Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Page content

Is de houdbaarheidsdatum van jouw job bijna verstreken?

article content

Is de houdbaarheidsdatum van jouw job bijna verstreken?

Wist je dat ook een job en taken binnen die job een houdbaarheidsdatum hebben? Werk is immers niet gewoon ‘werk’. Ik leg het je graag uit…

The Bad, The Good and The Great

Je kan een onderscheid maken tussen ‘bad work’, ‘good work’ en ‘great work’.

  • ‘Bad work’ is datgene wat je energie kost, wat je het liefst aan iemand anders zou geven moest dat kunnen.
  • ‘Good work’ is datgene wat je goed kan en graag doet, waar je talenten liggen, wat comfortabel voor je voelt.
  • ‘Great work’ is werk dat je helemaal vervult. Vaak is dat iets wat je in eerste instantie spannend vindt, iets nieuws, dat wat je uit je comfortzone haalt , datgene wat jou het gevoel geeft dat je lééft. Je geraakt ervan in een flow en voelt je enthousiast. Je groeit!

Grafiek: bad work vs. good work vs. great work

Als je teveel ‘bad work’ hebt, te weinig ‘good work’ en helemaal geen ‘great work’, is de kans op bore-out, burn-out en uiteindelijk depressie bestaande.

Wat zo typisch is, is dat ‘great work’ na een tijd ‘good work’ wordt. Je groeit en evolueert immers. Vandaar dat je na een tijdje weer op zoek moet naar nieuw ‘great work’. Tenminste … als jij je potentieel wil vervullen, als je uit jezelf het maximale wil halen. Dit is een keuze. Kies jij voor middelmatigheid, of ga je voor uitmuntendheid?

Grafiek: Comfort zone

En jij?
-Wat maakt je blij? Waar ben je minder gelukkig mee?
Als je kijkt naar je baan, hoeveel tijd spendeer jij aan ‘bad work’, ‘good work’ en ‘great work’? Kijk eens in je agenda om hier concreet zicht op te krijgen. Welke taken vallen bij jou onder ‘bad’, ‘good’ en ‘great’? Hoe voelt de huidige mix voor je? En hoe ziet jouw ideale mix eruit?

-Hoeveel energie krijg jij van je werk?
Geef het een cijfer van 0 tot 10.
Dit is iets heel persoonlijks. Wat voor de ene een droombaan is, is voor de andere een dramabaan. De mix hangt af van wie jij bent, wie jij wil zijn en waar jij nu staat in je werk en in je leven.

-Is dit cijfer niet zo hoog als je zou willen, en voel je dat de houdbaarheidsdatum van jouw baan (bijna) verstreken is?
Dan is het tijd om in actie te komen! Anders ligt bore-out of burn-out op de loer, met alle gevolgen vandien, zowel professioneel als privé.

Wellicht is het Passion for Work-programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’ dan iets voor jou. Hierbij ontdek je wat jouw waarden zijn, wat je talenten zijn (nodig voor ‘good work’), wat jij graag wil ontwikkelen (info voor ‘great work’) en welke beroepen passen bij jouw persoonlijkheid.
Je kan dit programma betalen met loopbaancheques. Door deze Vlaamse subsidie ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde €1100), ook als ondernemer!

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Dit gaat over jezelf als merk in de markt zetten, op een manier die past bij wie jij bent en wie jij wil zijn zodat je gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Ik ben benieuwd naar je reactie die je hieronder mag posten. Wat is jouw ervaring met de ‘houdbaarheidsdatum’ van werk?

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach uit je buurt!

Comment Section

1 reactie op “Is de houdbaarheidsdatum van jouw job bijna verstreken?


Door Vanessa de Vriese op 2 maart 2015

Ik werk reeds 10 jaar voor een bedrijf en ik doe mij job graag maar heb al enige tijd het gevoel dat ik werk onder mijn capaciteiten, ik blijf een beetje op mijn honger zitten…
Ik heb dit al eens gemeld maar er is niet veel reactie op; op zoek gaan naar een andere uitdaging/baan is een optie maar anderzijds is het bedrijf waar ik nu werk een goed bedrijf: leuke sfeer, flexibel qua werkuren, goede verloning en veel extra legale voordelen, beloningssysteem etc.
Anderzijds, ik ben 41, het is nu of nooit, niet binnen 10 jaar
ik ben iemand met heel veel energie en passie, dat zijn mijn drijfveren
ik weet niet zo goed wat ik nu moet…

Plaats een reactie


*