arrow_drop_up arrow_drop_down
30 september 2016 

Bore-out vermijden: 3 tips

Eerder interviewde Jobat me over het fenomeen bore-out, nog steeds minder gekend dan een burn-out. Een bore-out hoeft niet levenslang te duren. Soms kan een aanpassing van je takenpakket, een nieuwe baan, of gewoon een goed gesprek een bore-out vermijden. Deze 3 stappen doen je terug interesse krijgen in je werk.

1. Inzicht krijgen in jezelf 

“Je achterhaalt best eerst wat je zelf belangrijk vindt: wat wil je doen in je professionele leven, hoe wil je je ontwikkelen … Belangrijk is om op zoek te gaan naar die dingen die je graag doet en je energie geven”, vertelt carrièrecoach Katrin Van de Water .

“Sommige mensen zijn mijlenver verwijderd van hun oorspronkelijke behoeftes. Het draait allemaal om prikkels, stimulansen, enthousiasme … om uitgedaagd te worden. Een coachingstraject kan hierbij helpen. Zelf gebruiken we de formule E=mc² in elk coachingstraject.

E staat voor Energie, m voor motivatie, c voor competenties. Die analytische benadering heeft veel succes merken we. Als mensen kunnen bezig zijn met wat ze goed kunnen én graag doen, krijgen ze heel veel energie en zijn ze tot prachtige dingen in staat. Dit heeft ook effect op andere terreinen in hun leven: ze krijgen meer zelfvertrouwen en zitten beter in hun vel. Het heeft een positief effect op hun gezondheid, relatie, sociale contacten enz. In een coachingstraject gaan we altijd op zoek naar die ingrediënten, en dat is altijd een uniek en persoonlijk verhaal.”

Katrin vertelt meer over de E=mc² formule in het gratis webinar. Wil jij ontdekken hoe jou dit helpt? Reserveer dan nu jouw plek voor het webinar ‘Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’.

2. Anders naar je huidige job kijken 

“Soms ligt de oplossing voor een bore-out in kleine dingen. Iets kleins veranderen aan je huidig werk of er anders naar kijken, kan al veel doen. Door andere accenten te leggen of door een andere bril naar je job te kijken, haal je er meer voldoening uit.”

“Ik had bijvoorbeeld onlangs een uitzendconsulente op gesprek, en zij wilde iets anders gaan doen. Maar door met haar te praten over wat ze echt wou, kwam ze tot de ontdekking dat haar job al heel nauw aansloot bij wat ze echt wou. Ze zag in dat mensen aan een job helpen, veel betekent voor die persoon. Ze droomde over events organiseren, omdat dat het was waar ze op lange termijn naartoe wilde. Eén gesprek met haar baas, en dat was geregeld. Als je aan je leidinggevende kan duidelijk maken wat je gebruiksaanwijzing is en waar je naartoe wil, zal hij daar wel degelijk oren naar hebben. Zo creëer je immers een win-winsituatie en kan je werkgever het maximale uit jou halen.”

3. Van werk veranderen 

“Als blijkt dat intern geen rekening wordt gehouden met je talenten kan veranderen van job soelaas bieden. Maar dat is nooit de eerste stap om een bore-out te verdrijven. Als je van werk wil veranderen, is het belangrijk om een zicht te hebben op wat je echt wil. Anders heeft het geen enkele zin om ander werk te zoeken en zal je voor je het weet ook in die nieuwe job dezelfde problemen tegenkomen. Wil je van werk veranderen, kijk dan altijd eerst of het niet mogelijk is om binnen je huidig bedrijf een andere baan te krijgen die meer aansluit bij je wensen.”

En jij?

Ga je na een werkdag helemaal ‘leeg’ naar huis en zit je tegen een bore-out aan? Verlang je naar meer energie in je werk? Volg dan het gratis webinar ‘Het geheim om (weer) energie te krijgen van je werk’. En ontdek de magische formule om weer energie te krijgen van je werk! Reserveer nu gratis jouw plek.

Herkenbaar? Heb je hier ervaring mee? Wat heeft bij jou geholpen? Welke tips wil jij met anderen delen? Vrees jij dat bore-out op de loer ligt? Bekijk dan zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’Dit programma komt in aanmerking voor loopbaancheques waardoor je 8 u coaching krijgt voor €80.

Onze filosofie

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres hieronder in te vullen.

Wil je reageren?
Ik ben erg benieuwd naar je reactie, die je  hieronder mag plaatsen. Dank alvast!

Contacteer ons voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt!

Reactie plaatsen

Wil jij je droombaan of
droombedrijf realiseren?

Personal Branding wijst je de weg!
Koekje erbij?