arrow_drop_up arrow_drop_down
4 april 2015 
in Ontslag

Klant Gemma getuigt: ontslag en een nieuwe (Zuid-Afrikaanse) missie wordt geboren!

Ik deel je graag verhalen waar ik blij van word! Eerder las je dat het onze missie is om mensen te stimuleren om hun droombaan of droombedrijf op te richten, omdat we  geloven dat ze daardoor gelukkiger worden, en dat dit een positief effect heeft op hun omgeving! En dat we hierdoor een gelukkigere maatschappij krijgen.
Zelf dacht ik aan impact in Vlaanderen en Nederland. Door het verhaal van klant Gemma merkte ik dat deze impact reikt tot Zuid-Afrika….

Dag Gemma, kan je even vertellen hoe je situatie en leven eruit zag op 1 november 2013?
Zeker, niet zo rooskleurig! Ik had net 2 hele lastige jaren achter de rug toen ik bij je aanklopte.
Enerzijds werd ik fysiek geconfronteerd met serieuze klachten en anderzijds  was ik de organisatie waarvoor ik al 15 jaar werkte  “ontgroeid”.  Met de werkgever ben ik dan samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om op zoek te gaan naar iets anders. Ik was de 50 gepasseerd, ontslag volgde, daar stond ik dan…

Waarom heb je contact opgenomen met ons? 
Ik kreeg van mijn werkgever de tip om outplacement te volgen bij een voorgesteld bureau. Vanaf het eerste moment zag ik dat niet zitten. Mijn gevoel zei dat ik zelf moest googlen.
Zo kwam ik bij Passion for Work terecht. Je verhaal op je website sprak me aan, ik herkende een deel bij mezelf én het voelde gelijk heel vertrouwd. Na een telefoontje wist ik het zéker:hier kan ik zijn wie ik ben…dit voelt goed. Alleen zo kan ik verder, want dat wilde ik héél graag!

Hoe heb je de begeleiding ervaren?
Heel positief! Vanaf de eerste minuut en dat is nog steeds zo!
De begeleiding, het pakket maar ook de positieve spirit die Passion for Work uitstraalt laat me inzien dat het niet om mijn tekorten maar juist om mijn sterktes gaat.
Wat en waar kan ik mijn sterktes, mijn talenten, mijn passie inzetten? Waar word ik gelukkig van? Alleen al die gedachten verdreven de donkere wolken die op dat moment boven mij hingen. De juiste setting, de juiste tools, de juiste coach…het is zo belangrijk op dat moment! Ik ben mezelf nog steeds dankbaar dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt!

Was die droom om naar Zuid-Afrika te gaan ‘nieuw’?Wat was je grootste eye-opener?
Dat ik een diepe droom had…die tot dan ook heel diep verstopt zat! Die droom was om daklozen in Zuid-Afrika te gaan helpen hun leven weer op te bouwen! En dat daar nog een missie achter zat: sociaal ondernemerschap! Mensen, organisaties en bedrijven, hier en in het Zuiden, met elkaar verbinden…

Achteraf, nu een jaar verder eigenlijk niet!
Het zat blijkbaar al een paar jaar (2010) in mij te “broeden” dus de coaching heeft ervoor gezorgd dat het naar buiten kwam.
Als ik verder terug kijk weet ik ook dat ik als kind al  veel brieven schreef, gericht aan een missionaris uit de Congo…Ik startte eerder al met djembelessen…
En ik heb altijd geroepen dat ik aan de verkeerde kant van de wereld ben geboren…Ik haat sokken en kan niet zonder zon! :-)

Hoe was de reactie van je omgeving?
Eigenlijk viel dat heel goed mee. Natuurlijk was het even schrikken voor mijn gezin…hoezo Afrika?
Maar ook zij wisten het al…ik had toch al wel heel vaak wat los gelaten over mijn passie, achteraf gezien.
Natuurlijk zijn er ook mensen die je voor gek verklaren maar dan dacht ik aan het feit dat ik gelukkig wil zijn en
dat ik dan gewoon moet doen wat ik wil doen en niks anders, gek of niet!
Nu na een jaartje is iedereen er wel aan gewend en zien ze ook dingen gebeuren die mooi zijn, de support komt nu ook vaker uit onverwachte hoek, mooi hé!

Wat is het leukste wat je sindsdien hebt meegemaakt?
Het leukste is wel dat ik al ongelooflijke veel interessante mensen heb mogen ontmoeten!  Zo werd ik onlangs gebeld door de dochter van de president van Zuid-Afrika!
Allemaal mensen met een passie! Het klinkt misschien gek maar alles wat ik nu doe is gewoon “leuk”!

Heb je nieuwe stukken van jezelf ontdekt? 
Het is onbeschrijflijk wat ik het afgelopen jaar geleerd heb. Precies datgene wat in mijn vorige werk mijn zwakte was, wordt nu, zomaar omgezet in krachten!  Engels spreken, sociale media & netwerken waren activiteiten waar ik moe van werd. Deze zaken kwamen aan bod in de coaching en geven me nu energie en ik vind het nog eens superleuk om te doen omdat het resultaat oplevert! Ik ging dus aan de slag met mijn ‘Personal Branding’! Ook ontdekte ik wat ‘sociaal ondernemerschap’ betekent, en ik zie zoveel mogelijkheden!

Ik lees op je blog wonderbaarlijke dingen over ‘de tekens volgen’, kan je daar iets over zeggen? 
Dingen gebeuren niet voor niets in je leven, dat is altijd al mijn kijk op het leven geweest.
Dat het nu bevestigd wordt door de signalen en tekens die ik krijg is de kers op de taart!
Ik geniet er elke dag weer van als ik kan “zien” dat het goed is wat ik doe!
Het is een voorrecht om zo in het leven te staan, dat besef ik heel goed!
Hier ga ik nog een boek over schrijven…je zult verbaasd zijn van wat ik al tegengekomen ben!
Mijn intuïtie en voelsprieten laten me nooit in de steek, zalig om ze in te zetten!  Ze werken dan ook 24/24!

Wat is het moeilijkste tot nu?
Uit mijn comfort zone komen, maar dan echt, hé! En iedere keer doe ik het weer…en iedere keer lukt het!
Het project kan alleen bestaan door giften en donaties maar ook met CO-CREATIE komen we een heel eind.
Het is een andere manier van denken, van samenwerken en van het één komt het ander, dus wat ik het moeilijkst vind tot nu toe is om middelen vragen maar dat was gisteren…

Waar kunnen wij je mee helpen?
Als je ons project wilt steunen of je wil me uitnodigen om mijn verhaal te doen, dat kan:
je kunt me bereiken op 0498/361497 of via email: gemma.demandt@gmail.com.
Je vindt ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en blog.
Alle giften zijn bovendien fiscaal aftrekbaar!
Je leest meer info op de site.

En jij?
-Passion for Work koos ervoor om een deel van de omzet over te maken naar het project van Gemma! Doe jij mee?

-Wil jij ook je missie ontdekken? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.
-Wil jij je missie in de wereld zetten? Bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
Deze programma’s kan je betalen met loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100).
-Je kan bij ons ook terecht voor outplacementWe kijken naar het budget van de werkgever en de vragen van de werknemer en werken een voorstel uit op maat. Wist je dat je zelf een outplacementbureau kan voorstellen zoals Gemma deed?

-We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen hieronder op de site. Meer dan 13.500 mensen gingen je reeds voor. Veel leesplezier!

-Als je dit artikel waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan door middel van de social media knoppen. Het is ook altijd fijn als je hieronder een reactie achterlaat.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?