Je droomt ervan iets heel anders te gaan doen? Experiment gevraagd!

Je droomt ervan iets anders te gaan doen.

Al zo vaak heb je je afgevraagd hoe het zou zijn om het roer om te gooien. Je piekert, je maakt lijstjes voor en tegen, je maakt financiële berekeningen. Zou ik of zou ik niet … Het is akelig om bestaande zekerheden op te geven …

Om een stap verder te komen is het handig om te gaan experimenteren.

Dit doe je door te spreken met mensen die jouw droomberoep uitoefenen, door erover te lezen, te googlen, door een dagje (of meer) mee te lopen, zodat je voelt of het iets voor jou is, en kan kijken of het beeld dat je hebt van dat beroep, overeenstemt met de realiteit.

Het is dus tijd voor DOEN!

Door concrete stappen te zetten, ga je meer info krijgen en wordt je denken en voelen gevoed, zodat je vooruit geraakt. Je zal zien dat je nog enthousiaster wordt, dat het verlangen groter wordt dan de angst, of net niet, en dan kan je het van je wensenlijstje schrappen. Als je niet tot actie overgaat, blijf je rondcirkelen in je eigen gedachten en gevoelens, en vind je het antwoord nooit.

Veel mensen zien er tegenop om het eerste contact te leggen.

Ze denken dat ze zichzelf moeten ‘verkopen’. Ga ervan uit dat deze contacten jou geen baan zullen opleveren, je gaat niet solliciteren, enkel ‘proeven’ of het iets voor jou is. Mensen zijn erg bereid om je daarin te helpen. Cliënten die dit vragen hebben nog nooit een ‘nee’ gekregen. Zo is een man van 50 die altijd als arbeider gewerkt had, gestart met een 3-jarige opleiding verpleegkunde, nadat hij vorige zomer in 2 ziekenhuizen een ‘meeloopstage’ gevraagd had. Een andere cliënt van eind de 40 droomde ervan om regisseur te worden. Ik heb hem aangeraden om ‘dat wereldje’ binnen te treden door te gaan figureren in series. Zo heeft hij interessante gesprekken gehad, werd het duidelijk dat dit werk hem echt lag en nu volgt hij een 3-jarige opleiding.

Wat je tijdens zo’n meeloopstage of verkennend gesprek kan vragen:
  • hoe ben jij ertoe gekomen om dit werk te gaan doen?
  • wat bevalt je?
  • zijn er opleidingen nodig om dit te kunnen doen?
  • welke opleidingen zijn kwalitatief?
  • ken je iemand die me verder kan helpen met nuttige info?
Hierdoor zal het steeds helderder worden wat je wil.

Het gaat om fine-tunen. Je leert verwoorden wat jij wil en wat bij je past. Die dingen zullen je energie geven.

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan” link_url=”url:https%3A%2F%2Fwww.travvant.be%2Fcontact%2F|title:Contact||”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: