Page content

Kristine getuigt: “8 maanden geleden gaf ik mijn ontslag, ik ben nu klaar voor een nieuw begin…”

article content

Kristine getuigt: “8 maanden geleden gaf ik mijn ontslag, ik ben nu klaar voor een nieuw begin…”

Vandaag was mijn laatste dag op kantoor nadat ik acht maanden geleden mijn ontslag indiende. Gisteren organiseerden de collega’s en afscheidsdrink, waren er cadeautjes, en iedereen wenste mij geluk. Vandaag trakteerden ze mij nog op een heerlijke lunch in één van de beste restuarants van Leuven. Bedankwoordjes langs alle kanten voor mijn bijdrage aan het bedrijf… Wauw! Ik zou nog gaan twijfelen of het wel de juiste beslissing was om te vertrekken.

Nee, toch niet hoor… Na twee burn-outs in zes jaar is deze job wel genoeg geweest.
Na mijn eerste burn-out volgde ik het programma “In 5 stappen weten wat ik wil”. Het was toen al duidelijk dat het voor mij zo niet verder kon, dat deze job alle energie uit me zoog. Ongeveer in diezelfde periode werd ik met mijn mijn job in een ander team ondergebracht waar er meer ondersteuning was, zodat het even leek alsof het probleem zichzelf oploste. Niet dus.

Acht maanden geleden had ik een tweede burn-out, nog erger dan de eerste. Ik staarde maar naar mijn computerscherm zonder dat de cijfers nog iets betekenden. Het leek alsof mijn brein tot gehakt was verwerkt. Zelfs mijn muis verzetten was er te veel aan. Toen besloot ik om mijn ontslag in te dienen. Na al die jaren, en ondanks het programma met de 5 stappen, wist ik nog steeds niet wat ik wilde. Het was wel klaar en duidelijk wat ik niet wilde: Deze job, deze taken, deze excel sheets… Ik vond dat ik de laaste 3 jaar niets nieuws meer had bijgeleerd, dat er geen enkele uitdaging meer was.

Tegelijkertijd vond ik het idee om ontslag te nemen zeer intimiderend. Ik heb toen mijn  toolkit van het 5-stappenplan nog eens bekeken, en dat was het laatste dat ik nodig had om mij over de streep te trekken. Ik heb alles uitgelegd aan mijn baas en ervoor gezorgd dat hij er geen speld tussen kon krijgen. Ik wilde geen tegenvoorstel, geen on-the-job counseling, geen begeleiding, niets. Ik wilde weg en liefst zo snel mogelijk. Ik wilde mijn baas niet in de steek laten en heb toen voorgesteld om in dienst te blijven tot er iemand anders was aangeworven. In die periode ben ik het rustiger aan gaan doen, geen overuren meer, niet meer achter targets aan hollen, regelmatig een dag vrij nemen enzovoort.

De zoektocht was weer begonnen: wat wil ik dan wel? Ik vond dat een moeilijke en zeer existentiele vraag. Ik wilde geen keuze maken en geen deuren dicht doen. Het moest wel binnen Finance zijn, maar dat is nog een heel universum. Ik besloot dat ik een jaartje interims en kortlopende projecten wilde doen. Mijn laatste stap van het 5-stappenplan uitvoeren; experimenteren, proeven…. Een collega deed een goed woordje voor mij bij een belangrijk kantoor, waar ik direct op gesprek mocht. Daar ontdekte ik dat er binnen Finance een hele markt is waar je als freelancer kan werken, zowel voor interim opdrachten als voor projecten. Het was een eye-opener. Dit was exact wat ik wilde!

In september kreeg ik te horen dat er eindelijk iemand was aangeworven om mijn job van me over te nemen. Ze vroegen me of ik nog twee maanden wilde blijven voor de overdracht. Dat was perfect want zo kon ik mij voorbereiden op mijn nieuw avontuur. Het eerste wat ik deed was me inschrijven voor het programma “In 7 stappen bereiken wat ik wil”. Vanaf toen is het snel gegaan! Ik heb al de stappen opgevolgd, de ene na de andere. Eerst maakte ik mijn elevator pitch. Of nee, ik maakte er wel vijf die ik in verschillende contexten uitprobeerde. Dan schreef ik al mijn twijfels en excuses op en ging ik op zoek naar manieren om ermee om te gaan. Mijn CV, motivatiebrieven en LinkedIn profiel kregen een makeover met elementen van het 7 stappenplan erin verwerkt.  Vooral op LinkedIn ben ik mezelf gaan ‘branden’. Ik heb  lang nagedacht over de woorden die ik zou gaan gebruiken, want ze moeten het juiste imago geven maar ook authentiek zijn.

De reacties waren zeer positief en verrassend. Minstens de helft van de berichten die ik uitstuur krijgen een positieve reactie binnen de 48 uur! Ik schrijf en bel voornamelijk naar HR bedrijven die zich specializeren in Finance. Ik ben verschillende keren op gesprek gegaan en door de technieken van het 7 stappenplan toe te passen wordt het iedere keer  gemakkelijker om uit te drukken wat ik te bieden heb en wat ik voor een mogelijke werkgever kan betekenen. Ik heb geleerd hoe ik de interesse van de tegenpartij kan wekken en ik heb een heel plan klaar om nog meer contacten te leggen en nog meer op gesprek te  gaan. Ik heb ook al enkele gesprekken gehad over specifieke opdrachten. Al mijn (nu ex-) collega’s weten wat mijn plannen zijn, en verschillende hebben al aangeboden om opdrachten door te sturen wanneer ze deze tegenkomen.

Ook maak ik gebruik van de Mastermindgroep van Passion for Work. Dit is een besloten groep waar mensen die ooit een programma volgden hun ervaringen kunnen delen. Via deze groep kon ik aan enkele experts mijn vragen en twijfels voorleggen, waardoor deze vakkundig tot hun juiste proporties werden herleid. Het is alsof ik daar een nieuwe familie gevonden heb waar iedereen elkaar helpt. Ik vind het even leuk om anderen te helpen als om zelf goede raad en feedback te krijgen.

Ik had nooit gedacht dat netwerken en “Personal Branding” zo effectief en zo leuk zouden zijn! Het 7 stappenplan heeft me geholpen om eindelijk te durven doen wat ik altijd al wilde maar steeds bleef uitstellen, en mij daar ook goed bij te voelen. Nu nog mijn chique bedrijfswagen inleveren en mijn oude Opel naar de carwash brengen en ik ben er helemaal klaar voor!

Kristine Delacourt
Freelance Finance & Tax Specialist
0487/22.00.95
http://be.linkedin.com/in/kristinedelacourt/

Ik bied een flexibele oplossing voor bedrijven die tijdelijke versterking nodig hebben op hun financiele of tax afdelingen.

Snelle versterking vinden voor een Finance team is niet altijd evident. Hebt u dringend een medewerker nodig voor een tijdelijk project? Wilt u werk uitbesteden aan iemand met de juiste financiele kennis? Stapelt uw werk zich op wegens een zieke collega of seizoensgebonden schommelingen? Als ervaren Finance professional kan ik me snel inschakelen en toegevoegde waarde creëren vanaf dag één.

En jij?
Hoeveel energie krijg jij van je werk?
Weet jij wat je professioneel wil? Zoniet, bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’
Weet jij wat je wil, maar weet je niet hoe dit te bereiken of durf je de stap niet te zetten? Dan is het programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’ wellicht iets voor jou!
Deze programma’s zijn geschikt voor werknemers, freelancers en (startende) ondernemers. Je kan deze betalen met loopbaancheques of KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheque krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Deze beide programma’s zijn de concrete vertaling van de filosofie van Personal Branding. Je leest meer over Personal Branding in het gratis eBook, wat je ontvangt als je je naam en mailadres hieronder invult. Veel leesplezier!

Ik ben benieuwd naar je reactie, naar jouw ervaringen met Personal Branding. Laat deze hieronder na.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

 

Comment Section

6 reacties op “Kristine getuigt: “8 maanden geleden gaf ik mijn ontslag, ik ben nu klaar voor een nieuw begin…”


Door Ilse op 4 december 2014

Proficiat Kristine! Ik kan me helemaal voorstellen hoe goed je jezelf voelt! Ik heb ook mijn leven omgegooid. In 2006 kreeg ik ernstige slapeloosheid. Dit was voor mij een duidelijk teken dat ik helemaal verkeerd bezig was. Dus ik plaatste mezelf onder de loep, volgde allerlei cursussen, workshops en therapieën en klom stilaan uit mijn nachtmerrie. In 2013 startte ik de lerarenopleiding (geen sinecure om op je 44e terug naar school te gaan maar nu geniet ik er gewoon van). Dit is de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen. In mei 2014 nam ik ontslag (na 11 jaar!) omdat ik absoluut op 1 september voor de klas wou staan. En voilà, ondertussen geef ik Nederlands en Engels aan volwassenen. In juni zal ik mijn lerarendiploma in handen hebben en het plan is om daarna het lang begeerde masterdiploma Engels te halen! Ik weet nu eindelijk wat mensen bedoelen als ze zeggen dat ze energie UIT hun job halen. De wereld is opnieuw groot, nieuw en vol uitdagingen, geweldig!!


Door Katrin Van de Water op 5 december 2014

Dag Ilse,
Dank je wel voor je reactie!
Wat een mooi en inspirerend verhaal!
Geniet van je nieuwe begin! En wat moet dat leuk zijn om van een bevlogen leerkracht les te krijgen!
Vele groeten,
Katrin


Door Jacqueline Moleman op 5 december 2014

Beste Kristine,

Petje af voor jouw verhaal. Vanuit een tweede burn out concrete stappen nemen is niet zo evident. En zeker niet de snelheid waarmee je nu de energie weer vindt om je leven opnieuw vorm te geven. Ik wens je veel succes. Dankjewel voor het delen.


Door Katrin Van de Water op 5 december 2014

Dag Jacqueline,
Dank je wel voor je reactie en bemoedigende woorden!
Groeten,
Katrin


Door Véronique De Prycker op 5 december 2014

Een aantal jaren geleden maakte ik net als Kristine een switch. Voor velen lijkt het vandaag nog steeds een rare wending, voor mij was het een evidentie, gegroeid vanuit een groot ongenoegen en frustratie over wat ik in het bedrijfsleven zag en ondervond.

Ik was 20 jr werkzaam geweest als Financieel Manager en Accountant, waar ik menig ondernemer en CEO had bijgestaan bij het verder uitbouwen van zijn bedrijf, zowel in binnen- als in buitenland. Mijn nochtans uitgebreide verantwoordelijkheden voelden op een gegeven moment nog veel te beperkend voor mijn ambitie die er altijd al uit had bestaan om mensen te doen groeien en succesvoller te maken.

Ik zag ook steeds meer de beperkingen van slechts een pure ‘management’-stijl en miste in veel bedrijven echt ‘leiderschap’.

Ik ging dus verder bijstuderen, maar niet langer in financieel wettelijke reglementeringen maar ik volgde een opleiding in de States rond leiderschap, daarna volgde er nog eentje in een unieke persoonlijkheidstest, ik zorgde tevens voor een licentie in lichaamstaal en vervolgens ging ik mij verdiepen in het netwerken.

In het programma “Shine on your Career” van Passion For Work dat ik bij Katrin in Spanje volgde, kreeg ik de bevestiging dat mijn switch mij op het lijf geschreven was en dat was precies wat ik van het programma verwachtte.

Vandaag ben ik Strategisch Adviseur waarbij ik vanuit mijn expertises in leiderschap en LinkedIn, ondernemers en CEO’s begeleid naar beter ondernemerschap en ik help hun bedrijf te transitioneren naar de noden en wetten van de 21e Eeuw.
Dit doe ik onder diverse vormen maar steeds vanuit 3 pijlers :

1) Algemene strategie. Hoe ziet jouw business plan eruit? Wat voor ontwikkelingen komen er in jouw business/sector/specialisatie op je af? Heb je een goed financieel plan? Heb je een marketing strategie? Heb je een online strategie?
2) Leiderschap. Hoe kijk je naar jezelf? Hoe kijk je naar je bedrijf? Hoe ga je om met alle stakeholders?
3) Netwerking. Online en offline netwerken is één van de krachtigste methoden om nieuwe klanten te vinden. Onderzoek wijst uit dat bedrijven tot 90% van hun transacties via mond-aan-mond reclame realiseren, toch hebben slechts 3% van de bedrijven hier een strategie voor. Weet jij al hoe je dat moet aanpakken?

Het heeft me net zoals Kristine best wat tijd gekost om de ideale pitch te maken, eentje die helder is, die geïnteresseerden duidelijk aanspreekt en die op een beknopte wijze toch voldoende uitdrukt wat de ideale opdrachten zijn voor mij.

Op dit moment ben ik op zoek naar :
1) bedrijven die nog geen online strategie hebben
2) geïnteresseerden die willen leren ‘Hoe LinkedIn nu ECHT te gebruiken’ via een webinar dat ik wereldwijd wil uitrollen begin 2015.

Herken je jezelf hierin of ken je zulke mensen en bedrijven, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Er is veel moed nodig om te doen wat Kristine deed en je ‘veilige’ job opgeven om voor een andere droom te gaan. Het vraagt behoorlijk veel opofferingen om voor jezelf te beginnen, niet in het minst tijd en geld. Maar met een duidelijk plan, een heldere visie en missie, doorzettingsvermogen en veel passie kan je alles realiseren wat je wilt.

Dikke proficiat Kristine, dat je deze keuze voor jezelf maakte !!!
Ik wens je heel veel succes en ik zal jou uiteraard graag aanbevelen in mijn netwerk indien ze nood hebben aan jouw expertise.


Door Katrin Van de Water op 5 december 2014

Dag Veronique,
Dank je wel voor je reactie!
Schitterend om te zien wat je inmiddels, na het volgen van ons programma in Spanje waar je aan de slag ging met je Personal Branding, gerealiseerd hebt.
Ik kijk mee voor je uit ivm gevraagde zaken, en wens je heel veel succes!
Groetjes,
Katrin

Plaats een reactie


*