arrow_drop_up arrow_drop_down
2 januari 2017 

Carrièreswitch? Zeker te overwegen...

 Libelle vraagt raad aan Katrin Van de Water, carrièrecoach bij Passion for Work

Libelle vroeg mijn advies voor deze lezersvraag:
“Ik heb rechten gestudeerd en nu werk ik al twintig jaar bij een advocatenbureau. Maar nu besef ik dat ik de verkeerde studiekeuze heb gemaakt en veel liever in de zorgsector had gewerkt. Is het nu nog de moeite om mijn hele leven om te gooien?”

Beste,

Het is nooit te laat om stil te staan bij wat je wil, want ik vermoed dat je nog wel 20 jaar dient te werken. En een job heeft een groot effect op je energie. Als het daar niet goed zit, heeft dat een negatief effect op de rest van je leven.

Mijn advies:
  • ga eens praten met mensen uit de zorgsector, loop eventueel een dag mee. Informeer je zo goed mogelijk om te kijken of het beeld wat je ervan hebt, klopt met de realiteit.
  • volg een loopbaantraject: samen met een coach ga je je talenten in kaart brengen en kijken welke opleidingen er zijn, wat voor jou belangrijk is in je werk… zodat je de juiste keuze kan maken. Wist je trouwens dat je door inzet van je loopbaancheques, 8 u coaching kan krijgen voor €80? Je leest er hier meer over.
  • ik weet niet welke functie je nu doet, maar eventueel kan je beginnen met gelijkaardig werk in een zorgende setting?
  • verzorging, verpleging zijn knelpuntberoepen. Er zijn mogelijkheden tot herscholing met behoud van uitkering. VDAB kan je er meer over vertellen…
  • de kans is groot dat je je nu in ‘de gouden kooi’ bevindt. Als je daar te lang blijft hangen, riskeer je een bore-out of een burn-out, met negatieve gevolgen op je hele leven…

Ik wens je een wijze, energieke beslissing!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

En jij?

Wil jij iets anders, maar weet je niet wat? Bekijk dan zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’. Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques. Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?