arrow_drop_up arrow_drop_down
31 oktober 2016 

Kun je een burn-out zien aankomen?

14 jaar geleden was ik meer dan een jaar thuis met een burn-out. Vaak krijg ik de vraag of ik de burn-out kon zien aankomen. Mijn antwoord: ja en nee.

Als ik terugga in de tijd zie ik dat:

 • ik in een eerdere loopbaancoaching al had opgeschreven dat ik vatbaar was voor burn-out en bore-out.
 • ik wist dat ik hoogsensitief was en voelde al langer dat het werken in loondienst niet echt bij me paste.
 • ik was nooit meer uitgerust, herkende mezelf niet meer en had allerlei vage fysieke klachten… Ik die voordien zo sportief was en tonnen energie had, die niets liever deed dan de rugzak nemen en lange tochten maken, op zoek naar avontuur….
 • ik die de dagen aftelde naar onze vakantie 3 weken later; we zouden 3 weken naar Italië gaan…
 • mijn familie en dichte vrienden maakten zich zorgen om me, ze zagen ook dat ik ‘anders’ was dan voorheen
 • op het werk werd ik cynischer, thuis had ik ‘een korter lontje’…

De eerste signalen van een burn-out

Drie weken voor vertrek merkte ik dat ik echt niet meer kon… Ik kon geen 3 weken meer wachten op die vakantie. Ik voelde dat ik moest ingrijpen, omdat anders het leven voor me zou ingrijpen door een verkeersongeval of een hartstilstand. Een doktersbezoek waarbij ik me ziek meldde was het gevolg…

Alle vermoeidheid van jaren kwam eruit. De vage fysieke klachten werden erger. Mijn vriend moest me met de auto brengen naar het hotel bovenop de berg, omdat ik te moe was! In de Pilatesles kreeg ik mijn been niet meer omhoog. Lieve hemel, hoe was dat mogelijk?

Wat is een burn-out precies en hoe kun je het voorkomen?

Bekijk de hele masterclass video waarin ik je concrete tips geef om een burn-out te voorkomen of te overwinnen.

Met een langdurige burn-out thuis

Enkele weken thuis werd meer dan een jaar…Een jaar waarin ik mezelf tot doel stelde om mezelf te helen, mijn energie weer terug te krijgen. Dat werd ‘mijn werk’: werken aan mezelf. Ik ging heel gezond eten, dagelijks even zwemmen, volgde therapie, familie-opstellingen, loopbaanbegeleiding, meditatie… Alles wilde ik doen om beter te worden, en ook uit te zoeken hoe mijn verdere leven er dan zou uitzien.

Ik las: ‘Bij burn-out wordt het oude zelf opgebrand’. En uit de as zou het nieuwe zelf herrijzen…

Spannend hoor, ik kende het oude, wist wel dat dat niet meer werkte, maar wat zou dat nieuwe dan zijn?  En hoe moest ik die controledokter in overtuigen dat ik deze tijd echt nodig had?
Ik was op zoek naar antwoorden: Hoe kon ik energie krijgen van mijn werk? En vond antwoorden… Die ik in een eigen methode vormgaf, waarmee ik anderen wilde gaan helpen. Ik ging verder speuren en kwam in aanraking met de Personal Branding Academy en ging tips voor energiemanagement toepassen…  Alles begon langzaamaan weer te stromen…

Passion for Work - Waarom wordt Personal Branding steeds belangrijker?

Een nieuwe missie werd geboren!

Na 16 maanden thuis zijn, werd Passion for Work geboren! Met de missie om duizenden mensen te inspireren om hun droombaan of droombedrijf te realiseren. Heerlijk dat ik al mijn inzichten en ervaring kon doorgeven!

Of ik nog kans heb op herval? Ik blijf waakzaam en ben heel anders gaan leven:

 • ik doe werk wat ik heel graag doe en bekijk jaarlijks mijn carrièrepaspoort opnieuw
 • ik volg mijn hart en leef een groot deel van de tijd in het buitenland
 • ik laat me ondersteunen door o.a. een gezondheidscoach
 • ik ben veel meer aan het roer van mijn leven gaan staan

Kun jij jouw eigen burn-out zien aankomen?

 • Hoeveel energie krijg jij van je werk? (cijfer van 0 tot 10) Ik raad om dit op te schrijven en bij te houden in je agenda. Zo kan je op tijd ingrijpen. Je zit namelijk in de gevarenzone voor bore-out of burn-out als het cijfer langdurig onder 5/10 is. Bekijk de speciale masterclass video en kom erachter of jij in de gevarenzone zit.

Hoe kan je meer energie krijgen uit je werk?

Volg het gratis webinar ‘Hét geheim om (weer) energie krijgen van je werk’! Schrijf je snel in en ontdek dé formule om duurzaam energie te krijgen van werk!

Bekijk ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil en ga aan het roer staan van je leven en je carrière. Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 coaching-uren voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Contacteer ons en vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach uit je buurt! Veel van onze coaches hebben een bijkomende opleiding rond stress en burn-out gevolgd.

 

Elke

Door

Elke

op 10 November 2016

Mijn burn-out heeft me héél wat levenslessen geleerd. Het was de start van een heel bijzonder en boeiend ontwikkelingstraject. Ik verdiepte me in persoonlijke ontwikkeling wat me op dat vlak heel wat kennis bijbracht. Mijn burn-out was mijn geschenk om me te doen inzien dat ik 'verkeerd' bezig was. Dat ik mijn leven anders moest gaan organiseren en vooral mijn grenzen moest leren respecteren. Grenzen die ik voorheen helemaal niet kende. Zo staat nu wekelijks, iedere zondag, met stip op één in mijn agenda een lange wandeling door de bossen. Vaak krijg ik de vraag: "Heb jij daar tijd voor, om een wandeling van 4 uur te maken?". Wel, sinds mijn burn-out maak ik daar tijd voor. Op dat moment kan werk me gestolen worden. Kan iedereen wachten, en duik ik de natuur in voor mijn moment van vertraging. Een moment van rust dat nodig is, om nadien terug in de hectiek van iedere dag te kunnen duiken. Een hectiek waar ik sinds mijn burn-out véél beter mee weet om te gaan.

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 12 November 2016

Dag Elke, Dank je wel voor je reactie en het delen van je verhaal! En ja, wandelen is zo helend! Vele groetjes, en wie weet tot kijk! Katrin

Maddy Greven

Door

Maddy Greven

op 12 November 2016

Zien aankomen?! Voélen tot in je kleine teen. Meer dan anderhalf jaar thuis. Volledig opgebrand. Helaas zoveel inzichten gekregen dat ik er een boekje over schrijf.... We staan nog maar aan de vooravond van ....

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 13 November 2016

Dag Maddy, Dank voor je reactie! Ik hoop dat de inzichten je ook de weg tonen naar energie. Benieuwd naar je boek! Houd me zeker op de hoogte! Groetjes, Katrin

Yolanda

Door

Yolanda

op 1 July 2017

NEE.... Echt niet.. En toen mijn dokter voorzichtig opperde dat ik zo goed als een Burnout had dacht ik er met twee weekjes thuis en goed rusten er wel mee klaar was... Niet dus. Bleek al gauw dat ik de volle lading had en zit nu negen maanden thuis.... Maar ik hou de moed erin, kom er wel.... Alleen niet morgen 😊

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 18 February 2018

Dag Yolande, ik hoop dat je goede ondersteuning hebt. Quasi al onze coaches hebben een extra opleiding rond stress en burnout gevolgd. Neem gerust contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek via https://passionforwork.be/gratis-kennismakingsgesprek/. Je kan bij ons betalen met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde is €1.100). Graag tot kijk! Groeten Katrin

Natasja van de Peppel

Door

Natasja van de Peppel

op 3 July 2017

Ik zit midden in mijn burn out en heb momenteel geen idee hoe er ooit uit te komen..; Mijn lijf doet zoveel pijn en ik ben zo dood dood moe.

Mie

Door

Mie

op 12 July 2017

Hoi Natasja, zo voel ik mij ook op het moment en heb ook geen benul hoe ik hieruit kan komen? :-(

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 18 February 2018

Dag Natasja. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik hoop dat je goede ondersteuning hebt. Quasi al onze coaches hebben een extra opleiding rond stress en burnout gevolgd. Neem gerust contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek via https://passionforwork.be/gratis-kennismakingsgesprek/. Je kan bij ons betalen met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde is €1.100). Graag tot kijk! Groeten Katrin

Lieve van steerteghem

Door

Lieve van steerteghem

op 3 July 2017

Ben ook 8 maanden thuis geweest met burn out, was volledig op, en de onverwachte dood van m'n hondje was de druppel, volledig gecrached. Na 3 maand terug proberen te werken, maar na maand terug thuis. Sinds 2 maand werk ik terug drie dagen in de week maar blijf verscrikkelijk moe en bij het beetje stress gaat het weer minder met me. Hoop dat dit snel onder controle krijg. September begin ik met een opleiding die ik al jaren wil, hopelijk brengt dit mijn bodemloze energie en levenslust terug

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 18 February 2018

Dag Lieve, ben benieuwd hoe het intussen met je gaat. Geeft de opleiding je energie? Hoe is het op je werk? Groeten, Katrin

Ilse

Door

Ilse

op 8 July 2017

Leeggelopen, emotioneel uitgeput en moe, steeds die verdomde vermoeidheid die je leven beknot. Te moe om te werken, te moe om uit te gaan, te moe om Sex te hebben, te moe om veilig met de auto te rijden, te moe om leuke gesprekken te volgen, plezier te maken, lekker te koken.....alles wat het leven leuk maakt wordt lastig om dragen. Deze morgen een wandeling gemaakt, nu platte rust in de hoop dat ik straks eten kan klaar maken voor mijn gezin. Zit in burnout herval sinds een jaar. Lichaam doet minder pijn. Meditatie, ademhalingsoefeningen en rust helpen me goed. Maar vermoeidheid blok aan mijn been.

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 18 February 2018

Dag Ilse, ik ben beneiuwd hoe het intussen met je gaat. We zijn er graag voor je. Contacteer ons zeker voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt via https://passionforwork.be/gratis-kennismakingsgesprek/. Groeten, Katrin

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?