Tips om je droombaan of droombedrijf te creëren
Direct Toegang
X
Tips om je droombaan of droombedrijf te creëren
50% Complete
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis eBook
Tips om je droombaan of droombedrijf te creëren
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis eBook

Page content

Burn-out, zie je dat aankomen?

Burn-out, zie je dat aankomen?

12 jaar geleden was ik meer dan een jaar thuis met een burn-out. Vaak krijg ik de vraag of ik dit had zien aankomen. Ja en nee…
Als ik terugga in de tijd zie ik dat:
  • ik in een eerdere loopbaancoaching al had opgeschreven dat ik vatbaar was voor burn-out en bore-out.
  • ik wist dat ik hoogsensitief was en voelde al langer dat het werken in loondienst niet echt bij me paste.
  • ik was nooit meer uitgerust, herkende mezelf niet meer en had allerlei vage fysieke klachten… Ik die voordien zo sportief was en tonnen energie had, die niets liever deed dan de rugzak nemen en lange tochten maken, op zoek naar avontuur….
  • ik die de dagen aftelde naar onze vakantie 3 weken later; we zouden 3 weken naar Italië gaan…
  • mijn familie en dichte vrienden maakten zich zorgen om me, ze zagen ook dat ik ‘anders’ was dan voorheen
  • op het werk werd ik cynischer, thuis had ik ‘een korter lontje’…
En plots…

Drie weken voor vertrek merkte ik dat ik echt niet meer kon… Ik kon geen 3 weken meer wachten op die vakantie. Ik voelde dat ik moest ingrijpen, omdat anders het leven voor me zou ingrijpen door een verkeersongeval of een hartstilstand. Een doktersbezoek waarbij ik me ziek meldde was het gevolg…

Toen begon het pas…

Alle vermoeidheid van jaren kwam eruit. De vage fysieke klachten werden erger. Mijn vriend moest me met de auto brengen naar het hotel bovenop de berg, omdat ik te moe was! In de Pilatesles kreeg ik mijn been niet meer omhoog. Lieve hemel, hoe was dat mogelijk?

Enkele weken thuis werd meer dan een jaar…

Een jaar waarin ik mezelf tot doel stelde om mezelf te helen, mijn energie weer terug te krijgen. Dat werd ‘mijn werk’: werken aan mezelf. Ik ging heel gezond eten, dagelijks even zwemmen, volgde therapie, familie-opstellingen, loopbaanbegeleiding, meditatie… Alles wilde ik doen om beter te worden, en ook uit te zoeken hoe mijn verdere leven er dan zou uitzien.

Ik las: ‘Bij burn-out wordt het oude zelf opgebrand’. En uit de as zou het nieuwe zelf herrijzen…

Spannend hoor, ik kende het oude, wist wel dat dat niet meer werkte, maar wat zou dat nieuwe dan zijn?  En hoe moest ik die controledokter in overtuigen dat ik deze tijd echt nodig had?
Ik was op zoek naar antwoorden: Hoe kon ik energie krijgen van mijn werk? En vond antwoorden… Die ik in een eigen methode gaat, waarmee ik anderen wilde gaan helpen. Ik ging verder speuren en kwam in aanraking met de Personal Branding Academy en ging tips voor energiemanagement toepassen…  Alles begon langzaamaan weer te stromen…

Een nieuwe missie werd geboren!

Na 16 maanden thuis zijn, werd Passion for Work geboren! Met de missie om duizenden mensen te inspireren om hun droombaan of droombedrijf te realiseren. Heerlijk dat ik al mijn inzichten en ervaring kon doorgeven!

Of ik nog kans heb op herval? Ik blijf waakzaam en ben heel anders gaan leven:
En jij?
  • Hoeveel energie krijg jij van je werk? (cijfer van 0 tot 10) Ik raad om dit op te schrijven en bij te houden in je agenda. Zo kan je op tijd ingrijpen. Je zit namelijk in de gevarenzone voor bore-out of burn-out als het cijfer langdurig onder 5/10 is.
  • Ben jij HSP?
  • Wil je ook je carrièrepaspoort kennen, zodat je (weer) met energie kan werken? Bekijk dan zeker ons programma ‘In 5 stappen weten wat ik wil’.

We werken vanuit de filosofie van Personal Branding. Je leest er meer over in het gratis eBook Personal Branding, wat je ontvangt door je [sg_popup id="1" event="click"]naam en mailadres in te vullen[/sg_popup].

Neem contact met ons op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Passion for Work-coach in je buurt.

 

Comment Section

4 reacties op “Burn-out, zie je dat aankomen?


Door Elke op 10 november 2016

Mijn burn-out heeft me héél wat levenslessen geleerd. Het was de start van een heel bijzonder en boeiend ontwikkelingstraject. Ik verdiepte me in persoonlijke ontwikkeling wat me op dat vlak heel wat kennis bijbracht. Mijn burn-out was mijn geschenk om me te doen inzien dat ik 'verkeerd' bezig was. Dat ik mijn leven anders moest gaan organiseren en vooral mijn grenzen moest leren respecteren. Grenzen die ik voorheen helemaal niet kende. Zo staat nu wekelijks, iedere zondag, met stip op één in mijn agenda een lange wandeling door de bossen. Vaak krijg ik de vraag: "Heb jij daar tijd voor, om een wandeling van 4 uur te maken?". Wel, sinds mijn burn-out maak ik daar tijd voor. Op dat moment kan werk me gestolen worden. Kan iedereen wachten, en duik ik de natuur in voor mijn moment van vertraging. Een moment van rust dat nodig is, om nadien terug in de hectiek van iedere dag te kunnen duiken. Een hectiek waar ik sinds mijn burn-out véél beter mee weet om te gaan.


Door Katrin Van de Water op 12 november 2016

Dag Elke,
Dank je wel voor je reactie en het delen van je verhaal!
En ja, wandelen is zo helend!
Vele groetjes,
en wie weet tot kijk!
Katrin


Door Maddy Greven op 12 november 2016

Zien aankomen?! Voélen tot in je kleine teen. Meer dan anderhalf jaar thuis. Volledig opgebrand. Helaas zoveel inzichten gekregen dat ik er een boekje over schrijf.... We staan nog maar aan de vooravond van ....


Door Katrin Van de Water op 13 november 2016

Dag Maddy,
Dank voor je reactie! Ik hoop dat de inzichten je ook de weg tonen naar energie. Benieuwd naar je boek! Houd me zeker op de hoogte!
Groetjes,
Katrin

Plaats een reactie


*