Tips om je droombaan of droombedrijf te creëren
Direct Toegang
X
Tips om je droombaan of droombedrijf te creëren
50% Complete
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis eBook

Page content

Loopbaanbegeleiding in Antwerpen nodig? Hoe kies je een goede loopbaancoach?

Loopbaancoaches genoeg. Hoe maak je een keuze? Ik geef je 4 tips voor de ideale loopbaanbegeleiding in Antwerpen. Zo zet je de stap naar je droomjob of -bedrijf.

“Wil ik dit blijven doen?” Die vraag spookt al maanden door je hoofd. Het antwoord ook. Je wil iets anders, dat is duidelijk. Maar je weet niet wat. Of je durft nog niet. Je loopt te piekeren, maar raakt geen stap vooruit.

Dus beslis je om een loopbaancoach in te schakelen. Er één vinden is geen probleem: je googelt loopbaanbegeleiding Antwerpen en meteen een hele waslijst (waaronder Passion for Work ;-)) En nu? Iedereen mag zich loopbaancoach noemen, hoe scheid je het kaf van het koren?

1. Schakel je netwerk in

Vraag aan vrienden, kennissen en collega’s of ze een loopbaancoach in Antwerpen kennen waarmee zij – of iemand uit hun netwerk – een positieve ervaring hadden.

2. Methode, prijs en waarde

Maak een shortlist van loopbaancoaches die je aanspreken en bel hen voor een afspraak. Bedenk vooraf welke vragen je wil stellen. En vergelijk hun methode, prijs én waarde. Beperk je dus niet tot het uurtarief van de loopbaancoach: let ook op de voorbereiding, (online) opvolging, locatie en duur van het traject.

Bekijk of de vragen waarop jij graag antwoord wil, aan bod komen. Hoe concreet is het traject? Zijn het losse oefeningen die enkel leiden tot zelfinzicht of legt de loopbaancoach de link met jouw concrete situatie en stimuleert hij jou om in actie te komen? Gaat het alleen over wat je droomjob is, of krijg je ook concrete tips om die te vinden en te doen?

3. Durf doorvragen

Vraag naar de achtergrond van de loopbaancoach. Welke opleiding kreeg hij/zij? Heeft hij/zij ervaring in het bedrijfsleven? Is hij/zij lid van een beroepsvereniging? Schoolt hij/zij zich regelmatig bij? Overweeg je om ondernemer te worden, zoek dan een loopbaancoach die zelf (succesvol) ondernemer is. En bekijk zijn/haar referenties.

Bekijk ook het netwerk van de loopbaancoach op LinkedIn en andere sociale media. Meer dan de helft van de banen wordt via via ingevuld. Als je toekomstige coach een groot netwerk heeft, dan kan hij/zij je vast met interessante bedrijven of personen in contact brengen.

4. Zoek naar de klik en volg je gevoel

Een loopbaantraject is heel persoonlijk, een investering in jezelf en je carrière. Vertrouwen is heel belangrijk. Zoek dus een loopbaancoach waarmee het klikt!

En jij? Ben je het beu om professioneel vast te zitten?
Neem dan een kijkje bij onze programma’s.

Twijfel je nog? Neem dan meteen contact met ons op. We luisteren naar je verhaal, je vraag en kijken samen met jou welk van onze programma’s het meest geschikt is voor jou.
Je kan bij ons betalen met loopbaanchequeswaardoor je 8 u coaching kan krijgen voor €80. Je leest er hier meer over.
Je vindt een Passion for Workcoach in jouw provincie. Bekijk hier het team.

Hier lees je waarom je je loopbaancheques zou inzetten bij Passion for Work.

vdab Contacteer ons.

 

 

 

Onze filosofie
We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Wat dit is, waarom het steeds belangrijker wordt en hoe je er zelf mee aan de slag kan, lees je in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres rechts in te vullen.

Referenties
Reacties van mensen die aan de slag gingen met hun Personal Branding, lees je bij recommendations op LinkedIn.

Comment Section

0 reacties op “Loopbaanbegeleiding in Antwerpen nodig? Hoe kies je een goede loopbaancoach?

Plaats een reactie


*