Gratis eBook
TestDOWNLOAD NU

Page content

Boekentips van de Passion for Work-coaches…

article content

Boekentips van de Passion for Work-coaches…

Ik vroeg onze coaches welk boek ze zouden kiezen als ze er slechts één zouden mogen meenemen naar een onbewoond eiland. Zie hier hun antwoorden:

Annick Ottenburgs, Passion for Work-coach in Pellenberg (bij Leuven): “Hoog Sensitieve Personen” van Elaine Aaron
  hspelaine Dit boek raakte me tot in het diepst van mijn ziel en gaf mijn leven een andere wending. Een paar jaar vóór ik het las had ik een HSP-test gedaan. Ik scoorde 14, op de grens, en concludeerde dat ik wel sensitief maar niet hoog sensitief was. Toen ik een paar jaar later vastliep besloot ik het boek te lezen. Dat was zo’n eye opener! De puzzel viel op zijn plek. Het leek wel over mij te gaan. Ik was duidelijk wel hoog sensitief. Het was de start van nog meer eigenliefde en zelfzorg. En de ontdekking van mijn levensmissie:”HSP’s inspireren en coachen om hun levensmissie te realiseren.” Ben jij, zoals 15-20% van de mensen, hoog sensitief of vermoed je het te zijn? Dan is dit basiswerk een absolute aanrader.
Annelies Quaegebeur, Passion for Work-coach in Meise: “Niet durven, toch doen” van Susan Jeffers
 nietdurven Deze internationale bestseller leert je hoe je het leven kunt leiden dat je wilt leiden of in de woorden van Jeffers: hoe je van een leven met pijn, verlamming en depressie kunt komen tot een leven met kracht, energie en liefde. Het boek is nogal op Amerikaanse leest geschoeid maar leest toch prettig. Het psychologiseert niet te veel maar is veel meer een leerboek. De boodschap die in het gehele boek terugkomt is die van exposure of blootstelling. Alles waar we bang voor zijn of depressief van zijn geworden is te overwinnen door eropuit te gaan in het leven en te doen wat we niet durven. Dat klinkt tamelijk eenvoudig maar vergt veel moed en doorzettingsvermogen. Dit boek helpt de lezer stapsgewijs en aan de hand van duidelijke voorbeelden en verhalen hoe iedereen zijn angsten kan overwinnen en een tevreden leven kan leiden
Mieke Meynen: Passion for Work-coach in Kermt (bij Hasselt): “Verslaafd aan liefde” van Jan Geurtz
 verslaafdaanliefde Dit is mijn favoriet: confronterend, inspirerend en verhelderend. Zo een boek wat je meermaals leest en telkens verrijkt en laat lachen. Ik las het tijdens mijn herstel van mijn burnout en het gaf me een echt “aha-moment”. De schrijver laat zien hoe we onze behoefte aan liefde en erkenning, onze drang naar waardering van anderen, kunnen veranderen in duurzaam geluk.
Ilse Schorrewegen, Passion for Work-coach in Lier: “Architect van je organisatie” van Philippe Bailleur
 architect Dit boek gaat over hoe je er als organisatie in kan slagen om mensen opnieuw met hoofd, handen hart en ziel te verbinden aan de organisatie. Mensen staan centraal in dit managementboek – in plaats van producten, systemen en procedures – en een organisatie wordt als ‘levend systeem’ bekeken. Deze aanpak sluit perfect aan bij hoe ik als kantelaar bedrijven help kantelen naar een mensgerichte aanpak én hoe ik als carrièrecoach op een holistische wijze met een coachee naar zijn of haar loopbaanvraag kijk. De vele inspirerende spreuken, methodes, praktijkvoorbeelden, het vlotte taalgebruik én een indrukwekkende boekenlijst maken dat ik heel vaak naar dit boek teruggrijp voor inspiratie. De schrijver weet als organisatiecoach heel goed waarover hij praat, dit boek mag gerust naast Engelstalige kleppers à la Stephen Covey staan wat mij betreft.
Margriet Knip, Passion for Work-coach in Jette (bij Brussel): “Hartewensen” van Edith Hagenaar
Een boek over hartewensen voor iemand als ik die al zo supergelukkig is? En voor iemand als ik die ‘het hart op de tong heeft’ en altijd  ‘een hart onder de riem’ klaar heeft voor anderen? Dus wel! Want juist mensen zoals ik slagen er altijd goed in om anderen aan te moedigen, te waarderen en mooie dingen toe te wensen maar ….. vergeten wel eens naar zichzelf te kijken.Dit boek is dus 100% voor jezelf! Dit boek is een persoonlijk dagboek met alleen maar enkele vragen en dan lege ruimte voor jezelf om de antwoorden op te schrijven.Dankzij dit boek ben ik me elke dag bewust van wat er allemaal voor mooie dingen gebeuren: “Waar ben je dankbaar voor?” én krijg ik tevens ook zicht op WAT IN MIJZELF er voor zorgt dat al dit goeds mij overkomt: “Waar ben ik trots op bij mezelf? Wat maakt dat ik het waard ben om van te houden?…” Hoe makkelijk het is om een boek te lezen, zo moeilijk is het vaak om de lessen, aanwijzingen en opdrachten uit te voeren. Met dit praktisch dagboek is het een oprecht plezier! Zalig om de dag mee af te sluiten en in slaap te vallen met een warm hart voor jezelf.
Sharon Vandousselaere, Passion for Work-coach in Ruddervoorde: “Leven in vreugde” Sanaya Roman
leven in vreugdeDit boek helpt je stralen van binnenuit. De levensbeschouwelijke en spirituele wijsheden helpen je het kaarsje aansteken in je hart en licht te schijnen op jouw passies, talenten en wie jij echt bent. Het boek biedt je sleutels tot persoonlijke kracht en spirituele transformatie en leert je hoe je een ondersteunende omgeving kunt scheppen waarin je geest zich optimaal kan ontplooien.Als je, net zoals ik 10 jaar geleden, door je eventuele vooroordelen voor channeling heen kunt kijken, dan ontdek je de rijkdom aan wijsheid die in dit boek schuilgaat!Na al die jaren sla ik nog steeds af en toe het boek open om er een stukje uit te lezen, het voelt altijd weer als thuiskomen 🙂
Ingrid De Cooman: Passion for Work-coach in Melle (bij Gent): “Flow en de kunst van het zakendoen” van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld
 flow en de kunst van zakendoenOp dat onbewoond eiland zal ik me nooit vervelen omdat ik kan blijven lezen in ‘FLOW en de kunst van het zakendoen’ van Jan Bommerez en Kees van Zijtveld.‘Flow is voorbij de vorm…’. Deze boodschap schreef Jan Bommerez in mijn exemplaar van zijn boek. Eenvoudige zin, maar doordenker met veel betekenis. Dit typeert het hele boek: het laat je niet los, je wil verder lezen. Want je krijgt inzichten, je probeert dingen uit en je merkt verandering, zowel bij jezelf als in je omgeving. ‘Flow en de kunst van het zakendoen’ gaat in de eerste plaats over hart en ziel in de mens, niet enkel het zakelijke van topverkopers en topondernemers. Een boeiende mix van wijze waarheden, inspirerende quotes en diepgaande oefeningen. Een praktisch werkboek in de breedste zin dus. Het heeft mij geholpen bewust dichter naar mijn kern te gaan, van waaruit flow ontstaat. Om daarna verbinding naar buiten toe te zoeken. Of zoals Jan het benoemt: “De weg naar de top loopt via het centrum”.
Fabienne Claeys, Passion for Work-coach in Mortsel: “The Big Five for Life” van John Strelecky
Wat zijn je Big 5 realisaties waar je echt je top aandacht voor wil in je leven? The big five is een fictief verhaal over een succesvol zakenman die aan het einde van zijn leven zijn geheim voor succes overdraagt aan een vriend.Het boek is een overdracht en theorie over management en leiderschap in een verhalende schrijfstijl. Uitgangspunt is dat elk mens een reden van bestaan heeft en dat deze reden van bestaan te ontdekken is aan de hand van de belangrijkste 5 persoonlijke levensdoelen.Dit boek houdt het midden tussen een roman en een zelfhulpboek. Praktische tips over leidinggeven en managementstijlen zijn door het boek verweven. Het zet je aan bewust om te gaan omet je 5 grote levenswensen, én deze te vervullen, zodat je op het einde van je leven met een voldaan gevoel kan terugkijken!
Katrin Van de Water, zaakvoerder Passion for Work “Vraag en het wordt gegeven” van Esther en Jerry Hicks
 vraag en het wordt gegeven Einstein sprak al over energie, maar dat bleef me te abstract. In dit boek wordt er praktisch en concreet uitgelegd dat elke emotie een bepaalde energietrilling heeft. Er wordt uitgelegd hoe je je energie kan verhogen en hierdoor de wet van aantrekking beïnvloedt en zo meester wordt van je eigen leven.  Uitgangspunt van Esther Hicks is dat we hier zijn om zoveel mogelijk vreugde en groei te ervaren… Dit is een boek over het manifesteren van je wensen en verlangens.  Ik lees en herlees het, pas het toe én ben dankbaar voor wat ik zie gebeuren!

En jij? Welk boek is jouw favoriet? Deel het op onze blog en inspireer elkaar! Dank alvast!

Hier vind je een overzicht van ons aanbod. We hebben programma’s voor werknemers, freelancers en (startende) ondernemers.

We werken volgens de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding wat je ontvangt door hieronder je naam en mailadres in te vullen.

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques, waardoor je 8 u coaching kan krijgen voor €80 (werkelijke waarde €1.100). Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Comment Section

4 reacties op “Boekentips van de Passion for Work-coaches…


Door Eleonora van Grinsven op 10 maart 2015

Dank voor de inspiratie. Ik heb weer een aantal boeken toegevoegd aan mijn verlanglijstje voor 2015. Want zoals Stephen Covey zegt; read ferociously!

Mijn favoriet is ‘Heb LEF, durf te veranderen’ van Tica Peeman. Heel toegankelijk geschreven. Het motiveert mij enorm om in kleine stapjes te werken naar het bereiken van een groot doel.


Door Katrin Van de Water op 10 maart 2015

Dank je wel voor de tip, Eleonora! Veel leesplezier! En benieuwd naar wat je ervan vindt!


Door Laura visser op 8 mei 2015

Altijd interessant om boekentips van andere coaches te lezen.
Ik wil graag “Ki” van Hans Peter Roel toevoegen.
Een heel mooi boek over het levensverhaal van de schrijver die diep van binnen was vastgelopen en uiteindelijk afscheid heeft genomen van het hectische leven waar hij zich in bevond. Je wordt meegenomen in de tocht waarin hij zijn innerlijke kracht heeft gevonden en dit ook overdraagt aan anderen.
De Ki workshop is ook zeker aan te raden.


Door Katrin Van de Water op 9 mei 2015

Dag Laura,
Dank je wel voor de tip! En een erg actueel thema als ik rond me kijk…
Groeten,
Katrin

Plaats een reactie


*