arrow_drop_up arrow_drop_down

Loopbaanbegeleiding

voor werknemers

Ken je droomjob in 5 stappen!

Is dit het nu...

 1. 'Ik heb alles goed voor elkaar', werk, huis, auto, maar toch ben ik niet blij, ik voel me gevangen.

 1. Ik ervaar te veel werkdruk. Als ik thuiskom ben ik op en kan ik niet meer genieten van mijn privétijd. Ik ben bang voor een burn-out.

 1. Ik ben onzeker over mijn werk en laat me te vaak leiden door angst.

 1. Ik zit al x jaar bij dezelfde werkgever en wil iets anders maar ben bang om te gaan solliciteren.

passion-for-work-verlangen

Verlang jij naar…


 • Ik verlang naar werk dat precies aansluit bij wie ik ben en wie ik wil zijn.

 • Ik verlang naar meer energie en een beter evenwicht werk/privé.

 • Ik verlang naar meer zelfvertrouwen op mijn werk.

 • Ik wil graag met (nog) meer plezier naar mijn werk.

 • Ik wil graag meer voldoening halen uit mijn werk. 

Dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen.

Samen met een coach ga je op zoek naar wat voor jou belangrijk is in je werk, wat jij goed kan én graag doet, wat jij graag wil ontwikkelen en welke beroepen passen bij je persoonlijkheid. Je gaat naar huis met je carrièrepaspoort, zodat jij zicht hebt op wat je energie geeft én de juiste keuzes kan maken, nu én in de toekomst! Jouw vraag staat steeds centraal.

“Ik voelde me meteen op mijn gemak en de begeleiding zet je op het juiste spoor en motiveert je om ook daadwerkelijk stappen te ondernemen. Resultaat: vanaf 1 januari ga ik in mijn huidige bedrijf aan de slag in een nieuwe functie die meer aansluit met wie ik ben en wat ik wil.”

Cindy Mandervelt

Het resultaat van onze loopbaanbegeleiding:Je weet precies wat je wil, krijgt een helder beeld van je favoriete jobs en gaat vanaf nu aan het roer van je carrière en je leven staan.“Door de tips te volgen, kwam ik in contact met precies de juiste mensen die op zoek waren naar wat ik te bieden had. Ik kon beroep doen op het netwerk van mijn coach én ook door de online mastermindgroep kwam ik in contact met de juiste mensen.” 

Hans Van Sweevelt: Senior Operations Manager


Ontvang nu 8 uur coaching voor slechts 80 euro door inzet van loopbaancheques (werkelijke waarde: 1.100,00 euro).


De zoektocht naar je ideale baan vertrekt vanuit een unieke Personal Branding filosofie en bestaat uit 5 stappen.

Ga je daarmee aan de slag, dan ontdek je je talenten en kan je je droomjob benoemen.

Volg even mee:

Wat kan je goed én doe je graag?

Eerst brengen we in kaart wat je graag doet én goed kan. Met een leuke, effectieve toolkit die je vooraf ontvangt, ontdek je zelf je favoriete vaardigheden. En meteen ook wat je misschien goed kan, maar niet graag doet: je energielekken.

Wat wil je graag ontwikkelen?

Wat doe je graag, maar kan je nog onvoldoende? Ook dat leer je uit de toolkit. Het zijn je te ontwikkelen competenties: zaken waaraan je wil bouwen, waarin je kan groeien.

Wat vind je belangrijk?

Waar draait het voor jou om in je werk? Wat maakt het verschil? Met een sterke waarde-oefening geeft de toolkit jou het antwoord: je favoriete waarden.

Welke beroepen passen er bij je persoonlijkheid?

Je hebt je opleiding en werkervaring. Maar wat past er nu écht bij jou, bij jouw persoonlijkheid? Uit een reeks gerichte vragen en een test distilleer jij je favoriete beroepen.

Tijdens de coaching gaan we in op het resultaat van je voorbereiding. We maken de balans op van je huidige job en komen tot een top drie van je favoriete jobs.

Het experiment

Hoe beslis je nu wat je droomjob is? Door te experimenteren. Door te kijken of je beeld van je favoriete jobs klopt met de realiteit.
Dat kan op 3 manieren:

1. Surf: zoek zoveel mogelijk op over je favoriete jobs.

2. Praat: spreek met mensen die je favoriete jobs doen.

3. Probeer: doe je favoriete jobs voor enkele uren of een dag.

Wij zetten ons ruime netwerk in om dat mogelijk te maken. Tijdens de collectieve opvolging breng je verslag uit en vertel je wat je nodig hebt. 

Wij denken met je mee.

En in de online Mastermindgroep stimuleer je elkaar en doe je beroep op elkaars kennis en netwerk.


Mogelijke uitkomsten:

 • Je blijft in dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf en gaat anders kijken of lichte wijzigingen aanbrengen in je job
 • Je gaat intern een andere functie doen
 • Je gaat een gelijkaardige functie doen in een ander bedrijf, waar de omgeving beter bij je aansluit
 • Je gaat voor een complete carrièreswitch: iets helemaal anders in een nieuwe omgeving, misschien word je wel freelancer of ondernemer?


Jouw vraag staat centraal

Dit betekent dat we maatwerk leveren. Je hoeft geen 2 loopbaancheques in te zetten als 1 cheque voldoende blijkt te zijn. En we passen het programma aan op basis van jouw noden.

We werken via verschillende leervormen:

 • Een toolkit die je vooraf thuis ontvangt, zodat je voorbereid naar de sessies komt
 • Individuele gesprekken met een Passion for Work-coach
 • Een groepsgesprek met anderen die eenzelfde programma doorlopen, dat gefaciliteerd wordt door je coach
 • Een online Mastermindgroep waar je gedurende een jaar je vragen mag stellen, gebruik kan maken van elkaars netwerk, successen kan delen....
Deze combi zorgt voor een optimaal resultaat, ook bij jou!

“Een korte zoektocht naar een coach op internet bracht me bij Passion for Work. Een eerste telefoongesprek was een aangename kennismaking. Het had zoiets van een vriendelijke uitnodiging: als jij dat wil, kunnen we samen bekijken wat op dit moment voor jou onduidelijk is, ieder heeft zijn 'kracht' en als je die terug aanspreekt... just imagine that!”

Steven Pauwels, kandidaat zaakverantwoordelijke Dreamland

Wie begeleidt jou?

Je vindt een Passion for Work-coach in elke provincie.

Onze loopbaancoaches staan met beide voeten in het bedrijfsleven. Ze begeleiden jou bij elke stap, gaan recht naar de kern en denken concreet met jou mee. Achter hen staat een ruim netwerk dat ze met plezier voor jou inschakelen.


Hoeveel kost dit en hoe gaat dit concreet?

1. Je kan dit programma betalen met loopbaancheques

Waardoor je 8 uur coaching krijgt voor €80 (werkelijke waarde €1.100).

Het programma bestaat uit een toolkit, 6 uur individuele coaching, 2 uur collectieve coaching (max. 5 personen), online mastermindgroep.2. Je komt niet in aanmerking voor loopbaancheques

Dan krijg je 6 uur coaching en betaal je €825 incl. BTW voor particulieren, excl. BTW voor ondernemers.

Het programma bestaat uit een toolkit, 6 uur individuele coaching, online mastermindgroep.

3. Misschien wil je bedrijf betalen? Ook in het kader van outplacement!

Misschien is je werkgever bereid om dit traject te betalen, bijvoorbeeld in het kader van je persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) of outplacement. We hebben aparte prijzen voor bedrijven, contacteer ons voor meer info.

Ik kreeg concrete plannen en hierdoor verminderde mijn uitstelgedrag.

"Op een dag scheur je een blad uit een krantenbijlage die je normaal overslaat, snuffelt wat op het net en voelt je hart en hoofd bevestigd bij wat je vindt. De coach in jouw regio die je opbelt blijkt letterlijk om de hoek te wonen en een glimlach om het lot en enkele afspraken verder, heb je:

- je waarden en competenties voor ogen

- een beroepskeuzetest met een (beperkte!) uitkomst en kleine verrassingen

- concrete antwoorden op mijmervragen - voorwaarde is dat je een middag serieus doormijmert, zeg maar in je favoriete koffiebar.

Ik heb mijn coach ervaren als warm en professioneel-doelgericht, een combinatie die ik erg waardeer. Ik kreeg:

- een klein duwtje van bevestiging om alvast (iets) minder te gaan werken

- de nodige begeleiding naar concrete plannetjes en stapjes

- en daarom minder uitstelgedrag door gevoelens en twijfels.

Het had gerust nog wat langer mogen duren en ik kan het iedereen aanraden."

Goedele Krekels, leerkracht

De loopbaancoaching gaf me het duwtje in de rug wat ik nodig had: ik krijg intern een andere functie en start in bijberoep!


"De loopbaancoaching gaf me het duwtje in de rug dat ik nodig had. Daardoor begin ik volgende maand aan een nieuwe job bij mijn huidige werkgever en heb ik ook werk gemaakt van die andere droom: ik word kinderyoga coach in bijberoep.


Ik kan Passion for Work aanbevelen aan mensen die op een dood spoor zitten, maar zoals ik, niet weten welke andere sporen in het volgende station voor hen klaarliggen."

Sara Vanaenrode, Personal Banker

Ga aan het roer staan van jouw carrière!


Heb jij helder wat je wil, maar lukt het je niet om je droombaan in de wacht te slepen?

Lees dan hier meer over het vervolgprogramma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’ voor werknemers en freelancers.

Als je voelt dat ondernemerschap jouw volgende stap is, klik dan hier voor ons aanbod voor (startende) ondernemers.

Koekje erbij?