interesses om in een bedrijf? Ik weet nog niet wat ik precies wil…”
  • Gert: “Wanneer weet je dat het tijd is om je hoofdberoep te verlaten en maak je van je bijberoep je hoofdberoep?”

Bekijk de Facebook Live over ondernemerschap

Wie ik ben?
Ik ben Katrin Van de Water, oprichtster van Passion for Work. Ik heb dit bedrijf 12 jaar geleden opgericht nadat ik zelf een bore-out en een burn-out had voor mijn 30Ste omdat ik steevast vastliep in loondienst. Ik kom niet uit een familie van ondernemers, de enige ondernemer die ik destijds kende was de bakker op de hoek. Ook in mijn vriendenkring waren toen geen ondernemers… Toch heb ik de stap gewaagd, ik had immers niets meer te verliezen en het verlangen naar vrijheid was te groot.
Ik heb me die stap nog geen seconde beklaagd, ook al was het niet altijd makkelijk en waren er momenten met tranen waarop ik dacht ‘waar ben ik mee bezig?’, maar ik ging door… en ontdekte prachtige dingen, in mezelf, bij klanten, bij de mensen in mijn team, in de buitenwereld. Deuren gingen open die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik had al snel door dat ondernemen een vak is, wat je kan leren. Daarom heb ik heel veel tijd én geld geïnvesteerd in ondernemerscursussen in het buitenland. Ik ging te rade bij zeer succesvolle ondernemers, hing aan hun lippen en paste toe wat zij voorstelden (als het goed voelde).

Ondernemerschap is hét vehicle om je gewenste lifestyle te creëren!

Ik ontdekte dat ondernemerschap hét vehicle kan zijn om jezelf de gewenste lifestyle te gunnen… Zelf woonde ik vb 3 jaar in Andalusië, waar ik 3 weken per maand was. Sinds twee jaar ben ik heel vaak te vinden op Ibiza. Met een goede internetverbinding én een goed team kan ik mijn business overal runnen… En dat bezorgt me een gevoel van vrijheid. Dat gun ik iedereen!

Hoe wij jou kunnen helpen?

Verlang jij ernaar zelf gebeld te worden en een permanente klantenstroom te hebben? Volg dan het Gratis Webinar ‘Hoe als ondernemer klantmagnetisch worden’. En ontdek het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en die niet succesvol zijn. Reserveer snel je gratis plek via de link.

Als je wil weten wat je precies wil doen of welke rol best past bij jou als ondernemer en wat je best delegeert en wat niet, bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

Als je te weinig klanten hebt en ‘klantmagnetisch’ wil worden, bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.

Als je een zeer grondige coaching wil door mij, waarin al deze stappen aan bod komen, en we ook nog stil staan bij prijszetting, hoe een team bouwen enz., bekijk dan VIP-coaching . Per jaar kunnen er 15 ondernemers deelnemen aan dit programma.

Je vindt alle info op de website. Deze programma’s komen in aanmerking voor loopbaancheques (je krijgt 8 u coaching voor €80, de werkelijke waarde is €1.100; ook zelfstandigen hebben hier recht op!) en KMO-portefeuille.

Weet je nog niet precies welk programma goed bij jou past of wil je starten? Neem contact op met ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach. We luisteren naar je verhaal en leggen je uit hoe we jou kunnen helpen.

Rieke Lemmers

Door

Rieke Lemmers

op 8 August 2018

Ik denk dat velen tegenwoordig de easy-way-out zoeken, maar door weinig inzet bereik je niet het uiterste. Je zal tijd moeten opofferen/inruilen voor succes. Zo kan je op een later tijdstip de vruchten van afplukken. Echt geweldig dat je in Ibiza een huis bezit hoor. Ga zo door!

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 8 August 2018

Dag Rieke, Dank voor je leuke reactie! Success is not that easy, het is een combinatie van factoren, maar het is wel te leren, dat is het leuke... Groeten, Katrin

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?