arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe creëer je een sterk Personal Brand?

Zorg dat je authentiek, relevant , onderscheidend en zichtbaar bent

Jezelf zijn, kunnen benoemen waar je goed en minder goed in bent en dat ook tonen aan anderen schept vertrouwen. Wat je zegt, doet en uitstraalt past immers bij jezelf en komt geloofwaardig over. Jezelf zijn is zowel voor jezelf als voor anderen aangenaam en biedt je de beste garantie op succes. Door authentiek te zijn inspireer en motiveer je anderen.

Relevant zijn wil zeggen dat jij iets kan betekenen voor anderen. Je creëert toegevoegde waarde door een antwoord te bieden op de behoeften, interesses, wensen en problemen van anderen. Naast je functionele waarde beschik je ook over een emotionele waarde die inspeelt op de beleving die mensen voelen wanneer ze met jou in contact komen. De combinatie van beide maakt je uniek. Hoe meer je je oprecht naar de andere richt, aanvoelt wat zijn behoeften zijn en daarop inspeelt, hoe relevanter je wordt.

Omdat je niet voor iedereen relevant kunt zijn moet je keuzes maken. Jij bepaalt waar je naartoe wil. Net zoals je als organisatie een doelgroep afbakent, loont het ook voor jou om te focussen op een bepaalde groep die je kan helpen bij de verwezenlijking van je doelen en voor wie jij een meerwaarde betekent.

Je mag dan nog relevant zijn voor anderen, als je niet toont wat je kan betekenen zal niemand naar je toe komen. Vandaar het belang van zichtbaar zijn.

Het internet als forum om jezelf te onderscheiden

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder internet. We sporen er allerhande informatie op, vergelijken producten en diensten en communiceren er met anderen. We gebruiken het internet ook om een identiteit te creëren. Denk maar aan de talrijke profielen die we opmaken op sociale mediaplatformen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, … Hoe je jezelf kenbaar maakt op het internet is essentieel in je Personal Branding.

Het internet biedt je de kans om de wereld te laten weten wat je doet, waar je voor staat en waarmee je je onderscheidt. Je kan in contact komen met mensen aan de andere kant van de aardbol die misschien wel met hetzelfde bezig zijn als jij. Internet brengt mensen dichter bij elkaar. Jij kunt anderen inspireren, net zoals anderen jou kunnen inspireren.

En jij?
-Wil jij aan de slag met jouw Personal Branding! Vraag dan snel het gratis eBook Personal Branding aan, door je naam en mailadres rechts in te vullen.
-Wil je aan de slag met je ‘identiteit’? Wil je weten wat je professioneel wil en welk werk je energie geeft? Bekijk dan ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.
-Weet jij wat je professioneel wil, maar worstel je met je zichtbaarheid? Bekijk dan ons programma ‘In 7 stappen bereiken wat ik wil’.
-Beide programma’s kunnen komen in aanmerking voor loopbaancheques (ook voor zelfstandigen!). Hierdoor krijg je 8 u coaching voor €80.
– Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?