arrow_drop_up arrow_drop_down
17 december 2013 
in HSP

Hoogsensitief (HSP) en ondernemer: (mis)match?

Een carrière als ondernemer biedt veel voordelen als je hoogsensitief bent. Twijfel je of ben je bang om de stap te zetten? Ik toon je hoe je groeit in ondernemerschap.

Ben jij (on)bewust hoogsensitief?

15 tot 20 procent van de bevolking is hoogsensitief (HSP), maar de meerderheid beseft het niet. HSP’s voelen zich anders maar weten niet hoe verschillend ze zijn. Vaak ontdekken ze pas na jaren en enkele crisissen dat ze hoogsensitief zijn.

Dat besef is cruciaal. Pas als je weet dat je hoogsensitief bent, kan je je levensstijl aanpassen en er de vruchten van plukken. Je krijgt a.h.w. je eigen gebruiksaanwijzing. Ontdek of je hoogsensitief bent in Hoogsensitief? Ken je gebruiksaanwijzing!

Hoe herken je hoogsensitiviteit en hoe kun je ermee omgaan?


Bekijk de hele masterclass video waarin ik je concrete tips geef om om te gaan met hoogsensitiviteit.

Ondernemer worden: iets voor jou?

Ben je hoogsensitief, dan heb je sneller last van stress, lange werkdagen en een drukke werkomgeving. Vaak kan je ook moeilijk om met het gevoel dat het ‘niet klopt’. En dus ben je kwetsbaar voor een burn-out of bore-out.

Vermijd je dus best een carrière als ondernemer? Integendeel. Als ondernemer deel je zelf je tijd in, werk je waar en wanneer je wil, geef je zelf zin aan je werk en word je niet gecontroleerd door een baas. Stuk voor stuk zaken die een HSP’er gelukkig maken.

Anderzijds is het natuurlijk een grote stap. Ondernemer worden trekt je aan, maar maakt je misschien ook bang. Er spoken dan allerlei vragen door je hoofd:

  • Zal ik het wel kunnen?
  • Wat zal ik aanbieden?
  • Zit er wel iemand op mij te wachten?
  • Zal ik ervan kunnen leven?
  • Hoe ga ik om met de onzekerheid?

Freelancer of ondernemer

Het kan helpen om in stapjes te werken. Eerst als freelancer, dan als ondernemer. Dit is het verschil:

Een freelancer werkt als zelfstandige voor één of meer bedrijven. Hij/zij gaat ‘solliciteren’ voor een freelancecontract. De voordelen: je hebt collega’s, je moet niet verkopen en je kan de methodes van het bedrijf gebruiken. Je bent dus a.h.w. een zelfstandige werknemer.

Een ondernemer gaat een stapje verder. Hij/zij ontwikkelt zelf een aanbod en gaat dat verkopen aan zoveel mogelijk klanten. Ondernemers zijn zichtbaar en werken – zeker in het begin – vaak zonder collega’s. Het voordeel: je bent nog vrijer om je eigen ding te doen, je kan jezelf verder ontwikkelen als ondernemer en op termijn mogelijk meer verdienen.

Groei in je ondernemerschap

Wil je ondernemer worden? Bereid je dan goed voor, besef dat ondernemerschap een vak is en gun jezelf de tijd om te groeien in je nieuwe rol. Door te starten als freelancer, bijvoorbeeld. Ik heb die weg ook afgelegd en geloof dat jij ook geld kan verdienen met je passie. Daarom ontwikkelde ik een programma op maat van (bijna-)ondernemers:

Hoe kunnen wij je helpen?

  • Lees meer over HSP. Ik verzamelde voor jou enkele boekentips.
  • In 5 stappen weten wat ik wil | Je wil kijken of ondernemerschap past bij wie je bent en wie je wil zijn? Schrijf je dan in!
  • In 7 stappen bereiken wat ik wil | Weet je wel wat je wil, maar niet weet hoe dit te bereiken? Dan is dit programma geknipt voor jou!
  • VIP-coaching | Droom je ervan om ondernemer te worden? Laat je begeleiden door een business coach en neem een vliegende start!
loopbaanchequesJe kan onze programma’s betalen met loopbaancheques of KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).


Maak een afspraak
voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Lucie

Door

Lucie

op 11 November 2016

Hallo. Ik wil graag het gratis e-boek Personal Branding ontvangen. Ik ben niet hoogsensitief.

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 12 November 2016

Dag Lucie, Dank voor je reactie. We hebben je aangemeld dus je ontvangt het via mail. Veel leesplezier! Groeten, Katrin

Pieters Kristin

Door

Pieters Kristin

op 24 January 2017

Bedankt voor het e-book "Personal Branding"

Katrin Van de Water

Door

Katrin Van de Water

op 24 January 2017

Dag Kristin, Veel leesplezier! Benieuwd wat je ervan vindt! Groeten, Katrin

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?