arrow_drop_up arrow_drop_down

Je potentieel leven? Coach inhuren!

Bill Gates plaatste op 27 juni een Tweet met deze tekst: ‘Everyone needs a coach. We all need people who give us feedback. That’s how we improve’.

Waarom een coach inhuren?

Coaching is een nieuwe toekomst creëren voor jezelf. We willen zoveel: gezonder leven, beter met onze financiën omgaan, liefdevollere relaties, een leukere job, een beter bedrijf, meer vrije tijd… en toch verandert er zo weinig.  We leven maar door en door, tijd passeert, en we komen niet toe aan die dingen die we zeiden belangrijk te vinden om ons leven te verbeteren.
Voor je het weet is er weer een jaar voorbij… Lees hier hoe ik elk jaar mijn doelen uitzet.

Practice what you preach

Zelf heb ik een gezondheidscoach, een financiële coach, een businesscoach, en een lifecoach… Mensen die ik niet allemaal wekelijks of maandelijks zie, maar die me kennen en me bijstaan op cruciale momenten, zodat ik zowel privé als zakelijk floreer! Een coach is een investering die zich terugverdient (in geld, tijd en energie), daar ben ik intussen absoluut van overtuigt!

Als we ‘pijn’ hebben of iets willen leren is het handig om hulp in te schakelen. Als we tandpijn hebben, gaan we naar een tandarts, als we willen leren autorijden, gaan we naar een rijschool. Hulp kan je krijgen van mensen uit je omgeving, of nog beter, van een coach die gespecialiseerd is in datgene waar jij tegenaan loopt. Stel dat je in je eentje zou willen leren fietsen. Zou je er niet snel de brui aan geven?

Voortdurende pijn en mislukking, afwijzing resulteert zelden in competentie. In feite leidt dit vaak tot het tegenovergestelde: opgeven. Wat toch jammer is, want vaak denk je achteraf: ‘Het viel veel beter mee dan ik gedacht had’ of ‘Had ik dit maar eerder gedaan!’.

Sommige dingen weet je al, heb je al gehoord, misschien al meermaals, maar je past ze misschien nog niet toe. Of je past ze maar half toe, waardoor het resultaat uitblijft. Misschien heb je een stok achter de deur nodig om jezelf daadwerkelijk ‘in beweging’ te brengen. Sommige dingen zullen nieuw voor je zijn, of verfrissend. Vaak hoor ik ‘zo had ik het nog nooit bekeken’.

Onlangs las ik: ‘Zelfs het scherpste mes kan zichzelf niet snijden…’ Daarmee is alles gezegd:-)

En jij?

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?