Is de houdbaarheidsdatum van jouw job bijna verstreken?

Wist je dat ook een job en taken binnen die job een houdbaarheidsdatum hebben? Werk is immers niet gewoon ‘werk’. Ik leg het je graag uit…

The Bad, The Good and The Great

Je kan een onderscheid maken tussen ‘bad work’, ‘good work’ en ‘great work’.

  • ‘Bad work’ is datgene wat je energie kost, wat je het liefst aan iemand anders zou geven moest dat kunnen.
  • ‘Good work’ is datgene wat je goed kan en graag doet, waar je talenten liggen, wat comfortabel voor je voelt.
  • ‘Great work’ is werk dat je helemaal vervult. Vaak is dat iets wat je in eerste instantie spannend vindt, iets nieuws, dat wat je uit je comfortzone haalt , datgene wat jou het gevoel geeft dat je lééft. Je geraakt ervan in een flow en voelt je enthousiast. Je groeit!
Grafiek: bad work vs. good work vs. great work

Als je teveel ‘bad work’ hebt, te weinig ‘good work’ en helemaal geen ‘great work’, is de kans op bore-out, burn-out en uiteindelijk depressie bestaande.

Wat zo typisch is, is dat ‘great work’ na een tijd ‘good work’ wordt. Je groeit en evolueert immers. Vandaar dat je na een tijdje weer op zoek moet naar nieuw ‘great work’. Tenminste … als jij je potentieel wil vervullen, als je uit jezelf het maximale wil halen. Dit is een keuze. Kies jij voor middelmatigheid, of ga je voor uitmuntendheid?

Grafiek: Comfort zone

Wat maakt je blij? Waar ben je minder gelukkig mee?

Als je kijkt naar je baan, hoeveel tijd spendeer jij aan ‘bad work’, ‘good work’ en ‘great work’? Kijk eens in je agenda om hier concreet zicht op te krijgen. Welke taken vallen bij jou onder ‘bad’, ‘good’ en ‘great’? Hoe voelt de huidige mix voor je? En hoe ziet jouw ideale mix eruit?

Nu je toch in je agenda kijkt. Maak is een momentje vrij om samen met mij te kijken naar hoe we meer ‘great’ work kunnen realiseren. Travvant ontwikkelde de E=mc² formule om weer energie te krijgen van je werk.

Hoeveel energie krijg jij van je werk?

Geef het een cijfer van 0 tot 10.
Dit is iets heel persoonlijks. Wat voor de ene een droombaan is, is voor de andere een dramabaan. De mix hangt af van wie jij bent, wie jij wil zijn en waar jij nu staat in je werk en in je leven.

En jij? Is het tijd voor actie?

Travvant is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.[tm_button btn_design_style=”btn-theme-colored2″ button_size=”” button_alignment=”text-center” btn_round=”true” button_text=”Vraag nu je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan” link_url=”url:https%3A%2F%2Fwww.travvant.be%2Fcontact%2F|title:Contact||”]

Travvant: Erkend partner van de VDAB

Bij Travvant, als erkende partner van VDAB, betaal je slechts €45 per loopbaancheque. Jouw eerste cheque garandeert vier uur persoonlijke en individuele begeleiding met een gecertificeerde coach, gevolgd door nog eens drie uur met de tweede cheque. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt €182.
Deel dit blog: