arrow_drop_up arrow_drop_down

Je droomt ervan iets heel anders te gaan doen? Experiment gevraagd!

Je droomt ervan iets anders te gaan doen.

Al zo vaak heb je je afgevraagd hoe het zou zijn om het roer om te gooien. Je piekert, je maakt lijstjes voor en tegen, je maakt financiële berekeningen. Zou ik of zou ik niet… Het is akelig om bestaande zekerheden op te geven…

Om een stap verder te komen is het handig om te gaan experimenteren.

Dit doe je door te spreken met mensen die jouw droomberoep uitoefenen, door erover te lezen, te googlen, door een dagje (of meer) mee te lopen, zodat je voelt of het iets voor jou is, en kan kijken of het beeld dat je hebt van dat beroep, overeenstemt met de realiteit.

Het is dus tijd voor DOEN!

Door concrete stappen te zetten, ga je meer info krijgen en wordt je denken en voelen gevoed, zodat je vooruit geraakt. Je zal zien dat je nog enthousiaster wordt, dat het verlangen groter wordt dan de angst, of net niet, en dan kan je het van je wensenlijstje schrappen. Als je niet tot actie overgaat, blijf je rondcirkelen in je eigen gedachten en gevoelens, en vind je het antwoord nooit.

 Veel mensen zien er tegenop om het eerste contact te leggen.

Ze denken dat ze zichzelf moeten ‘verkopen’. Ga ervan uit dat deze contacten jou geen baan zullen opleveren, je gaat niet solliciteren, enkel ‘proeven’ of het iets voor jou is. Mensen zijn erg bereid om je daarin te helpen. Cliënten die dit vragen hebben nog nooit een ‘nee’ gekregen. Zo is een man van 50 die altijd als arbeider gewerkt had, gestart met een 3-jarige opleiding verpleegkunde, nadat hij vorige zomer in 2 ziekenhuizen een ‘meeloopstage’ gevraagd had. Een andere cliënt van eind de 40 droomde ervan om regisseur te worden. Ik heb hem aangeraden om ‘dat wereldje’ binnen te treden door te gaan figureren in series. Zo heeft hij interessante gesprekken gehad, werd het duidelijk dat dit werk hem echt lag en nu volgt hij een 3-jarige opleiding.

Wat je tijdens zo’n meeloopstage of verkennend gesprek kan vragen:
  • hoe ben jij ertoe gekomen om dit werk te gaan doen?
  • wat bevalt je?
  • zijn er opleidingen nodig om dit te kunnen doen?
  • welke opleidingen zijn kwalitatief?
  • ken je iemand die me verder kan helpen met nuttige info?
Hierdoor zal het steeds helderder worden wat je wil.

Het gaat om fine-tunen. Je leert verwoorden wat jij wil en wat bij je past. Die dingen zullen je energie geven.

Katrin Van de Water, oprichtster en voormalig zaakvoerster van Passion for Work, deed deze oefening jaren geleden…

toen ze op een kruispunt stond in haar loopbaan. Jarenlang had ze hard gewerkt en ze herstelde van een burn-out. Ze had behoefte aan rust, aan natuur. Ze had genoeg van targets, bedrijfswagen waarmee ze gemiddeld 100 km/dag reed, een telefoon die nooit stilstond, het aansturen van mensen…
Op haar favoriete beroepenlijst prijkte schaapherder, eigenaar b&b, zaakvoerder Le Pain Quotidien, Dille & Kamille, loopbaanadviseur… Ze is al deze zaken gaan onderzoeken. Ze heeft een halve dag meegelopen met een schaapsherder, gesproken met mensen met een B&B, de winkels en websites van Le Pain Quotidien en Dille & Kamille bezocht. Ze zag zichzelf niks van dat alles lang doen… Telkens miste ze diepgang en het contact met mensen. Het begon haar steeds duidelijker te worden dat ze haar HR-kennis en ervaring wilde combineren met diepgaand menselijk contact, zodat ze mensen kon inspireren om met passie te gaan werken. Passion for Work was geboren…!

Inspirerende lectuur nodig?

de-wendingLees “De wending, hoe van baan veranderen je leven verrijkt”. Met tips en verhalen van mensen die carrièreswitch maakten. Auteur is Geerhard Bolte.

Durf groots te denken! Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

 

 

En jij?

Ben je tevreden? Misschien werk je met tegenzin en word je er moe en lusteloos van? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Eén van die 5 stappen is de experimenteerfase. We denken daarbij graag met je mee! Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80. Bij dit programma hoort een besloten online mastermindgroep (1000 leden), hier kan je je vragen stellen ivm het experiment. Je kan op die manier gebruik maken van een bijzonder groot netwerk van gelijkgestemden!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?