Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Page content

Carrièreswitch!? Niets is onmogelijk… Karianne getuigt.

article content

Carrièreswitch!? Niets is onmogelijk… Karianne getuigt.

Vaak krijg ik de vraag of een carrièreswitch mogelijk is. Ik antwoord dan steeds volmondig ja. Graag deel ik het verhaal van Karianne, zij volgde bij ons een programma en verliet de ‘gouden kooi’. Intussen werkt ze als  dating- en relatiecoach.

Ik ben Karianne en ik ben opgeleid als sociaal wetenschapper, filosoof en manager. Meer dan zeven jaar werkte ik als strategisch analist en projectmanager bij de overheid. Ik was verantwoordelijk voor projecten rond leiderschap, communicatie en bedrijfswaarden. Daarnaast gaf ik workshops over preventie van zelfdoding en crisis counseling. De laatste twee jaar hield ik mij vooral bezig met analyse van cijfers. Het gaf mij voldoening om bij te dragen aan de maatschappelijke veiligheid. Ik was vastbenoemd.

Een perfecte job had ik, zo dacht ik…Toch voelde ik mij ontevreden en begreep ik niet waar dit vandaan kwam. In het begin dacht ik dat ik gewoon moest wennen aan de bedrijfscultuur. Ik probeerde mijzelf aan te passen. Toch voelde ik mij niet beter. De frustratie werd groter. Ik deelde mijn ongenoegen met een vriendin. 

Zij had deelgenomen aan een programma van Passion for Work. Vol lof sprak zij over haar ervaring. Dank zij dit programma had zij haar professioneel leven een wending gegeven en voelde zij zich gelukkiger. In eerste instantie voelde ik scepsis. Ik twijfelde of dit mij kon helpen om te weten wat ik wil op professioneel vlak en hoe ik dat kan bereiken. Ik wilde echt passie voelen in mijn job. Uiteindelijk motiveerde dit verlangen naar passie en het besef dat ik daarbij hulp van een professional goed kon gebruiken mij om deel te nemen.

Vooraf ontving ik een toolkit met de vraag om bepaalde opdrachten uit te voeren. Dit was een handige voorbereiding. Zo begreep ik meteen waarom ik frustratie voelde. Mijn job vereiste vaardigheden die ik wel heb maar die ik eigenlijk niet wil inzetten. Om je vol energie (E) te voelen, heb je nood aan een job waarin je gebruik kan maken van talenten die je hebt en wil gebruiken (Competentie) én je waarden (Motivatie). Dit is de bekende E = mC² formule van Katrin.

Het programma schonk mij inzichten die ik intuïtief al had, maar die ik nog niet helder genoeg kon zien. Zo zag ik onder meer een sterke mismatch tussen de talenten die ik wilde gebruiken en de mogelijkheden die ik kreeg. Naast mijn job als analist werkte ik namelijk als crisis counselor, maar er waren onvoldoende opportuniteiten om deze ervaring in te schakelen. Verder volgde ik trainingen in coaching en communicatie, maar ik had niet de mogelijkheid om hiermee mensen te helpen. Bovendien is de organisatie waar ik werkte gestoeld op hiërarchie, controle en onderdrukking van gevoelens – dit laatste staat letterlijk in de functiebeschrijving van kaderleden. Van nature ben ik een meanderende rivier. Ik wil nieuwe dingen proberen zonder voor elke stap toestemming te moeten vragen. Ik ben een gevoelsmens.

Dank zij de coaching heb ik vorm kunnen geven aan een werkleven dat veel beter bij mijn talenten past. Mijn passie ligt in het helpen van hogeropgeleide 30-plussers die worstelen met het hebben of vinden van een droomrelatie. Een lief vinden is immers niet moelijk, maar een maatje vinden die echt bij je past, dat is misschien nog moeilijker dan een geweldige job vinden. Het kan ook zijn dat je wel een partner hebt maar dat je niet weet hoe je met je schat kan communiceren om van je relatie een droomrelatie te maken.

Zelf heb ik jarenlang geworsteld in het land van Cupido tot ik een methode heb ontwikkeld en toegepast om de ware te vinden. Heel wat vooroordelen en verkeerde attitudes stonden bij mij in de weg van het vinden van ware liefde en ik stel vast dat ze anderen ook hinderen, vaak zonder het te beseffen. Een droomrelatie komt je niet in de schoot geworpen, maar het bestaat dus wel degelijk.
Intussen hebben mijn soulmate en ik onze relatie bevestigd met een baby. Samen maken ze mij dolgelukkig. Ik wil anderen heel graag helpen om dit geluk ook te ervaren. En dat doe ik.


Mijn principes en werkwijze bleken namelijk ook voor vrienden en vriendinnen te werken. 
Dit inspireerde mij om mijn kennis en vaardigheden aan te bieden als dating- en relatiecoach. Ik vind het heerlijk om naar mensen te luisteren, vragen te stellen en samen met hen de problemen in hun liefdesleven helder te krijgen en te overwinnen. Daarnaast zoek ik potentiële partners voor klanten.

Ik schrijf momenteel een boek en in de toekomst zal ik ook mini-boekjes en workshops aanbieden. Mijn diensten zijn in het Nederlands, Frans en Engels, want ik hou van talen en een internationale omgeving. Liefde kent ook geen grenzen! Als dating- en relatiecoach voel ik eindelijk passie voor mijn werk en ik gun jou hetzelfde! Je leest meer over mijn activiteiten op mijn site.

En jij? Ervaar jij passie in je werk?

Onze programma’s komen ook in aanmerking voor outplacement of als opleiding voor je bedrijf.
Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille. Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

 

Comment Section

1 reactie op “Carrièreswitch!? Niets is onmogelijk… Karianne getuigt.


Door Lieve Moermans op 19 oktober 2017

Graag het gratis ebook

Plaats een reactie


*