Page content

8 gewoonten van gelukkige mensen…

article content

8 gewoonten van gelukkige mensen…

Gelukkig zijn… het gaat over het leven leven zoals jij voelt dat het voor jou bedoeld is…en ik geloof erin dat dat voor iedereen mogelijk is, dat het niets te maken heeft met veel geld hebben, maar dat het een keuze, een ingesteldheid is… die op de duur een gewoonte wordt…

Zo ‘gewoon’, dat gelukkige mensen hier niet over praten, omdat het voor hen vanzelfsprekend is. Ik observeerde en sprak met ‘gelukkige’ mensen en ontdekte deze 8 eigenschappen:

1. Ze zetten zichzelf op de eerste plaats
​Ze zijn trouw aan zichzelf, zetten zichzelf op de eerste plaats zonder zich daar schuldig over te voelen. Ze weten dat als ze goed voor zichzelf zorgen, ze er dan pas écht kunnen zijn voor anderen.

2. Ze weten wat ze willen en voelen het verlangen hun missie uit te dragen
Gelukkige mensen weten wat ze willen. Ze luisteren naar die stem in hen die hen dingen influistert, de stem van hun hart. Ze weten dat daar alle antwoorden liggen en dat de stilte soms nodig is om deze antwoorden te horen . Ze voelen het enthousiasme als ze dingen doen die daarmee te maken hebben. Ze geloven in hun dromen en beseffen dat het leven kort is… Ze zijn zich bewust van hun unieke talenten waarmee ze  de wereld mooier kunnen  maken en ervaren diepe voldoening als ze naar buiten treden met hun ‘gift’ waarmee ze anderen kunnen helpen…

3. Ze gaan mee met de stroom
Gelukkige mensen weten dat er voor alles een tijd en plaats is. En dat relaties, jobs, hobbies een ‘houdbaarheidsdatum’ hebben. En dat het soms nodig is om dingen, mensen… los te laten en opnieuw te beginnen, omdat zaken niet meer kloppen met wie ze intussen zijn…en er dan in te vertrouwen dat de juiste zaken op het juiste moment in je leven verschijnen…

4. Ze laten zich niet leiden door geld
Gelukkige mensen zijn niet gefocust op geld… ze beseffen dat ook geld energie is en dat geld verbonden is met hun eigenwaarde. In plaats van zich zorgen te maken over geld, ligt hun aandacht op stappen zetten om flow te creëren en op die manier geld te genereren.

5. Ze zitten niet te wachten op goedkeuring van anderen
Voor gelukkige mensen is het niet zo belangrijk wat anderen van hen denken. Ze houden van zichzelf en hebben zelfvertrouwen.

6. Ze nemen afwijzing niet persoonlijk
Gelukkige mensen kunnen een ‘afwijzing’ plaatsen, zonder zichzelf erdoor helemaal naar beneden te halen en er zich mee te vereenzelvigen. Ze hebben er vertrouwen in dat er iets beters op hen wacht….

7. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen
Gelukkige mensen oordelen niet, en vergelijken zichzelf niet met anderen. Ze nemen verschillen waar en zien anderen als een mogelijke inspiratiebron voor hun leven.

8. Ze investeren in zichzelf
Gelukkige mensen vinden zichzelf de moeite waard en investeren in zichzelf. Ze beseffen ook dat ze niet alles alleen moeten doen en durven hulp vragen.

Wil je hier meer over weten?
Lees dan het boek ‘How to be rich and happy’ van John P. Strelecky & Tim Brownson.

Wil je hier actief mee aan de slag?

Onze programma’ s zijn geschikt voor werknemers, freelancers en (startende) ondernemers.

Zet je loopbaancheques in bij Passion for Work en geef je loopbaan een boost!

Je kan bij ons terecht met loopbaancheques en KMO-portefeuille.
Door inzet van je loopbaancheques ontvang je 8 u coaching voor €80 (werkelijke waarde is €1100, Vlaamse subsidie).

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons en vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach uit je buurt!

 

Comment Section

5 reacties op “8 gewoonten van gelukkige mensen…


Door Liesbeth van Oeffelen op 16 april 2015

Hallo Katrin,

Leuk artikel! Als gelukkig mens herken ik er mezelf in. Wat me wel opvalt: die eigenschappen heb ik niet zonder slag of stoot ontwikkeld. Voor ik echt op een stabiele wijze gelukkig kon zijn, moest ik te weten komen wat me gelukkig maakt, en de belangrijkste antwoorden heb ik gevonden in de momenten in mijn leven waarin ik me niet gelukkig voelde.

Mvg,
Liesbeth


Door vera op 20 juli 2017

Dat is bemoedigend om te weten 😋 dank je


Door Katrin Van de Water op 16 april 2015

Dag Liesbeth,

Dank voor je reactie!
Terecht wat je schrijft; door het niet hebben van iets kan je verlangen naar het wel hebben. Dan is de vraag ‘hoe’? Deze tips kunnen je helpen. Hoe heb jij je antwoorden gevonden? Ik had veel aan het boek ‘Vraag en het wordt gegeven’ van Hicks.

Groeten,
Katrin


Door Fien Raveschot op 22 december 2016

Graag ontvang ik het gratis ebook rond personal branding.
Alvast bedankt!


Plaats een reactie


*